Кој ќе оди на одмор во Грција?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од viki44e, 19 мај 2010.

1. Lili.lili

Lili.lili Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    72
    И јас одам за Грција во неа врасна за околу десет дена и сакам да прашам дали е точно дека цените биле поскап и дали некој е бил во Неа Врасна??? :) ^_^

2. DirtyQueen

DirtyQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    179
    Повеќето од македонците одат во Грција, џабе се силат политика ова она кога таму си уживаат на море..
    и јас до пред некоја година не сакав да одам таму, демек ги мразам грците а уствари луѓето се секаде исти ама политиката ни мачка очи. 8)

На fast_and_curious и rajna-vojvoda им се допаѓа ова.
  3. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Јас бев неколку пати до сега, а од кога знам за себе не можам да пребројам колку пати имаме отидено уште како деца... На еден чекор ни е :) Вистинскиот одмор ќе следи во август ама се двоумам кај ќе е...
    Што има врска политиката, зошто да не се искористи тоа што до нас имаме земја која е светски прочуена по туризмот, врвната услуга и професионалност, места каде можеш да уживаш во перфектна организираност и цени кои може секој да си ги дозволи, тука се и оние места како планинските села кои нудат потполна релаксација и мир заедно со неверојатни пејзажи .
    Сега ситуацијава и не им е баш сјајна ама се надевам ќе се подобри :)

4. MaxyMax

MaxyMax Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    99
    Феминки, сакавме со друштво да отидеме во паралија....ке може ли некој што бил во лп да ми пише преку која агенција бил? Фала однапред :)

5. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Најверојатно ќе одиме во Грција за еден месец. Воопшто не се замарам со политика и слични работи, најважно ми е убаво да си поминам и да си уживам :D

6. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    Дали некој бил во скоро време за Паралија или знае како се движат цените таму ?

7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Цените се многу солидни, а апартманите се намалени дури и за 20 евра од соба мозеш да најдеш, супер маркетите се исти цени како во Мк, така да баш се исплаќа ако одиш на одмор таму ;)

8. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    А како е за млади таму,се мислиме меѓу Паралија и Олимпик Бич :worried:

9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Па местото е само за млади, поготово паралија, олимпик бич е исто акко паралија само помало место со помалку продавници и мене лично не ми се допаѓа, а додека паралија има неколку дискотеки и супер ноќен зивот, нема да згрешите ако одите , верувај ми ;) Јас сум моментално во Паралија и можам да кажам толку многу туристи во живот не е имало, премногу луѓе има што значи тоа е супер :)

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Shoe-Gal

Shoe-Gal Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    178
    топ!!!!!!!!!!! јас и друштвото одиме за 10 дена :D

11. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Јас идам за 10тина дена во Олимпик Бич и оваа информација со гужвите ме штрецна малце :o :D Се надевам барем има место на плажа, да не мора да идеме во 7 сабајле да фаќаме лежалки :x

12. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    ^ Jojoba може ќе се сретнеме јас одам на 30-Олимпик Бич :lol: кога ќе се вратиш обавезно пиши ми импресии ;)

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LilMissBossy

LilMissBossy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    203
    Двете места се одалечени на 10 мин едно од друго така да можете или таму или таму убаво е и на двете места.Во Паралиа има 10тина дискотеки.Лудница.Во нив често има балкан најт со трубачи!Врие срби!Одлично е за млади.И Олимпик Бич е за млади но таму има клубови и кафичи нема толку многу журки колку во Паралиа.Но како што кажав не е проблем пешки можете да идете до Паралиа. :)

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Е сега па и ти баш 10 дискотеки од кај ги најде? :lol: Се на се 4 се големи дискотеки, а ако мислиш на останатите барови покрај плажа-тоа се кафичи и ги има богами доста, така да убаво е за одмор, проверено ;)

15. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    ЈААААААААААААААААААААААААААААААААСССССССССССССССССС! :$ :$
    Само се мислиме дали во паралија или олимпик бич. Не ни е проблем водата дека не е многу чиста бидејки ке одиме со сопствен превоз и ке може да одиме на една плажичка која е малку пооддалечена и таму водата е почиста. Инаку не е до толку опасно, не е чиста водата бидејки има многу гужва и се заматува од оние кремите за сончање, па и некое бранче да мавне и еве ти нечиста вода. Братучетка ми беше во Паралија пред 2 недели и отиде на плажа во 6 сабајле и вели тогаш водата е солза чиста. Не верувајте дека канализација се испуштала таму, не е ова Вардар. :)

16. eki4k2

eki4k2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    41
    Јас од кога сумм родена одам во Неа Пори значи 14 години одам таму и годинава ке одам.Местото е мирно.Прекрасно е има шеталиште местото е големо неможе да се дооди има и продавници,луна парк за мали деца и за повозрасни,има една црква и окулу неа мало паркче со клупи,могу ресторани,кафичи, неколку дискотеки и слаткарници.Гирото не е секаде убаво само на две три места(бар за мене оти ја сум манаџика).Плажата е прекрасна со песок и е многу широка и долга.Морето ептен е убаво нема многу тревки,водата не е матна и внатре во морето е со песок не е како на некој места со камења,кога влегуваш во водата е плитко и постепено се зголемува длабочината и после има место во морето каде што е до коленици е таму веќе е за играње одбојка и ред други работи.Интересно е местото и не е претерано скапо.Во Неа Пори нема многу македонци скоро ич повеќе се Срби и Грци,а нашиве македонци повеќето одат во Неа Врасна и таму имам отидено ама не е убаво според мене.Неа Пори скоро е поврзана со Петемона и таму е убаво за шетање навечер.Биску е и Лептокарија каде што е поразвиен ноќниот живот,поевтино е овошјето таму и има многу продавници,но имам јас една мана само плажата е со камчиња и е мн мала на првиот ред се хотелите ако одите преку туристичка агенција ама претпоставувам дека е многу скапо,а апартманите се тек над пругата и е малце подалеку од морето треба баѓи да се оди.Надвор од лептокарија има и Лидл маркет каде што е многу евтино :D.Кој ќе одат годинава во Неа Пори убаво да си поминат ние дома планираме да одиме овој петок,а тие што биле Наздравие одморот. :D :*

На rajna-vojvoda му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Бев во Ханјоти супер беше :D

18. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    286
    ние идеме во неа пори август после 20ти. нешто првенствено заради што се одлучивме за таму е плажата која сите ја фалат..и с енадевам ке биде добро ;)

19. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    На здравје нека ти е одморот.Би можела да ми пишеш кај беше сместена,какво е местото,водата,како се движат цените и итн.Јас планирам да одам таму,затоа ме интересира.
    Ти благодарам

20. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Некој што има одено во Ставрос или Аспровалта :?: да ми каже какви се плажите, водата, дали има каде да се шета?