Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. marristovska1

marristovska1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    134
    Бремена сум 5та недела, минатата недела имав кафеав исцедок и матичната ми рече да примам утрогестан. Во вторникот бев на контрола и прокрварев многу, докторката рече дека е хематом и не е страшно.. ми даде дабростон 2х1, магнезиум и фемибион пијам. Ме боцна и прогестерон депо. Вчера бев пак на контрола ме виде пак и ми рече дека уште имам хематом ама сега за сега не е страшно, за понатака само Господ знае што ќе биде. Уште е рано да се слушне срценцето ми рече..Во меѓувреме немав крварење се до денес кога пак ми се појави кафеав исцедок.. Искрено ме фаќа страшна паника, многу се плашам дека на моменти имам менструални болки ама не се јаки само онака од време на време знае да ме здоболи стомак.. нормално е ова и дали има некоја од вас искуство како моето, дали е нормално пак да имам кафеав исцедок и покрај терапијата што ја примам? Иначе вчера пак испитав бета хцг ми беше 1100

2. Butterfly522

Butterfly522 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    78
    Бремена сум 22 недела, во петокот прокрварив, мислењето на 2 гинеколози беше дека е од аспиринот што го пиев и го прекинав одма, нешто видливо на ехо дека сум прокрварела немаше. Саботата и неделата се беше нормално, денес крем па кафеав исцедок имав. Исто осеќам како менструални болки и болки во половината, некој со слично искуство?

3. Tamssy

Tamssy Нов член

Се зачлени на:
    16 јануари 2024
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki, od sabotata krvarev ne obilno, malku epten samo na brisenje imase krv kafenka, kontaktirav so maticnata mi dade utrogestan, vo neeelatq imav povtorno pojdov na bolnica i doktorkata mi rece se e vo red, ima srceva reakcija, prodolzi utrogestan. Vo ponedelnikot pojdov kaj maticnata i mi rece da teram kako so mi rekla doktorkata na bolnica, DENESKA VTORNIK imam isto krv malku pravev krvna slika vo red mislam deka, pojdov kaj maticnata me pregleda i nema bebeto srceva reakcija. Devet ipol nedeli sum trudna, utre ke odam vo Plodnost za vtoro mislenje i dokolku ima potreba od kiretaza.. dali ima nekoj so slicno iskustvo? Inace imam samo tapi bolki vo stomakot i kako so kazav epten oskudno krvarennje ..

4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    592
    Веќе мислам нема тема што не ја исчитав има ли некоја друга женска што е со кафен исцедок во втор триместар јас сум 16та недела веќе, таман си помислив се смири се, пак почна сега ептен темно кафено

веќе не знам што со себе утрогестан два пати дневно, прогестерон депо ме боцкаат секоја недела, хрматомот е скоро исчистен и пак раат да не си.
    Кога ќе ми каже некој бременоста била блажена состојба јас пуста само стресови до сега видов ништо убаво за сега

На Elliana, blackdeath, kamilica994 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Tanja@

Tanja@ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    173
    Bremena sum 14 nedela so ivf prva bremenost vcera mi se pojavi krvarenje vednas otidov na gak bebe bese vo red si mrdase so racinja i nodzinja imase pozitivna srceva akcija mi dadoa prolutex depo koga prasav od sto e krvarenjeto mi rekoa deka e normalno.No mene ova me plasi.Vo ponedelnik zakazav kaj mojot doktor,dali ima mesto za panika ili stvarno e normalno

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  6. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.691
    Мора да има некоја причина за крварење, отиди си кај доктор што има добар апарат, јас мислам на гак апаратите им се ептен крш и ништо не се гледа јас лежев таму 4 дена со крварење секој ден ми правеа ехо и не можеа да го видат хематомот постојано ми вика се е во ред ништо нема а кај матичната и во ремедика одма ми го видоа.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Tanja@

Tanja@ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    173
    Zakazav vo ponedelnik kaj doktorot koj mi go pravese in vitroto sega e na odmor i ne moze da me vidi vcera odma iskontaktirav so nego i so maticnata no od mojata maticna ne sum zadovolna a kaj nea sum vo cetvrtok za exo

8. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.691
    Дадена ти е терапија одмарај овије денови, прашај ја матичната дали да земеш и утрогестан како дополнителна поддршка, можеш и магнезијум јас цела бременост го пијев а за крварењето ми дадоја прогрстерон депо на 4 дена и утрогестан три пати по едно, јас ги пијев.

9. Tanja@

Tanja@ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    173
    I toa primam i magnezium i utrogestan dve sabajle dve navecr vaginalno

10. deniz333

deniz333 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    1.691
    Ако имаш сеуште крварење подобро е да ги пијеш, кога ке престане пак ставај ги вагинално.

11. Tanja@

Tanja@ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    173
    Sega ima samo nekoja kafena tocka ama mnogu malku skoro ic

На deniz333 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.471
    Прашај дали да ставаш утрогестан
    Ако можеш појди до систина , сепак е викенд не оставај

13. Tanja@

Tanja@ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    173
    Utrogestan stavav i prethodno i sega samo sto sega gi primam 2*2 vcera taka mi kazaa

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Blond Scorpio

Blond Scorpio Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2023
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    9
    Здраво женски, би сакала еден совет. Бремена 6та недела, вчера сукрвица при бришење, бев на дежурно ништо не ми дадоа само ми кажаа дека имам некоја инфекција. Сабајле бев кај матичната ми зема брисеви и таа ништо не ми даде. Сега при бришење пак сукрвица како за пред добивање со мали партикли. Дали има простор за паника, има ли некоја членка како мене? Ви благодарам.

15. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    188
    Здраво што направи се ли е во ред, јас сум исто 13 недела од утре 14 денес има црвена флека на улошка кога станав ми го нема докт. Нз што да правам а ставам утрогестан

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.931
    Допаѓања:
    123.471
    Отиди веднаш на дежурен

17. Tanja@

Tanja@ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    173
    Koga prokrvarev otidov odma vo drzavna fala mu na boga se bese ok iskoci deka e hematom i od nego i krvarenjeto primiv progesteron depo utrogestan i magnezium i strogo miruvanje.Sega e se vo red fala mu na boga i terame 22 nedela

На Martka и blackdeath им се допаѓа ова.
  18. Tanja@

Tanja@ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2022
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    173
    Odi odma na dezuren

19. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    543
    ве молам брзо за одговор.
    на бришење на хартијата имав многу малку бледа крв, розева со лигавица, како прв ден на добивање. Мислење? Болки немам.

20. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    893
    Допаѓања:
    1.020
    Еве и јас вчера вечерта истото го имав, после цела ноќ само ма бришење кафеаво. Денес на едно бришење има, на едно нема, ама у кога има е темно кафеаво. Се слушнав со матичната ништо страшно ми рече пиј си магнезиум. 6 +2 сум. Кога бев во 5та недела на преглед ме предупреди и ми рече нормално е да има минимално крвав исцедок ако закачи некој капилар при вгездување, никако паника да не се крева и се додека нема обилно крварење и болки да не се паничи. Јас сепак цел ден сум со страв и мирувам ама еве веќе немам ништо

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.