Мареане во Калитеа беа по 5-6е две лежалки без пијачка. Значи околу 10е. Ама доле плажата е прекрасна. Широка што е реткост за плажите. Гирото како и секаде 2,70-3е. Фрапе за носење 1,5-2. Има Масутис маркет кој со цените е океј. Нешто поскапо од тука.
Би ти препорачала Неи Пори, ем блиску ем најубава плажа на цела Пиериа. Во однос на краците Неа Каликратија пред кракот, Сивири на неколку км од Калитеа, Фурка, Полихроно.
Дали имате разбрано дека почнала да се појавува некоја смртоносна риба во Грција? Морски пајак се вика, ја има на песочни плажи, во плитко се закопува во песок и најчести случаеви се да ја нагазиш. Страшна болка се појавува, вкочанетост на цел екстремитет и ако не се реагира брзо доведува до смрт. Наводно треба веднаш да се прими инексија. Досега има случаеви во Крф, Кефалонија, Лефкада, вториот крак Торони, Каламитси, во Неи Пори и Паралија. Може да ја има секаде каде што има песочна плажа. Лично познавам и фамилија чие девојче пред некој ден ја стапнало во Каламитси.
Да, јас читав за Неи Пори конкретно. Обично рибата живеела во морските длабочини, но поради некоја причина почнала да излегува на бреговите и се закопувала во песокот на плажите. Не знам, ќе излажам ако кажам дека не ме фаќа страв, а за Грција одмор планирам.
На толкава гужва да ти се одмили и чиста вода и се. Бетер од панаѓур. Плус скапо. Да плаќаш 15 евра за 2 лежалки без пијачка а на пола метро околу тебе сардини. Пред твојата лежaлка ќе се распостели цела фамилија со чадор со столчиња со се'.
И мене ме фаќа страв. Прво мислев ајде медиумите шират дезинформации, после на фб на група за одмор повеќе луѓе имаат пишано дека лично биле боцнати, а последните дури и ги познавам. Ние веќе имаме резервирано на втор крак. Планирам да земам сандали за во вода и така да влегувам. Плус бремена сум, а и за син ми сигурно ќе носам.
На групата на фб каде што споделија луѓето друга риба е, како подолга само глава и цело тело и изгледа подолго како опашка. Можеби има повеќе типови.
По нашиве вести оваа ја има. Значи да си земам сандалки за во вода, за сите нас, оти наредна недела одиме на море
Сум била Ипсос. Досадно е да седиш цел одмор Ипсос, плажата не е песочна, како влегуваш во морето има баш големи камења. Ние си изнајмивме скутер на 2 от ден и се изнашетавме. Секој ден бевме на различно место. 70% од островот го прошетавме а навечер бевме во главниот град излезени. За мене беше преубав одмор.
Може прашањево не е за во темава, но... Дали ви се случило да ве повикаат во некоја таверна со вклучен бесплатен ручек за презентација на некој си таму производ (во случајов некоја крема)? Мене денес тоа ми се случи...и некако се ми е супер за да биде реално... Притоа довиваме бесплатен ручек+масажа+крема+20%попуст во таверната за наредниот патима нешто сигурно, звучи одлично за да нема некоја цаканекој/а слично искуство? п.с. едино пијалак сме плаќале во таверната додека сме седеле таму, друго се било гратис
На кои групи читате за случаеви за рибава.Јас освен статијата што излезе не сум разбрала за некојдруг.Ке одиме на крф и сега ми е мисла.А ич неможам цел ден во гума да ми се нозете.
Дали некој ќе може да сподели искуство од Неос Марамарас.. дали е скапо, по колку обично се плаќаат лежалки, храна и сл?