Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    543
    Фала ти за одговорот. Мирувај, одмарај, иако јас денес немав физичка активност, ама ете… баш се исплашив. Цела вечер во страв ќе ми помине. :l:

2. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    1.085
    Јас на почетокот имав кафеави исцедоци, ќе немаше па пак ќе се појави.
    Многу ме нервираше.
    Прво спомнав на Докторката таа ми рече не е страшно и јас и реков за инекции Прогестерон да ми даде.
    Таа ми рече тие ќе ги чуваме за недај Боже ако има силно крварење.
    Потоа на неколку пати дури повеќе имав кафеаво и тогаш ми рече земи инекции, се боцкав 3 недели по една и ми се смири веднаш после првата инекција.
    Плус пиев Дабростон за поддршка.
    Ако не ви се смирува контрола и спомнете да видите за инекциите.
    Или за некој од апчињата Дабростон или Утрогестан што се за поддршка во бременост.

3. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.387
    Допаѓања:
    7.525
    Еве јас 11та сум, станав сабајлево до вц, се бришам кафено, се испаничив полнав да плачам го разбудив маж ми и право на гинекологија, ме гледаше со спеклум немаше никакво крварење, ми рече сеа може да имам малку од прегледот. Ме виде на ехо се е супер, бебе си ужива си мрдаше. Ми олесна.. ми покачи магнезиум да си продолжам со утрогестанот и да мирувам. Нешто старо било остатоци, немаше ништо во матка друго. Така да не е страшно. Еве сеа лежам пошо доста шок ми дојде.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    543
    И јас еве сабајлево со страв станав, нема ништо денес, добро е. И јас вчера многу плачев, ме фати страв, не отидов ни во црква.
    Нека ни е со лесно на сите. :l:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elsi29

Elsi29 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    36
    Здраво, 14+2 недела сум, сабајлево кога станав имав обилен кафеав исцедок… бев на преглед,докторот ми даде Дабростон 3*1 и ми рече да мирувам, бебе е во ред,постелка ниско долу… Ако забележам црвен исцедок да одам веднаш во болница…
    Мислење ве молам…

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.234
    Допаѓања:
    76.242
    Истата недела прокрварев... јас примав утрогестан. Ми протече мене крв со кафено, а ми течеше некои 3,4 дена сеуште кафено... исто постелката многу ниско доле, малку и над цервикс. Ми рекоа најверојатно од тоа прокрварев, ако сум претерала нешто од замор. Немав хематом, немаше вака ништо друго. 22ра нед на скрининг подкачена беше постелката 2цм од цервиксот, а сега сум 27ма и ме немаат видено вагинално. Но крварење само тогаш имав и фала богу добро е сега се..
    Лежи, одмарај, не кревај тешко, па и перница под задник ставај на лежење (јас така правев).

На Elsi29 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elsi29

Elsi29 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    36
    Цело време лежеше или повремено?

8. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    293
    Девојки ми треба совет, обилно крварење 6 недела.. на ехо во ред внатрешно во матката не се гледа ништо а вака дури парчиња засирена крв испаѓаат.. пролутекс зголемен на два пати двевно а клексан еден.. ви се има ли случено вака а да испадне се во ред

9. Pozitivka

Pozitivka Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Здраво 8+4 сум останата по прво успешно IVF.На почетокот на 6та недела ми се појави оскудно крварење со темно кафеава крв,веднаш се јавив и отидов кај матичната која ми направи ехо,и се беше добро плодот на место со ❤️ акција,ме боцна со прогестерон депо и да си продолжам со целата останата терапија.По неколку дена следуваше преглед од докторот што ми го правеше IVF му ја објаснав ситуацијата,исто се е добро со срцева акција.
    Терапија: Еднаш неделно прогестерон депо,пролутекс 1х1, фраксипарин 1х1,овитрел на секој трет ден по пола доза,циклогест 2х1,имприл 1х1 пробиотик и магнезиум.Се намали крварењето скоро и да нема,сега прашањето ми е и по три недели на бришење имам како некои парченца со посветла крем боја исцедок.

10. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    1.386
    Бремена сум 12 недели,пред 1 недела прокрварев и тоа прилично многу,одма отидов во болница бебе е добро и јас океј,ми рекоа дека плацентата е ниско и дека заради тоа дошло до крварење.Ми дадоа дабрестон таблети и совет да мирувам.После 2 дена престана крварењето,но еве скоро секој ден на бришење 2-3 пати на ден имам како кафеав исцедок.Ми спомнаа дека може да се случи тоа но некако кога и да видам не сум раат..
    Некоја мајка со сличен проблем,да ми даде некој совет?

11. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.387
    Допаѓања:
    7.525
    И јас во 12та имав кафен исцедок и со паники отидов на лекар, се беше супер со бебе исто од постелката ми кажаа, утрето бев на скрининг кај Димчев и тој исто ми кажа, дека е нормално во 12 та да е доле и дека посетепено ќе се крева и на многу трудници им прави исцедок кафен. Јас утрогестан ставам, ќе ти прекине за некој ден, не е страшно. И мене така ми беше скоро 5 до 6 дена ми траеше. Еве 15та недела терам.

На Bettina23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    1.386
    @Feniksgirl ти благодарам што ми пиша да се смирам малку..:inlove:лесна бременост ти посакувам

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.234
    Допаѓања:
    76.242
    И јас 14та прокрварев поради ниска постелка... првиот ден крв црвена и кафена, па после уште неколку дена кафено само, па светло крем и прекина. После неколку пати малку како конци крв имав само. Утрогестан јас примав, мирував. Лежи и подкревај се и на перница со задник. Кај мене после крварење не се повтори пак, а постелката постепено почна да се качува нагоре. Сега сум веќе 30та нед :)

На Bettina23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    1.386
    @mariz Благодарам :inlove::inlove:

15. feminapp

feminapp Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите
    Бремена сум 6 недела и 6 ден, 21 ден ми е од добивање на менс...утрово кога станав имав силни болки и мал розов исцедок... земам циклогест и утрогестан апчина на вечер плус магнезиум... болкиве никако да ми престанат, неработен ден е преглед имам закажано во недела
    Дали на некого му се случило исто се плашам на спонтан абортус ради болкиве и капкиве крв при бришење

16. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.387
    Допаѓања:
    7.525
    Оди на дежурен, за ова се оди на дежурен. Не чекај.

На feminapp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. feminapp

feminapp Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Се е во ред со бебушо, супер доктор ми се погоди
    Ти благодарам на вниманието од

На Marsi* и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  18. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.387
    Допаѓања:
    7.525
    Мило ми е:l: одмарај сега и следи совети од доктори. Со лесно нека е.:)

На feminapp му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    Девојки еден совет, денес ми е втор ден од очекуваната менструација, но цело врме имам кафеав исцедок, слаб. Се надевам дека се работи за бременост, тестот сабајле беше негативен, а од друга страна никогаш не сум имала ваква менструација. На преглед сум утре, но излегувам од памет. Кажете совет што да правам во случај да е имплантациско.

20. mermaidXx

mermaidXx Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Дали на некого му има останато Прогестерон Депо или можеби знае аптека каде може да се најде?