Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кој ќе оди на одмор во Грција?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од viki44e, 19 мај 2010.

1. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    2.546
    Ние потрошивме некаде околу 300-400 евра, но секоја вечер јадевме надвор, бевме и на крстарење, многу сувенирчиња :D патарините околу 15 евра беа грчките, во Џамбо наминавме на враќање...
    Плус сместувањето (340 евра крајот на јули) и превозот (полневме во Гевгелија до врв, секој ден одевме на различни плажи, за враќање дополнивме 40тина евра).

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.594
    Допаѓања:
    52.795
    Ако имаш број ,контакт од сместувањето во лефкада би ми пишала? Ние баравме смештај се е над 40€ од ноќ..

3. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Nie imame smeshtaj i avtobuski prevoz i jadenje se toa. Za ostanatiot troshok me interesirashe so kolku se pominuva?

4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.752
    Допаѓања:
    145.210
    Па ако сакаш лежалки се плаќа. Т.е се плаќа пијачка, кафе или што ќе нарачате.
    Ако не ќе си носите чадор . Штом смештај, храна имате, друго зависи од вас. Дали ќе шетате, ќе одите на некое крстарење, ќе купувате нешто плус.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  5. cinderella7

cinderella7 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    1.603
    Се мислам помеѓу Крф, Ипсос или Парга....
    Која е подобра дестинација за млади да се прошета и види нешто, а воедно и да се ужива на плажите?
    Како стојат со цените? За превоз и храна?

6. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    2.546
    Бевме преку агенција, во вила Ригас во Нидри. На супер локација е, на почетокот на главната улица, веднаш до неа има маркет, позади е плажата. На Савана е закупот.

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.594
    Допаѓања:
    52.795
    Фала ти:hug:

8. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    За Сарти некое инфо? Конкретно за плажата. Се одлучивме за таму. Читам еден дел од плажата е со поплитка вода како за со мали деца.
    И дали околните плажи во делот на Сикија се лесно достапни по асфалтиран пат?

На темјанушка му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    2.546
    Ако одите на други плажи ќе треба да изнајмите кола или моторче, а да не ги посетите е стварно штета. До градот Лефкада е убаво да отидете навечер да прошетате. Ние бевме со кола така што не знам да ти кажам дали има автобуси и која е цената. Крстарењето исто е убаво, 20 евра мислам беше. Во Рахи има многу добар ресторан со бар, многу туристи и многу убав поглед одозгора. Цените во рестораните за главни јадења се некаде од 10-20 евра, салати 5-6 евра, виното околу 5-8 евра ако добро се сеќавам. Во споредба со другите места низ Грција тука некаде се цените. Јас искрено очекував дека е многу поскапо.

На lilo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ulove

Ulove Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2015
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    96
    Искуство со агенција Солвекс дали некој има??

11. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Искуства со Закинтос?

12. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Здраво ако може некоја препорака за апартман на плажа во грција на прв крак.

13. double trouble

double trouble Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    12
    Да ми препорачате некое место за смештај во Неа Флогита ми треба за две ноќевања, апартман или шо и да е

14. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.368
    @cinderella7 Парга не сум била, ама од кажување имам сфатено дека е преубаво романтично местенце, од потивките. Водата кристална, плажи преубави. Самото градче е како амфитеатар.

Ипсос сум била сместена, не ми се свиѓа, затоа што плажата што е таму е мала тесна, на самиот пат. Водата онака, не е нешто посебно. Ќе треба да одиш до други плажи како Сидари, Врахос и сл.
    Ако си сместена во самиот град, можеби е и подобро. Поблиску ќе стигнеш до плажите и не си во селце.
    За скапо, сегде е таму, пошто Ипсос нема Лидл.
    За журки Крф е измислен, само колку пијаници има, страшно.

На Крф треба да е поскапо од Парга, пошто сепак е остров.

На cinderella7 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mlle

Mlle Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    256
    Здраво! Имам дилема за одмор, сакав оваа година да одам на остров, и се мислам помеѓу Скијатос Тасос и Крф. Најмногу ми се прави мерак за Скијатос поточно Кукунариес делот најдов понуда од агенција. Мислењето ми е подобро да сум на плажа а да патувам до градот одколку обратно.Е сега, без превоз сме двајца. Дали некој ќе може искуство да сподели, или совет да даде? Тенкјууууу

16. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.959
    Допаѓања:
    18.349
    Здраво, сакам да прашам како е во Ставрос, Аспровалта? Конкретно ме интересираат плажите какви се? Сакаме на викенд 3-4 дена да отидеме, не ми се оди по краците, малку да смениме не сме биле никогаш на тој дел па да барам ли сместување или сепак друго место да барам?

На marlonbrando69 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Екстра е. Ако одите со авто, има диви и питоми плажи. Во Аспровалта се повеќе фамилијарни, во Ставрос има помлади. Во спротивен правец од Аспровалта де убавите плажи. На некои има и јадење и пиење, на некои само песок и уживање.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    Sakame da odime vo polihrono na 3-4 dena so dete od 2,5 god.Dali imate nekoj kontakt za privaten smestaj po moznost blisku do plaza da ne bide preku agencija ?

20. Bube.96

Bube.96 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Здраво :) прашање за поискусните. Годинава сакаме одмор во Грција но неможеме да се одлучиме за место. Кажете предлог место погодно за со детенце 1 годинка поширока плажа плитка вода да има каде да се прошета навечер... И најбитно да е поблиску 3 4 часа возење најмногу некаде на почеток на краците халкидики касандра тој дел. И цени како се движат ако знаете за апартмани студиа и храна . Благодарам однапред. Поздрав :l: