Кој ќе оди на одмор во Грција?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од viki44e, 19 мај 2010.

1. veronikaveronika

veronikaveronika Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    132
    Хмм, патриотизам, а?!?
    Меѓу Грк и Охриѓанец? Тежок избор, а?!? ;)
    Е па ај, ќе ги испочитувам и двете страни :D

Грците галамџии, геј колку сакаш-ама едни згодни бе, просто криво да ти падне. Некако последниве години се ме води натаму. Касандра е се резервирана околу Богородица или 8 септември, ем блиску, ем поевтино, ем порелаксирано. Не сакам да се туткам на плажа, бегам од гужви, па затоа Криопиги ми е омилено.Шума и море. Нема сррби, нема наши(или ги има помалку), нема галама, барем во овој период во годината.
    Островите се резервирани за во сезона. Јонските-ги ОБОЖАВАМ. Крф, Лефкада, Кефалонија, Закинтос-сите различни, посебни и прекрасни. И не многу скапи-што мене ми е важно, бидејки несакам да одам на одмор , а да ми е страв дека само за 1 кафе ќе ме репнат 10-тина евра.
    Годинава, барем на 3-4 дена Грција не ми бега. За подолг одмор желба ми е Кипар, демек и тоа било Грција, нели?!? ;) .
    Ама ај-да сме живи и здрави само, па ќе видиме!

2. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    На одмор сигурно нема да одам, ама на неколку пати по еден ден, мислам дека ќе отидам.
    Многу ми е изживеана Грција за да ми биде интересно на одмор, годинава сакавме Шпанија да отидеме, но поради бебушко што е на пат, тешко дека ќе одиме, па затоа најблиска и едноставна варијанта сепак ни е Грција .... за жал

3. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.005
    Грците знаат да си направат туризам.
    Ќе те услужат, ќе ти угодат, и на крај ќе ти ги земат парите.
    Нема тука простор за политички дискусии кој од каде е, кој чии корени има, или кој какво име треба да носи.
    Лани плажите не им беа многу средени, можеби заради финансиските кризи, а годинава како ќе биде - не знам. Здравје, планираме да отидеме на една недела. Ако ништо друго, морето им е прекрасно.

4. Mer4e

Mer4e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30
    ни едно евро нема да му дадам на грчките пе*ери. убо да си помините вие шо че одите и нека ве одерат до гола кожа... си го имаме златен охрид а вие на грци пари че давате ц ц ц

5. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Охрид си е Охрид се е ок, ама ние ќе си одиме и во Грција ќе си се бањаме во море и што е најбитно ќе плаќаме можеби и помалце од тоа што би платиле во Охрид!

На Plavusa.17, Mimi123, rajna-vojvoda и 2 други им се допаѓа ова.
  6. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    А па охриѓани многу услужливи, шо да ти кажам , ако македончето не те за**е нема кој, е***о си мајката туку од многу патриотизам фајде нема, али секој си знае, кој каков вкус си има :o

На koritsaki и ludoto19 им се допаѓа ова.
  7. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    329
    Допаѓања:
    162
    Знам дека можеби е малку рано, но девојки, кое место би ми го препорачале во Грција за летување, така како за дечко и девојка да си појдат сами без никој друг, да им биде романтично итн.. ? Се разбира, да не биде онака екстремно скапо а да има убава плажа :) Поздрав...

8. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Ханјоти или Калитеа :) јас имам и на двете места одено, Ханјоти повеќе ми се допаѓа плажата, а за шетање навечер Калитеа е поголемо и има повеќе продавници :)

9. Dinamickid

Dinamickid Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    27
    Со новите таблици,НИКОЈ :) нема да оди во Грчка

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    Jас сакам на Cанторини да одам :inlove:
    Eдна шанса прокоцкав, ама следнава нема :wasntme:

Прикачени фајлови:

• santorini.jpg
      santorini.jpg
      Големина на фајлот:
      238,1 KB
      Прегледи:
      318
    На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Патриотиште си :bow:

Како да не. Така еден другар на дечко ми викаше ,,моја нога во Грција не стапнува,, а ене го сега не само на одмор, туку и за викенди е во Грција. Можам да си дозволам, зошто да не одам? Ниту е скапо, ниту има некои проблеми или тензии меѓу нас и грците, плус на море си...

12. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Што толку сте се запалиле дека не давате скршен денар на Грците? Верувам дека секој кој оди на одмор, си сака, љубезност од страна на домакините каде се сместени, сака чиста и што е најбитно топла вода, а некои како мене сакаат и да ја вдишуваат морската сол, поради која се чистат синусите и е многу здрава. Да не зборувам пак за водата која после само еден ден ми ги исчистува сите брунчиња по телото. Зошто да одам во Охрид, за да се бањам во кокал вода, да се нафрлам лишаи, во гнасната вода?! Сум била и во Охрид а и на повеке места во Грција на одмор. Едноставно неможе да се споредува. Охрид точно да е убав град има многу што да се види ама не е до толку воодушевувачки за да одам секое лето таму само заради пусти инает кон Грците. ПФ! Да не сум офтопик и да не бистриме политика, ја сакам Грција како земја, за народот мање битно. ;)

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  13. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.342
    Бил некој во Фурка-Грција? Импресии!?

14. Jessie-J

Jessie-J Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    61
    Јас ќе одам :D :D :*

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Во Грција не сум била на одмор и нема намера ни да одам...некако не би се чувствувала убаво и пријатно,кога знаеш дека тие таму не те сметаат за човек.Не ти признава дека постоиш.Ова не е политично мислење,ова е мој став.Како да седам некаде кога знам дека не сум посакувана.Кога знам дека мојот народ,јас, патам ради нив....no thanks!
    Не велеам 2 пати НЕ, не велам дека ќе се случи нешто да ме однесе накај Грција...но мојот мометален став е no no nonononono

16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.765
    Допаѓања:
    23.732
    Јас сакам, па ќе видиме, се` зависи од тоа како ќе се движат цените годинава, затоа што оваа година планирам подолг аранжман :D (да надоместам за тоа што не бев што од работни, што oд обврски со учење).

И ако одам, сакам да одам средина на јули, почеток на август, пошо не планирам во најтоплото да се печам на скопскиов асфалт.

Зашто Грција, а не Охрид? Хмм, па кога и да сум отишла в Охрид, “многу убаво“ сум си поминувала, труењето и осипот од “кристално-чистата“ вода се неизбежни, а плус тоа и на “многу гостопримство“ наидов, не генерализирам значи, зборам за тоа што сум го искусила како турист во Охрид.

Зашто Грција? Најубавото море - рај за моите синуси, каде и да сум била, било чисто, a многу сум чувствителна по тоа прашање, поевтино е од Охрид и никогаш никој ми нема спомнато за името. А башка, боље да ми вика ФИРОМ, него “скопјанишче низаедно“ :lol: . “Патриотизам“ има и на двете места: едниов е на локално, другиов на национално ниво. :D

17. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667

Сноу квин луѓето во Грција, верувај дека не се такви како сто е се претставено на екраните. Секоја година одам во Грција и никој ме нема ни навредено, ни ми има рецено не вие не постоите. И да, кажувам од каде сум. Има некои што некат да го спомнат името македонија, па кога ке им казам ми викаат ааа да од скопје, ама верувај тие малку се. Имам многу муабет правено со грци на таа тема и скоро сите ми имаат кажано дека тие нас не не мразат и дека не им е ни битно како ќе ни се вика државата. А плус, таму каде што ке отидеш во Грција и каде што ќе бидиш сместен ,,домаќините,, ќе се однесуваат премногу добро за ти задоволен да излезеш од таму. Сето тоа дека Грците не мразат, не не сакаат или нешто слично е измислица од политичките структури на едната и на другата држава. Обичните луѓе не се заматаат со нас

На Miss.Sweet и Srekicka им се допаѓа ова.
  18. cinderella5

cinderella5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    895
    Допаѓања:
    3.018
    Па и јас планирам годинава во Грција да одам. Не е скапо, а убаво е. Само некој ми спомна требаат визи? Може некој да ми објасни што, како со визите?

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

Ти треба биометтриски пасош и патничко осигурување :)

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Ако имаш стар пасош ти треба виза, се закажува во грчка амбасада претходно, има број , ќе се распрашаш ;)