Не е замарање, напротив Гира има две, мене ми беше пренајубаво Tzizi Mpizi pita gyros, souflaki, на ќош е одма после големиот супермаркет. Таверните мене сите ми се допаднаа зашто се практично на плажа Шала на страна, во Акрогиали храната беше превкусна, потоа за малку пофенси јадења, бургери, суши, понекогаш, пици, Кузина ресторанот (@kuzina_est.19 на Инста), прекрасна атмосфера, по инстаграмски да речам, сон е Кафиња преубави и други пијалоци има во Perroquet Beach Bar, тука лани имавме и 0.5€ мислам попуст за цело мени за целиот престој, со тоа што бевме преку Анастазија. Пример ако кафето беше 1.5€, за нас беше 1€. Во слаткарницата Jasmine ако седнете не жалете евра, се вреди Сите овие освен гирото се покрај морето, така што нема шанси да ги промашите. А бе Ана, како да се телепортирам сега одма таму
Јас веќе извесно време се онлајн резервирам и за викенди и за одмори. Си се осигурувам така што најчесто букирам на букинг или аирбнб. Доколку не е таму, гледам дали имаат страна и онлајн читам критики и коментари, часови посветувам. Друго што ми помага е Трипадвајзор. Доколку не можам да им најдам траг онлајн, не ни буккирам, токму ради превари
Да ми кажете по збор два за Криопиги, Ханиоти, Метаморфози? Поконкретно за Palladium Hotel; Tresor Sousouras; Simeon ? @Ahoy те молам да ми кажеш нешто уште за овие места? Фала!
Криопиги смештаите се далеку од плажата, Паладиум конкретно не е ни во Криопиги, меѓу Криопиги и Калитеа е, плажата кај него е преубава, немам замерка, локацијата е одлична за обиколка на целиот крак ако сте со кола. Криопиги како место е ништо, една улица, магистрала, бучно, катастрофа, ама секако нема да одиш во Криопиги ако си со кола, кога Калитеа ти е преблиску, па и Афитос, Полихроно, Ханиоти, Пефкохори. Ханиоти е ок местенце, има за шетање, локацијата е добра, плажата исто така. Лично мене од сите места на првиот крак, ова ми е најмалку омилено, што не значи дека е неубаво. За Тресор хотелот не знам да бидам искрен, според TripAdvisor гледам дека е сосема добар. Локацијата, повторно, е супер за на првиот крак. Во Метаморфози воздухот е преубав, важи за воздушна бања, во борова шума е самото местенце. Мало е, но има каде да се сврти на вечер, јаде и сл. Плажата не е баш претставителна, посебно не за втор крак, ама со локацијата е одлична база за обиколка на вториот крак, во радиус од макс. 20км., па и помалку, имаш рајски плажи. Хотелот знам дека е сосема во ред.
Криопиги има многу убава плажа но сите сместувања се ко на рид.Значи за на плажа со кола спуштање надолу или билдање физичка активност. Ние со кола одевме. Само мислам дека Паладиум е подолу може и не е проблем одење до плажа. Местото е мало,има по некоја таверна,гиро,маркет,аптека и толку. Но е блиску до Калитеа и Полихроно. Ханиоти е поживо,врие српски туристи,плажата е понеубава од Криопиги. Метаморфози го сметаат за место со најлоша плажа,не е лоши да го погледнете Порт Матина хотелот на сама плажа е и мислам имаат нивни лежалки.
Здраво, мислење за Dryades hotel што го нудат преку Савана? Имаат ок понуда за полупансион и релативно ок коментари на TripAdvisor. Дали е ок за со деца, од кои едно бебе?
Како е со цените оваа година на Тасос? Храна, лежалки итн Сега преку букинг ќе уплаќаме смештај: 2ца возрасни во период од 1 до 11 Август, Лименарија, вилата е на сама плажа - 625€. Во однос на претходните години ко што гледав не е многу поскапено ..
За цените таму, следи ги Никана на Инста, моментално се на Тасос и редовно објавуваат цени на храна, лежалки, ресторани, кафичи и сл. на целиот остров. Има и 3 highlights од Тасос, + 2 од Ситонија, овогодинешни, од на лице место.
Zdravo decki❤ Planiram so decko mi da odime vo Grcija godinava za prv pat. Pa ve molam predlozete mi kade da odime? Planirame da odime so avtobus pa pozelno e da e blisku plazata,da ima za setanje navecer....sto bi se reklo za mladi❤