Помислив дека ме прашавте за вас дали ви се заканувам, вие ако мислите дека се празни зборови во ред, ја кажувам дека многу лошо време доаѓа, ако не се окренеме накај бога има да биде црна погибија.
Само да не не` фати црна погибија од разни шарлатани и лажелекари и лажепрофесори, кои со своите надрилекарски совети вршат и (не)намерни убиства. Брате, крајот ќе дојде секако, кога? - Не знаеме. Свети Павле очекувал да биде жив кога ќе се врати Христос, ама ете не го дочекал тоа. Можеби и сега нема да го дочекаме крајот. Да внимаваме на своите дела, оти и да не го дочекаме крајот можеме изненадно да заминеме кај Бога на суд и да го дочекаме нашиот крај неспремни.
Бог е милостив према сите оние кои се на негова страна, али оние кои се против него нема баш да биде милостив према нив.
Ја посетувам неправдата на татковците - на оние кои Ме мразат - на децата до третото и четвртото поколение, а покажувам милости на илјадници, кои Ме љубат и ги пазат Моите заповеди. Имате во книгата на пророкот Исаија во Библија каде Бог вели "Долго молчев Јас, трпев и се воздржував сега ќе викам како родилка, ќе разурнувам и ќе голтам сè.