Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    3.121
    Јас си се боцкам кај мојот општ матичен. Во викенди одам на дежурно, ни извештај ни ништо не мк побарале до сега

2. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    3.121
    На колку дена боцкаш прогестерон депо? Болки имаш ли?

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    771
    Немам болки. Примив петокот, па понеделник кога се случи тоа што се случи, па ми рекоа на 5 дена следна, а утрогестанот вагинално ми го прекинаа. Дабростон 2х1 продолжив.
    Крварењето премина во кафеаво, само кога одам во тоалет. Јас на влошка всушност никогаш немав ништо, мене ми се појавува откако ќе идам по мочање. Сега строго мирувам, станувам само за до вц, јадам во кревет. Утре ќе морам да одам до државна за хемостаза и кумбусов, тоа ќе ми биде раздвижување, се надевам нема да влошам нешто бидејќи сега е стабилно.
    Контрола ми е закажана во вторник, ама мислам да одам порано да видам што се има случено.

4. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    3.121
    Ти рекоа сега да правиш кумбсов?

5. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    1.629
    Da zosto od sega kumbusov? Neli malku pokasno se ispituva?

6. Kejtyy

Kejtyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13
    I Mene isto taka mo tece doktorot sto me vodi od sistina mi rece deka e normalno toa deka jas imam genetski mutacii i se bockam so clexani no isto mi e taka ligavo pa ke vidime sto ke se sluci i pred cirklaz i posle nego i sto mi tece 13 nedela sum …

7. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    771
    @Konstrakta @Besbes24 Трајковски во петокот уште пред да се случи ситуацијата ми рече да испитам Кумбусов. Инаку паметам дека уште на консултации, пред да ја направиме инсеминацијата, ми велеше со инекција од позитивен тест поради рН негативноста. Тогаш прочитав дека сите ја примате покасно и не ми беше јасно зошто Трајковски ја бара толку рано.

Сега кога ми се деси што ми се деси, во Систина докторот што ме прими ме праша која крвна група сме јас и сопругот. Јас кажав негативна со позитивен, тој ок. На одење велам докторе а тоа што ме прашавте за групата треба ли нешто да примам сега, ми вели не, не крвариш многу.
    Работата е што тогаш за волја на вистината стварно не крварев, повеќе беше водлесто розево, но кога си дојдов дома како што и пишував понатаму во постовите, јас почнав да крварам.

И сега бидејќи лежам и зјапам во телефон нон стоп, нормално гуглам се и сешто поради најверојатниот спонтан и поради барањата претходни од др.Трајковски, си се јавив кај матичната и си побарав упат. Сам свој доктор :D

На Besbes24 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    1.629
    Nekogas i treba sami da sme doktori za sebe, mene maticnata pa mi rece pokasno inekcija da primam. Ne znam ni koja nedela se prima pretpostavuvam ovde sto citav negde 20 nedela. Da se nadevame se ke bide vo red.

9. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    298
    И јас сум рх негатив, имам крварења од 6та недела, но не беа обилни беа повеќе како исцедоци и докторката ми кажа сега не после 12та недела доколку се повтори да ја примам. Некаде 13та недела имав повторно крвав исцедок и ја примив тогаш. Инаку се прима во 28ма недела. Сега мене дилемата ми е штом ја примив сега дали треба да ја примам повторно во 28ма недела, и јас гуглав се и сешто и навистина колку повеќе читам толку повеќе се збунувам и се прашувам дали постапив правилно, што ако погрешив, што ако ова, триста прашања во глава... :(

10. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    771
    @BoNaNa123 Фала што сподели. Тебе доктор ли ти препорача да ја примиш во 13та недела?
    @Besbes24 секако само во консултација со лекар би ја примила, сам свој доктор повеќе ми беше шега дека немам што да правам сега од што лежам па и доктор станав :) јас да проверам па понатаму со резултатите секако ќе се консултирам.

На BoNaNa123 и Besbes24 им се допаѓа ова.
  11. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    298
    Да докторката ми рече да ја примам тогаш.

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.500
    Допаѓања:
    8.824
    Како си? Отиде ли на доктор? Пробај да гледаш серии, телефонот подалеку од тебе. Иста бев на секое крварење читав се најлошо и одев на доктор убедена дека е абортус, не се измачувај тој стрес не е добар ни за тебе ни за бебе

13. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    771
    А секако дека се ми е исчитано по темиве :) ќе си речам не читам и пак. Бев во државна проверив фактори на хемостаза и кумбусов, факторите се сите добри, кумбусов резултати за една недела. Инаку многу подобра, крварењето значително се намали, одмарам гледам филмови, минува денот некако. Контрола сепак решив за некој ден.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Maci321

Maci321 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2023
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    70
    Здраво, дали некоја се соочила со кафен исцедок после примање на инекција Фраксапарине? Пијам б12 и метил фолат . Инаку рана бременост

15. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    789
    Здраво девојки. Ако се рачуна од последен циклус би требало да сум 6та недела бремена. Утре имам закажано прв преглед кај гинеколог. Утрово кога станав забележав при бришење малку кафеава крв само на хартијата. Јас по природа сум паничарка, 300 филмови ми ср свртеа. Дали да одам одма на лекар или не е многу да почекам до утре на преглед кога ќе одам?

16. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    1.629
    Javi i se na maticniot. Jas iskreno panicev pa pojdov Gak.

На Ena05 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Почекај до утре, кафен исцедок е стара крв веќе е чест во прв триместар сепак матката кога крвари при циклус не ја исфрла цела крв и сега како што се шири матката со тек на неделите може да се случи таков исцедок. Ти лежи и одмарај до утре не се форсирај.

18. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    789
    И што испадна?

19. Ena05

Ena05 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    768
    Допаѓања:
    789
    На работа сум, да дојдам дома и планирам до утре у хоризонтала да сум.

20. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    1.629
    Primav inekcii progesteron depo nekolku nedeli i poke lezev.