Луѓе дајте совет за Сивири и Фурка? Сакаме со мало дете да одиме ама ќе одиме со кола така да ќе можиме да шетниме наоколу на околни плажи (ако се поубави и не предалеку) и околни местенца за на вечер. Дали ги препорачувате Сивири и Фурка? Какви се местава немам одено од ова страна на првиов крак
Афитос нема места за журки, т.е дискотеки. Во јуни бев и баш е мирно местото. Водата е плитка, чиста убава. Има таверни низ селцето и Лидл на почетокот на влезот. Преубаво е, можеби најскапо на првиот крак. Има доста морски ежови затоа што е во карпи. Убаво е и за со деца и без.
Кое би одбрале,онака за еднодневна: 1.Неа Флогита 2.Неа Каликратија/Сахара ресорт (појма немам што е ова,ако знае некој нека ми објасни) 4.Аспровалта/Врасна (ваљда едно е ова) 5.Офринио ?
Сахара е плажа. Убаво средена е. Ама ако сте без кола со автобус нема како да стасате до Каликратија. Цел ден ќе треба да сте таму. Ограничени сте таму да јадете. Врасна е погнасно од Флогита. Флогита е мало селце. Ок е.
Jaс имам одено само во Флогита на еднодневна.Онака во Калитеа и Фурка ама на повеќе денови и ми се допаѓа.Ама и за Аспровалта имам слушнато убави зборови.На втори август секако ќе е ептен гужва ама ајде де.Мене Флогита ми е убава ама премногу гужва.За ова Офринио прв пат слушам,ама на мапс видов и е премногу далеку центарот од плажата.
Сахара е далеку од Каликрарија. Без кола ќе треба да не мрднете од плажата. Околу нема ништо. Само плажи. Ама убава е. За млади ептен. Фенси е.
Фурка и Сивири се баш за со мали деца, многу мирни места, Сивири ми се чини е дури и помало, а Фурка е поголема за шетање навечер...нема да згрешите...башка плажата во Фурка оваа година поширока е малкуе повлечено морето, а плитко и толпо е...бликсу е и Посиди за со кола, Паљури исто така, Сани бич...поздрав
Дечки, препорачајте местенце како за 2 дена - викенд, да немора да се вози ептен.... Битно да има чисто, мирно, сино море и убав песок.... Ситонија ми е златна резерва
Прв или втор крак ти се најубави и најблиски за 2 дена, само како ќе ти е со смештај да најдеш, пребукирано е све, дека овие термини сите се по одмори, а и Грците си прават викенди таму дека им е блиску...
Pomegu Kalitea, Polihrono i Siviri, kade e najmala verojatnost da bide vetrovito vo juni? I nekoja preporaka za smestuvanje na plaza, po moznost BB ili HB?
Калитеа и Полихроно се од иста страна и блиску едно до друго. Помалку дува таму, за разлика од другата страна на кракот каде што се наоѓа Сивири.
Секаде скоро исто, ама Калитеа е ептен плитко така да не се осеќаат толку брановите. Имај предвид, во Калитеа смештај исклучиво на плажа, ептен е стрмно од центар до плажа, има патче и ако не се лажам 120 скали. Додека Полихроно и Сивири се на рамно. Сивири нема реално што да правиш, макар ако одите со кола блиску е Калитеа. Полихроно, ептен ептен гужва, што би рекле Србите вашар. Калитеа - Ammon Zeus ББ/ПП, VOULA (мислам беше) Apartments ББ. Солина (3км од Калитеа) - Pallini Beach Hotel, Theophano Imperial Palac, Athos Palace, Alexander The Great Beach Hotel.