Абе глупости живи.. Нормално дека НЕверувам Па овие брат ми и сестра ми напнуваат со нејзе Сестра ми некни сакала да ме плаши и косата ја префрлила на страната од лицето и ја влегувам, ја отварам вратата таа пред мене и вика БАААА Ооо Боже И вика што се глупираш бе? вика па Крвавата Мери сум.. А па брат ми кога зборува во сон и неа ја спомнува
Не верувам во крвавата Мери, ама сепак да фанам да ја повикувам, никогаш! Тоа ми е страшно, ако ми искочи со ножот? А не не, не бирам смрт.
хахаххахахах, не верувам во неа, ама некогаш навечер сите кога ќе се легнати и дека се изгасено и ги палам сите светла си викам што ако ми искочи од темнициве, бегај поубаво да си запалам хахахахахах
Имам слушнато за неа и за тоа деκа си го соκривала идентитетот и носела периκа се додеκа, не се посомневале деκа се работи за женсκа идивидуа. Κога ја фатиле таа била веќе мртва и за да бидат уште посигурни, тргајќи ја им останала црвената периκа во рацете. Κој знае дали е само приκазна.
Вчера пиевме кафе со Мери . Кој ве плашел вас , баш си е кул Мери . А тек кога ќе ги извади ноктите да ви го покаже маникирот .. Сериозно .. не верувам во Крвавата Мери од проста причина што има многу верзии која била и што била .. Можеби некогаш постоела жена со име Мери , веројатно по нешто била запаметена меѓу народот , па врз основа на тоа почнале да се редат урбаните легенди .
Блади Мери била англиска кралица, постарата сестра на Елизабета I, најстара ќерка на Хенри VIII ( тој со неколкуте жени ). Неа ја поддржувала католичката црква и останала запамтена по убиствата на протестантите за време на нејзиното кратко владение. После неа Англија станува земја на протестанти, нејзината кауза е поразена, а луѓето шо ги убила стануваат маченици. Не знам дали има врска таа со страшилото или легендата е постара од неа? Треба да истражам.
za edna od tie dve meri(kralica na skotska i drugata xd) bese neznam koja tocno,imam slusano deka ocajno posakuvala da zabremeni ama nemozela i koa najposle mislela deka e bremena izleglo deka e bolna od neznam sto bese,i i oteklo teloto pokazuvajki znaci na bremenost i umrela vo gnev i ljubomora kon elizabeta sto i go ukrala mazot i kralot i moze od toa poteknuva legendata moze pogresno imam cueno neznam