Има сеуште такви во кеса?, не ми текнало да видам.. Зашто јас сум видела од тие за варење но исто во тетрапак амбалажа. Па ако е такво, можеш да си вариш посебно по 150-200мл зависи колку пијат, а другото да седи во амбалажата негова. Ако има и во кеса, можеш во стаклено шише (имаш низ маркети стаклени шишенца).
@mariz не е баш практично да вариш за едно пиење. Не е ад па да стоплиш за кратко. Не сум варела, ама претпоставува. @Andra сварено чувај го во стаклена амбалажа со капаче кое добро држи. Во Џамбо имаш шишиња со разни затватрачи.
Имаш во ќеса, у Тинекс сум видела, по другиве маркети може има ама ич не сум запазила. Инаку варено млеко би стоело 2дена сигурно у фрижидер, па ако го испијат за толку малите нека го вари од еднаш. Секако у стакло најдобро е да се чува @Andra
Моево (11 мес 10дена) само на Ад е.Се размислувам после 12мес да му воведам и кравјо (домашно) поради то што планирам од септември да го пратам во градинка,а и да прошарам мени. (мнолгу продукти се со кравјо млеко) Кога сме кај давање кравјо млеко кај бебиња под 12мес имам окулу мене примери,каде што уште од 4мес ги трујат децата со битолско.Децата се анемични и постојано болни .
Наскоро ќе полни 10м и не сум вовела, ниту планирам наскоро да воведувам. Непотребно е. Ама се мислам, во градинка им даваат?
Jas ne prasav za ova,dadov doma 1-2 da se napie da vidam kako ke odi. Ne deka se prepi ama nemase nekoja reakcija. Inace stavav mleko vo palacinki na primer i pred toa
Да, во државна градинка, од матичен на документите што ми ги дадоа за прием ми пишаа да не консумира кравјо млеко до година.
Малово им над 1 година и не му го менувам адаптираното. Погоре пишував дека сакам и кравјо да му воведам ама се одлучив дека нема да му воведам. Нека си остане до 3 години на ад. Нормално дека и матичната се согласува дека не му треба ни на поголемо дете кравјото.
Zdravo me interesira kako da prepoznam deka кравјо млеко e rasipano zasto imam domasno mleko i nekako go osejkam kako kiselko ili taka mi se cini mazmi vika deka mozelo kravjot mleko da fajka 3ti od gore kamjak i zatoa mi se cinelo taka moze li sovet nekakov zasto davam na bebe i na edna godinka dete barav na internet za rasipano mleko nema
Расипано домашно , има мнолгу ситни меурчиња. Цело тенџере ќе биде полно со меурчиња. А на колкава бебе даваш кравјо мајка?Знаеш дека на бебе под 1 година не се дава кравјо?