И мене назад ми беше матката со второто (така ми остана од првиот пораѓај), сега не сум прашала, бремена со трето сум... Мене и првото и второто не ми се поклапаа со менструација. Со првото имаше плод, без срцева, а со второто ни плод на првите еха. Кога на наредните еха (после 2 недели од преглед) и срциња веќе имаа, батко 8г и женска 6г се сега. Доцна овулација во мојот случај... Дај боже и кај тебе да е така
Бев плодност чупиња.. Докт. ми рече се е во ред.. И тој не слушал срце..Ама ми рече дека и големината и се наоколу било во ред.. Ми рече повторен преглед за 1 недела..И дека сеуште било рано за срцето да се слуша.. Ми препиша витамими, фолна, д3 и магнезиум ми стави инекција протооо.... некако беше... И сега наредно за 1 недела.. Ќе видиме
Прогестерон депо, ќе го смири крварењето. Неделава лежи мирувај да се смири и ќе видиш на следна контрола
Верувај,те мислев и очекував да пишеш .. Мирувај,земај терапија и се надевам дека се ќе биде во ред .. Како што пишав и погоре, и јас имав обилно крварење на почетокот па фала му на Бога сега тераме 12та недела. Само слушај го докторот,и ако имаш можност оди си кај него на прегледи барем првите неколку прегледи. Прогестерон Депо те боцнале и јас ги примам тие. Со лесно,и ти посакувам среќа!
Хелоу девојки, апдејт одмене Ѓњавам ама незнам што ми се дешава веќе.. Денес од сабајле имав кафеавкасто, а сега веќе чиста темно црвена крв. Не ми тече константно, само на моменти осеќам кога иде крв и одма во ВЦ.... ЕКСИКК А од сабајле имам влошка ставено, само 2-3 точки имам.. Незнам што да мислам веќе
Mozebi treba I utrogestan da koristis pojaka progesteronska poddrska. Samo miruvanje I terapija ke se sredi.
Поради сукрвица у 6та недела, ми дадоа прогестерон депо. Океј сум ништо не ми е, е сеа прашав за инекциите ми рекоа како сакаш. Еднаш неделно ги примав, 13та сум веќе. Дали да ги престанам? Си примам утрогестан 2 х 1. Дали може да ми се десе нешто ако ги прекинам инекциите депо?
Чупиња еве ме... Во 12:00 му отидов плодност, обилно крварење и болки... На крај излезе дека е хематом 3х4 цм... СТРОГО МИРУВАЊЕ МИ Е ПРЕПОРАЧАНО... Иначе бејби има откуцаи на срце... ги слушнав... Кажете ми искуства со хематомите?Што се како се ваши искуства?
Во секоја бременост ги имав, строго се мирува, избегнувај скали, односи не, станување до вц и по вода/храна во кујна, клекнување никако кревање повњче од кило не, па и тос е многу. Глобала, бед рест. Се боцкав со прогестерон на 5 дена, по три недели се повлекува. Ама до 16гн поштено си лежев. Плус пиев Дабростон. На почетокот ми даваа и утрогестан да ставам ама веднаш штом прокрварував ме менуваа на Дабростон
И јас имав хематом, битно да е одмараш и да ја примаш препорачаната терапија. Мене ме боцкаат сеуште со прогестерон депо на 7 дена иако хематомот изчезна. Аплицирам вагинално и кринон гел. Не се плаши, одмарај и се ќе биде во ред. Супер чим сте слушнале срцева акција и бебчето си напредува
Леле баш ми е мило Имав другарка со хематом и многу обилни крварења. Кога ми покажа по слики, страшно... Неколку пати така крвареше, како поминуваше бременоста се намали крварењето и престана. Истера до крај бременост Мирувај, позитивно само, ќе биде се во ред
Дечки, прогестерон на долна граница најниско. Упатуваат кај друг лекар. Дали некој имал сличен проблем и дали може да се среди тоа со терапија? Молам за одговор.
прогестерон депо инекции на 5 до 7дена за поткрепа на плодот, сигурно ќе ти препорача специјалистот плус утрогестан вагинално
Бремена сум од денес веќе 6 недела според последен циклус.Од чет ми се појави кафеав исцедок бев на док ме виде, рече се било океј за неделите, не се гледаше ембрион , ми даде дабрестон. Од вчера почна и оскудно крварење повремено кое трае уште, пак отидов да ме виде вчера, веќе се гледаше и ембрион, рече било подобро од претходниот ден, ама рано е за срцева акција. Инаку не виде ниту хематом, ништо што би го предизвикало крварењето. Ме боцнаа прогестерон депо. Ако остане вака контрола дури нареден чет дали ќе слушнеме срце. Мене уште не ми е спорено крварењето.Ме убива лежењето и неизвесноста, после колку време од првиот симптом за колку обично се случува спонатан со обилно крварење? Инаку ова ми е трета бременост, со првите две никогаш не сум имала никакво крварење.
od 5ta nedela sum so kafen iscedok, edno obilno krvarenje vo 9ta nedela, i edno pomalo vo 13ta. Lezam i miruvam do kraj na 14ta nedela bev samo so stanuvanje do wc. Sega veke potstsnuvam po malce niz doma ama pak voglavno vo krevet posto kafeniot iscedok si go ima. Doktorive vo sistina vikaat ednostavno nekoi bremenosti celi pominuvaat so krvarenje bebe super si napreduva hematomot skoro iscisten, @123baby ne gubi nadez eve jas za dva dena vlagam vo 16ta nedela toa e sto e ke lezime … jas mn pati izgubiv nadez ama bebeto se borese celo vreme i se e ok, da sme silni i nie dodeka dojde denot da si gi gusneme