Zdravo feminki jas sum btemena vo 5 nedela i 4 dena pred dva dena abelezav krv na toaletot , bev na ginekolog i mi dadoa inekcii ,ednas nedelno a plus prmm i dobrosyon tableti dva pati na den inakuimam i menstrualni bolki dali nekoj imal vakvo iskustvo inaku rabitam na tezga cel den sedam pod senka i crtam sezonski tetovazi rabotata ne mi fizicki teska za da postoi rizik od istata
Zdravo feminki jas sum btemena vo 5 nedela i 4 dena pred dva dena abelezav krv na toaletot , bev na ginekolog i mi dadoa inekcii ,ednas nedelno a plus prmm i dobrosyon tableti dva pati na den inakuimam i menstrualni bolki dali nekoj imal vakvo iskustvo inaku rabitam na tezga cel den sedam pod senka i crtam sezonski tetovazi rabotata ne mi fizicki teska za da postoi rizik od istata
барем првите 2-3 месеци паузирај, седи дома со нозете у вис и одмарај додека не се фати плодот како што треба и јас имав кафеав исцедок, и примав терапија и инекции, докторот не ми забрани активност никаква, само ми препорача да одмарам повеќе и никако да кревам тешко, нормално и секс забрането!! и како влегов во 4ти месец, еве и сега во девети немам гајле, денес ми се собра 5ч.да акам пешачам и без проблем сум, муабетот ми е, стрпи се првиве 3 месеци после ќе надокнадиш
Duso se te razbiram no sega mi e sezonata do 10 ti avgust pretezno da prisoberam nekoja para i se molam na boga da mi dade sila da izdrzam do togas a posle toa ako treba do poragaj ke se vrzam za krevetot, minatata bremenost zavrsi so spontan iako nemav nikakvi problemi megutoa sum imala hlamidija i pred da iskrvaram cistev po doma i brisejki djamovi se optegnav doktorite vekat deka najverojatno pricinata e bila bakterijata
во бременост е строго забрането бришење прозори, а и усисавање. ти си знаеш, ако физички не ти е тешко и можеш да работиш- терај си со лесно
Јас мислам дека кога нешто сака да биде ќе биде,јас и на работа многу кревав,и теписони во 9-ти перев,и прозори,со правосмукалка константно,МЕЃУТОА,кога станува збор за крварење строго упатства од гинеколог да се почитуваат,некогаш и сами си ја кроиме судбината,АМА,ке повторам,ако нешто треба да биде -ке биде,и да е против цел свет.
Здраво на сите .Ке ве молам за ваше мислење или искуство.Овој месец правев проверка на каналите.Излезе ок резултатот со што едниот канал тогаш ми го исчистија.Менструација обично ми идеше од 31 до 34,5 послесниве неколку месеци 33 ден.Но овој месец после ХСГ то мене на 26 ти ден ми потече кафенко.Си виксм порано овој месец зар ке дојде.Но три денс се такњ ке потече ке престане.Му се јавив на гинекологот ми вика направи си тест.Иако мислам оти е рано да покаже на дваесетидевети ден денес направив и е негативен,а мене веке четири дена така ми се цедурка темен секрет како за пред идење но нема свежа крв.И да секогаш ме болат градите како пмс а сега ништо. Искуство или мислење?
мене тестот Шр чек ми покажа само 2дена откако ми каснеше- и мислам дека он покажува неколку дена откако ќе се зачне, не мора ни да се чека да ти касни, пробај со тој тест. Исто така и не мора да значи дека си трудна, мене ми се има десено 2 пати наместо да добијам да имам таков кафен исцедок кој ми траеше дупло подолго од мензисот, и гинекологот ми имаше кажано дека се дешава и не е ништо страшно, само да не се повторува мн често.
pa dobro jas eve od nekni nemam krvarenje i taa vecer sto zabelezav tava bea samo dve kapki bledo doktorkata rece deka e mnogu slabo, posle inaciite ne sum zabelezala krv, samo od rabota sto me bolat jajnicite koga se vednam posto mi e vo sedecka polozba rabotata i koga crtam me bolat, se nadevam ke se izdrzi denovive ke napraam pauza od dva tri dena da mozam da se vratam vo sebe
точно ова е и мое мисленје.осван ако нема некоја медицинска забрана треба да се продолжи да се функционира најнормално.ако си трудна не си болна.со еден спонтан позади мене еве ме во 7ми месец-соедно дете околу кое имам секојдневни обврски,одам на работа,пазарувам секојдневно,чистам,бришам и се друго што е составен дел од животот на една домакинка и мајка.господ да не чува и да ни дава сила па што е наше ке си дојде.
Јас кога бев бремена исто како на Невеста, докторот ми забрани усисавање и бришење прозори.Секако и други физички работи. Со правосмукалкава треба тегнење и веднење а и малце сила да се употреби, исто и со прозориве,само што и ќе треба да се тегнеш на прсти за да дофатиш некој дел. НО јас си имав проблеми со крварења...незнам како е во ,,нормална,, бременост и дали има некакви забрани. Во контекст на муабетов... Емилијамак, ете и јас си крварев 5 месеци. Имав и болки негде до кај 13-та недела, баш менструални и со болки во јајниците. Мислам дека во рана бременост многу девојки имаат вакви болки, секако не треба да се многу јаки. Примав и инекции,пиев и утрогестан.Се имам изнапишувано на темава. Јас имав лакуни на постелката,како хематоми. Со тек на време се излечија и тие, си искрварија. И си родив девојче. Незнам дали тебе ти кажале од што крвариш. Може да не е ништо опасно по бебето, но сепак треба да одмараш. Знам дека работата ти е сега во ек, и дека сите трчаме да земеме некое денарче за да преживееме во ова време, ама јас би те советувала да баталиш тоа и да си го гледаш бебето. Јас требаше да лежам цело време и лежев до 20-та недела нон-стоп. СТРОГО ми забранија СЕДЕЊЕ, најголем притисок има така врз матката. Ајде направи си една добра пауза, полежи некоја недела, примај инекции и види како ќе ти биде. И ПИЈ СИ МАГНЕЗИУМ. Сега како си? Ти посакувам се најдобро.
Pa da ti kazam ne krvaram sega bolki imam ti velam koga crtam sto se vednam malce ama si najdov pozicija za rabota sto ne treba da se vednam mnogu inaku koga ne rabotam sum si optegnata nazat na stolceto vo polulezacka sostojba taka mi godi gi nemam bolkite ili se mnogu slabi denes si odam doma ke odmaram dva dena, vo pravo ste okolu rabotata no veruvale ili ne na golema maka sum i zatoa moram da rabotam i se molam na boga da mi dade sila da izdrzam
zdravo povtorno jas, eve sum denes i utre pravam pauza od rabota, krvarenje nemam ama bolkite se tuka denes vo desniot jajnik poveke kako koga imas cista, ja prasav doktorkata nekni za cista mozebi ima vika ne sakam da te burickam vnatre so vaginalnoto eho za da ne napravime belja, moze i od toa da me bolat jajnicite da imam i cisti, mi rece deka za deset dena moza da napravam kontrola i do togas mozebi ke mozam da go cujam srceto na bebeto, na 7 nedeli se slusa srcenceto???
да си прашам и во ова тема дали капсулите прогестерон за против крварејне што се...се истите што се користат орално и вагинално или тие што се за вагинално се други? пошто на паковкава пишува на италиански орале о вагинале па предпоставувам дека истите се користат и орални и вагинално.ве молам ако некоја знај нека и писи пошто читам дека вагинално било подобро да се стават
Штом си 14-та недела слободно можеш да ги пиеш, се ставаат вагинално ДО 12-та недела (за утрогестанот така знам, ама би требало сите тие прогестеронски да се исти).