Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.201
    Stom ima zadebelen endometrium i mala tocka jas ne veruvam oti e vonmatericna nego sakav da te prasam kolku embrioni ti vratija pri et ili bremenosta. ti e po priroden pat te prasuvam oti mene mi vratija 2 embrioni i edniot go izgubiv vo 6,7 ned isto imav krvarenje togas ama ne obilno a drugiot fala bogu ostana i sega imame kerka 4 god

На Norah Jones му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Природно е ова

3. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502

4. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Извини вчера бев во гужва.. по природен пат е јваа бременост. Рекоа дека имам 1254 бета хцг и ќе видиме за 3 дена ако се намали значи е било абортус. А дека е вонматерична велат дека е рано да се утврди но најверојатно не е

5. Norah Jones

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    502
    Спонтан абортус

6. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    1.608
    Zal mi e, ke bide nareden pat. Sega neka odmori teloto malku a i psihicki da se stabiliziras.

7. Kejtyy

Kejtyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13
    Zdravo zenski dali i se slucilo na nekoja da prokrvari vo tekot na bremenosta 21 nedela sum Nemam bolki nikakvi so serklaz sum vtor pat mi se slucuva da mi padne kako grutka krv zasirena i od nea pottekuva krv no kako si voda mesana krv ne e gusta i crna krv temna tuku od Samoto parce sto padnalo bleda krv … Bebe si mrda .. sekako prviot pat koga mi se sluci pred mesec dena doktorot mi rece deka e normalno bidejki imam i trombofilija se bockam so clexani … no sea pak mi se sluci od nigde nikade pa ispaniciv :worried:

8. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.693
    Mene mi se sluci vo 22 23 nedela mi pukna hematom so progesteronska terapija I miruvanje mi se sredi fala na boga

На Fenix05 и Kejtyy им се допаѓа ова.
  9. Beba321

Beba321 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки бремена сум 7недела пред 2дена бев на ехо имаше срцева акција од терапија примам утрогестан 3х1 ,клексани 1х1 и аспирин преку еден ден.
    Сабајле имав жолтеникав -кафен исцедок кој сега го нема ,се јавив кај матичната и ми рече да не се грижам да го исклучам аспиринот можело од него да е
    Дали некоја имала такво искуство ве молам кажете ми преплашена сум

10. Kejtyy

Kejtyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13

I jas bev taka isto i mi rekoa da go isklucam aspirinot bidejki si so trombofilija normalno e … i ponataka vo bremenosta od vreme na vreme si prokrvaruvam doktorot mi rece normalno deka e od trombofilijata

11. Beba321

Beba321 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Благодарам Kejtyy која недела си ти сега се надевам дека исцедоков нема да направи проблем на бебето одма имам најцрни сценарија

12. Kejtyy

Kejtyy Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    13

Ne se sekiraj Eve 21 ja teram nedela i pak od vreme na vreme mi pottekuva nesto … doktorot mi rece Nema panika dur ne e obilno krvarenjeto… taka da imas uste mnogu za stresiranje tek je pocelo :D Uzivaj probuvaj ubavi misli da imas i ke bide sve kaj sekoja vtora e momentalno taka taka da ne si edinstvena… ke se druzime :D

На Beba321 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    И мене со првата, а и со оваа ми го исклучија аспиринот токму заради прокрварување само што кај мене беше баш количина али клексанот остана. Со првото се породив 38ма недела со ова еве 30та терам :)

14. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    107
    Дали се нормални болки во долен дел од стомак, како менструални болки после крварење. Под терапија сум со прогестерон инекција вчера примена и Дабростон таблети, 12 недела.

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Магнезиум напиј се за грчевите ако ги поднесуваш директот такво пиј сабајле и навечер тоа спречува контракции на матката.

На ina..ina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. en4aa

en4aa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво, бремена сум 13 недела и два дена, во 12 та недела имав обилно крварење, на болница на преглед се ок со бебуш, ми даде само дабростон два пати на ден и да одмарам, другиот ден на матичен пат на ехо исто дека бебе е ок и не знај од што би било крварењето. Од тој ден кога искрварив обилно секој ден имам крварење како последен ден менс кафеава крв еве веќе 10 дена, во меѓу време бев и на друго мислење во приватна клиника исто ми кажа не гледам проблем, но јас не можам да се смирам веќе 10 дена не преќинува. Некој со вакво искуство, извинете на долгиот пост и да напоменам пиев аспирин секој ден по еден по препорака на матичен дали има шанса да е од тоа

17. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    8.757
    Го прекина аспиринот?
    Да тој знае да направи крварење и јас прокрварев од него. Пиј дабрастон и лежи доста одиш толку често на доктор да те чепкаат, дај му на местото да одмори. Нормално е да имаш кафена сукрвица одпосле додека се повлече. Штом на 3 места ти кажале нема видлива причина и се е ок седи одмарај и не шетај по чекални на болници. Крварев и јас во 12та недела без видлива причина обилно, мене ми смири со 3х200 утрогестан и 1 неделно прогестерон депо инекција НО ако веќе нема свежа крв ок си со таа терапија.

18. en4aa

en4aa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Да го прекинав аспиринот нема свежа крв но не прекинува крварењето, болки имам слаби како во левиот јајник, ти благодарам втора бременост ми е со првата немав никакви проблеми па малку сум паничарка ☺️

19. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.460
    Допаѓања:
    8.757
    Јас имав болки во јајници до кај 14та недела повремени менструални исто, се додека се слаби и се трпат се нормални само максимално одмарај

На en4aa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ако ти се има поклопено со датум за циклус најверојатно и тоа било како да си добила и сега тоа кафеавото старата крв треба да излезе, треба трпение малце додека се исчисти терапија примаш покриена си.