Крајот на светот секој ќе го доживее... ко ќе умре. Абе место да посакувате светот позитивно да се промени, вие посакувате целосно да се доуништи, дај опрајте се малце.
За гејевите ќе видиме ај може и има спас, ама што е со овие... па "другиве" ваљда, наопачкиве...е тоа не знам, они нека му ја мислат со нивната заработена карма вајда
Зомби - апокалипсата е веќе тука . Не знам дали очекувате " зомби - апокалипса " со мртовци што стануваат од гробови и јадат мозоци , но да ве разочарам ќе мора да намалите со Нетфликсот и Холивудските сценарија . Зомби - апокалипса е ерата на мобилните телефони , интернетот , виртуелниот свет .. во Кина , Јапонија , Јужна Кореја , оној кој има можности одамна е " во врска " со виртуелна девојка/дечко , некои се и во брак .. Се повеќе луѓе дури не дигаат глава да погледнат во семафор . Во Јужа Кореја мислам беше ( исправете ме ако грешам ) , власта има поставено семафори во тротоарите ( до главните семафори ) за луѓето кои гледаат во телефон и не дигаат глава воопшто да погледнат во семафори ( веројатно донесена е таква одлука поради жртви во сообраќајот на попрометните булевари ) . Зомбијата се тука , меѓу нас . Се зависи од тоа како гледате на работите .
Многу си у право.. Шо ни напраија овие телефони, а и сите тие уреди без кои не можеме да дишеме.. Супер е тоа шо ги има, корисни, практични, но не вака робови да сме им
Знам , и жално е , многу е жално . Моите деца некако , немаат детство како јас што сум имала . Каде и да излезе синот , сите другарчиња се со телефони и неограничен интернет . Играат по 10 минути и потоа сите на телефон . Абе се знаело што е маало со деца . Тоа било џагор , смеење , викање , лутење и смирување со другарчиња .. Ова сега , време на зомбија .
Ја мислам од последните генерации бев коишто имаа понормално детство. Знаевме што е игра, дружби со другарчиња. Баш безгрижно детство. Ми фали тој период. Денешниве ништо од тоа немаат доживеано, штета.