Дали некој бил на Кефалонија, конкретно местото Порос што го нудат агенциите за сместување да сподели искуство?
Od site ovie lefkada e najubava, megjutoa ne e za bez kola spored mene. Najubavite plazi im se podaleku od smestuvanjata i nema sansa da gi prosetate ako ne ste so kola. Kefalonija isto mozam da go kazam.
Mestoto e super megjutoa najubavite i najpopoularnite plazi kako myrtos i antisamos se daleku. Ima gradska plaza vo samiot Poros ama ako sakate da gi posetite ovie ke treba da iznajmite prevozno sredstvo.
Лефкада дефинитивно. Единствена и уникатна. И да отидете без кола, можете мопедче да си изнајмите и да го шетате цел остров. Друга опција има бродови што константно шетаат и по другите плажи и носат и до Кефалонија и Итака.
Па може да се каже како Халкидики. Траектот е поефтин од оној за Крф, не знам конкретно колку е годинава, баш ќе проверам. Смештај на Никана.гр има баш по прифатливи цени на Тасос.
Само што проверив, во моментов цената за еден правец е 5€ за секој возрасен и 19€, значи 2 возрасни и кола би дошло еве 30€ еден правец, од Керамоти до Лименас.
Срцка си, ти благодарам. А дали има разлика во цените на букинг и ова никана. Прв пат слушам за сајтов па затоа прашувам?
Има да. Никана е српска агенција, но функционираат онлајн, слично на Букинг, со тоа што овие се базирани баш на Тасос и за таму имаат најмногу избор. Инаку имаат смештај и за цела Грција, од она што го гледам, се наоѓа поефтино и поубаво и од Букинг, и од нашиве агенции. Не сум нашол замерка за Никана
Здраво, предложете ми место за фамилијарен викенд не далеку меѓутоа битно ни е водата да е чиста и да има за шетање навечер не баш досадно место.
да ми кажете искуства за неа каликратија неа мудања неа флогита и неа потидеа, дали имаат маркети во близина гиро мал дел за прошетка плажите какви им се, водата дали е чиста, искуства?
Сите имаат сè што наброја. Сите, освен Потидеа се и доста раздвижени места, големи, со многу гужва. Потидеа е помирна. Плажите се големи, широки, песочни во главно. Морето е ок, претпладне е сосема чисто, попладне може да се замати. Мислам дека најдобро море би имале во Потидеа, иако зависи делот каде ќе се сместите, ама не тврдам затоа што одамна не сум бил.
Зависи што конкретно очекуваш од одморот и што ти е приоритет, иако овие се доста слични места, со исклучок на Неа Потидеа.
Крф е многу повеќе од ноќен живот и плажи, главен град преубав, има што да се прошета и да се види, Кефалонија природа, убави гратчиња, убави плажи, искрено мене Лефкада не ми легна, се измачив од возење, освен препознатливата сина боја на морето,всушност на некои плажи не се ни избањав од бранови, друго ништо не ми остави впечаток. Ама каде и да одберете кола ви е потребна ако сакате да видите нешто повеќе од островот