Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. Nipi

Nipi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2022
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    62
    Мислам се додека е розево или кафеаво не е страшно, но јас искрено не би оставила да чекам до петок, би проверила што побрзо за секој случај. Кај мене така беше сега за викенд и секако дека е сеуште рано и ништо не се виде на ехо, но ми ставија прогестерон. И од денска најверојатно ке зимам плус нешто за подршка.

На AlchinovaR1979 и your-girl.-.friend им се допаѓа ова.
  2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    За било какво крварење се оди ОДМА на доктор. Не се чека воопшто. Ако матичната не ти е на работа, оди на ГАК.

На AlchinovaR1979, MinnieM и your-girl.-.friend им се допаѓа ова.
  3. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.496
    Ти благодарам, ако продолжи ќе одам секако на болница вечер. Сега сум на работа. Проверив дали има крв пред 10тина минутки немаше ништо.

4. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.496
    Ти благодарам, ако продолжи ќе одам вечер после работа. Пред 10тина минутки немаше ништо.

5. Mrs.Nebittnaa

Mrs.Nebittnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2019
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    154
    Втора бременост ми е 12+1 сум од вчера вечер прво имав црвен исцедок светол денеска кафеав исцедок со некој мал лигав кафеав секрет .Имам привремено грчеви во стомакот.Секретот кога имам кога немам.
    Надвор сум од мојот град дури понеделник си одам не знам што да правам што да мислам под стрес сум,а имам дете за гледање сопругот не ми е тука морам се сама.
    Ве молам дајте ми некој совет не сум во можност да одам налекар да се напијам магнезиум или ? Не знам навистина што да правам..;(:(
    Доколку го изгубив бебето симптомите што ги имав гадење повраќање веднаш ли ги снемува?
    Извинете за долгиот пост.:|

Последна измена: 21 јули 2023
  6. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.463
    Допаѓања:
    8.760
    Мила дали имаш доктор во градот каде си? Ако имаш добро е на едно ехо да појдеш. Ако не пробај повеќе да мируваш не кревај тешко, примаш ли прогестеронска терапија? Мислам би ти препорачале утрогестан или дабрастон, јави се.. Секако чуј се со матичниот за совет..изгледа од топлово сите некој проблем појавивме овие недели...и јас се борам уште со кафен исцедок 10денови а скоро 15та недела..
    Може да е некој хематом, може си се заморила..кога беше последно на преглед?
    Симптомите кај мене со првото прекинаа веднаш, но други девојки викаат имале уште некоја недела отпосле.

На Mrs.Nebittnaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Гледај да се снајдеш и да отидеш на доктор.
    Ако инаш уттогестан напиј се, магнезиум исто и лежи, но најдобро е лекар да те види и да покрие со терапија.
    Со лесно:hug:

8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    1.608
    Konsultiraj se so maticen preku telefon. Napij se magnezium i poveke lezi i miruvaj. Ako bolkite se jaki, nepodnoslivi ili pa krvarenjeto e crveno odma na lekar kade i da se pretpostavuvam itna sluzba ima. So lesno inace skoro site gledam sme so po nekoj iscedok, da se nadevame ne e nesto golemo.

9. Mrs.Nebittnaa

Се зачлени на:
    9 ноември 2019
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    154
    Ви благодарам на сите.Фала му на Господ немам веќе крварење и болки во стомакот.
    Гледам што повеќе да мирувам ама со 2 годишно немирко невозможна мисија.:rofl:
    Денеска сум супер освен малку болки во градите како нормални болки.

На Besbes24 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  10. Mrs.Nebittnaa

Се зачлени на:
    9 ноември 2019
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    154
    И чувајте се многу е топло.
    Мене дури пред една недела ми се слоши се онесвестив од многу жешко.Пијте мноогуу течности.Со лесно нека ни е бременоста сите.:l::l:

На Joanna28, Besbes24 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  11. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    754
    Крварам кафеаво веќе трета недела. На прегледи бев 4+6, 5+5 и 6+5 кај различни доктори (Систина, матичен и NewBorn) никој не ми кажа што е можна причина. Сега сум 7+1. Не е обилно, повеќе како spotting и само на бришење, но веќе од вчера е баш темно кафеаво и како coffee grounds. Болки немам никакви.
    Дали да се секирам? Близначка бременост, двете имаат срцева акција.
    Знам дека е нормално кафеав исцедок, ама не знам ова што се случува веќе трета недела колку е нормално. Ве молам споделете искуства со константно крварење. Значи немам потреба од влошка, само секојдневна, не е обилно но е постојано, секогаш кога одам во ВЦ. :worried:
    Да надополнам, покриена сум со прогестеронска терапија.

Последна измена: 24 јули 2023
  12. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.463
    Допаѓања:
    8.760
    Витамин ц и магнезиум земаш? Иста бев јас додека не излезе цела застарена крв...плус јас ги пиев утрогестаните па првиот ден кога ги аплицирав вагинално запре и кафеното целосно. Гледај да мируваш знам кој стрес го проаѓаш..:hug:

На BoNaNa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    4 месеци кафен исцедок од кои 4от и свежа крв имав не се најде причина а сепак бев под терапија. Јас би земала и витамин Ц од 1000ка еднаш дневно и види како ќе бидеш :) Имаш и ампули на Марнис не прават тегоби на желудник. Но рачунај дека матката треба да се исчисти од застарена крв, а доколку лежиш тоа ќе му треба време да искочи :)

На BoNaNa123 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  14. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.197
    Допаѓања:
    3.064
    Се случува да не можат некое време да установат од што е крварењето. Во тој случај, најбитно на докторот му е бебето, дали расте (споредено пример предходна недела со сегашна), дали има срцева акција, дали има хематоми во/околу сакус. Терапијата е таа, прогестерон депо, дабростон, мг и витамин ц од 1000ка. 4 бремености, сите 4 бев со прогестерон депо, дали на 5 дали на 3 дена и дабростон. Тоа е, од медицина и фармакологија е тоа, другото е од Господ.
    Знам дека си вознемирена, секое одење во вц ја загледувам со страв тоалетната, нема раат еднаш штом се случи, но нема што да правиш друго освен да лежиш и одмараш. Во првата бременост од 7ма до 11 недела имав кафеав исцедок, мислев крај ке нема, па се запре. Со лесно

На BoNaNa123 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  15. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    754
    @Konstrakta @Brpbrp @Fenix05 не знаете колку ме смирија вашите искуства! Витамин Ц земам и посебно и башка цеден лимон пијам а магнезиум посебно немам и ќе купам фала на советот.

Е сега кога сме кај лежење, мирување.. што се подразбира под лежење, мирување, одмарање. Јас си одам и на работа овие недели, со тоа што работата ми е канцелариска, седечка и не се оптоварувам. Гледам да не пешачам многу, кога сум дома не работам си лежам. Ама ако треба уште сега строго да залегнам по цел ден кај ми е крајот.

16. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.197
    Допаѓања:
    3.064
    Јас лежев 24/7. Станував за до ВЦ, евентуално на 5 мин да си сварам кафе зошто бев претежно сама дома, да намачкам кришка леб (или ќе ми оставеше спремно се сопругот), толку. И мојата работа е канцелариска ама ми рече гоца лежење, значи возење до таму не, седење по столови не. Еве цел месец сум во кревет, станувам за на преглед и за на боцкање до амбуланта за депо.

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.463
    Допаѓања:
    8.760
    Јас сум на мирување бидејќи првите 2 ги изгубив глумејќи херој што мора се да прави и бев на 300страни иако крварев. Овој пат реков ова е најважно, дома сум си движење ми е минимално во тек на денот низ дома сега откако влегов во второ малце подмрдувам па 1 неделно знам да излезам на 1ч со луѓе ама и тоа е седење на меко, не долго стоење.
    Пак патот до работа, неудобни канцелариски столици седење директно притисок врз матка може успорува процес на повлекување крварење..јас би поседела дома бар 15 денови.

18. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    1.608
    Kako uspevate? Mene me boli grbot, vratot glavata od samo lezenje pa stanvam po doma malku cistam. Vo stan sme so lift skali ne kacuvam ama obicni domasni raboti izvrsuvam. Isto mi rekoja miruvanje ama pa cel den lezenje plus maz na rabota sama ke spobudalam.

19. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.197
    Допаѓања:
    3.064
    Не успевам, кризиам, ама што да правам..може ќе станам и ќе свртам низ дневна два три круга и толку. Или ќе станам само да ручам, по кафе и додека се вари тегнам малце нозе. Јас и во првата бременост кога крварев лежев 2 недели со до вц и назад, по две недели ми одобрија да се движам полека и кратко низ двор. сега и повеќе станувам од тогаш ама пак гледам да сум во хоризонтала. Ќе стиснам заби, немам друго

20. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.197
    Допаѓања:
    3.064
    Јас така вториот пат кога прокрварев, во втората бременост, не ми кажа идиотката на гак дека крварам од што губам дете, туку ми рече најверојатно застарена крв и дека ќе ми помине, па ја мислејки дека стварно ништо не ми е, се шетав со саати на нога и кога ми се е.. матер, сега лежам и свиркам.

На Joanna28 и Fenix05 им се допаѓа ова.