Крвава Мери

Discussion in '„Другата“ наука' started by Srckata28, Jan 21, 2013.

1. leighton23

leighton23 Истакнат член

Обавезно ќе и пренесам. :D

DigY likes this.
  2. Stefiks

Stefiks Истакнат член

Абе глупости живи.. Нормално дека НЕверувам :^) Па овие брат ми и сестра ми напнуваат со нејзе :tmi: Сестра ми некни сакала да ме плаши и косата ја префрлила на страната од лицето и ја влегувам, ја отварам вратата таа пред мене и вика БАААА :yawn: Ооо Боже :D И вика што се глупираш бе? вика па Крвавата Мери сум.. А па брат ми кога зборува во сон и неа ја спомнува :tmi: :lol:

GirlRose likes this.
  3. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Не,ама молци ме лазат кога ќе прочитам нешто за неа и нон-стоп се вртам :?: :| .

4. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Не верувам во крвавата Мери, ама сепак да фанам да ја повикувам, никогаш! Тоа ми е страшно, ако ми искочи со ножот? А не не, не бирам смрт. :x

5. ivchee.ivche

ivchee.ivche Истакнат член

хахаххахахах, не верувам во неа, ама некогаш навечер сите кога ќе се легнати и дека се изгасено и ги палам сите светла си викам што ако ми искочи од темнициве, бегај поубаво да си запалам хахахахахах :lol: :rofl:

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Јас мислам дека тоа е само мит, приказна која ја раскажувале многу одамна. Добро смислена.

7. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Имам слушнато за неа и за тоа деκа си го соκривала идентитетот и носела периκа се додеκа, не се посомневале деκа се работи за женсκа идивидуа. Κога ја фатиле таа била веќе мртва и за да бидат уште посигурни, тргајќи ја им останала црвената периκа во рацете. Κој знае дали е само приκазна.

8. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Вчера пиевме кафе со Мери :D . Кој ве плашел вас , баш си е кул Мери :D . А тек кога ќе ги извади ноктите да ви го покаже маникирот .. :inlove:

Сериозно .. не верувам во Крвавата Мери од проста причина што има многу верзии која била и што била .. Можеби некогаш постоела жена со име Мери , веројатно по нешто била запаметена меѓу народот , па врз основа на тоа почнале да се редат урбаните легенди .

Istata od vcera likes this.
  9. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Блади Мери била англиска кралица, постарата сестра на Елизабета I, најстара ќерка на Хенри VIII ( тој со неколкуте жени ). Неа ја поддржувала католичката црква и останала запамтена по убиствата на протестантите за време на нејзиното кратко владение. После неа Англија станува земја на протестанти, нејзината кауза е поразена, а луѓето шо ги убила стануваат маченици. Не знам дали има врска таа со страшилото или легендата е постара од неа? Треба да истражам.

ku4ence likes this.
  10. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Мери-κралицата на Шκотсκа.

11. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Не, таа е друга. Не е истата.

Sahlene likes this.
  12. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Да сега пред 10 минутки ја викнав. Ве поздравува.

13. Istata od vcera

Istata od vcera Истакнат член

za edna od tie dve meri(kralica na skotska i drugata xd) bese neznam koja tocno,imam slusano deka ocajno posakuvala da zabremeni ama nemozela i koa najposle mislela deka e bremena izleglo deka e bolna od neznam sto bese,i i oteklo teloto pokazuvajki znaci na bremenost i umrela vo gnev i ljubomora kon elizabeta sto i go ukrala mazot i kralot i moze od toa poteknuva legendata moze pogresno imam cueno neznam