Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    647
    Фала ти за одговорот. Мирувај, одмарај, иако јас денес немав физичка активност, ама ете… баш се исплашив. Цела вечер во страв ќе ми помине. :l:

2. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    836
    Допаѓања:
    1.147
    Јас на почетокот имав кафеави исцедоци, ќе немаше па пак ќе се појави.
    Многу ме нервираше.
    Прво спомнав на Докторката таа ми рече не е страшно и јас и реков за инекции Прогестерон да ми даде.
    Таа ми рече тие ќе ги чуваме за недај Боже ако има силно крварење.
    Потоа на неколку пати дури повеќе имав кафеаво и тогаш ми рече земи инекции, се боцкав 3 недели по една и ми се смири веднаш после првата инекција.
    Плус пиев Дабростон за поддршка.
    Ако не ви се смирува контрола и спомнете да видите за инекциите.
    Или за некој од апчињата Дабростон или Утрогестан што се за поддршка во бременост.

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.710
    Допаѓања:
    11.011
    Еве јас 11та сум, станав сабајлево до вц, се бришам кафено, се испаничив полнав да плачам го разбудив маж ми и право на гинекологија, ме гледаше со спеклум немаше никакво крварење, ми рече сеа може да имам малку од прегледот. Ме виде на ехо се е супер, бебе си ужива си мрдаше. Ми олесна.. ми покачи магнезиум да си продолжам со утрогестанот и да мирувам. Нешто старо било остатоци, немаше ништо во матка друго. Така да не е страшно. Еве сеа лежам пошо доста шок ми дојде.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    647
    И јас еве сабајлево со страв станав, нема ништо денес, добро е. И јас вчера многу плачев, ме фати страв, не отидов ни во црква.
    Нека ни е со лесно на сите. :l:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elsi29

Elsi29 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    39
    Здраво, 14+2 недела сум, сабајлево кога станав имав обилен кафеав исцедок… бев на преглед,докторот ми даде Дабростон 3*1 и ми рече да мирувам, бебе е во ред,постелка ниско долу… Ако забележам црвен исцедок да одам веднаш во болница…
    Мислење ве молам…

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    Истата недела прокрварев... јас примав утрогестан. Ми протече мене крв со кафено, а ми течеше некои 3,4 дена сеуште кафено... исто постелката многу ниско доле, малку и над цервикс. Ми рекоа најверојатно од тоа прокрварев, ако сум претерала нешто од замор. Немав хематом, немаше вака ништо друго. 22ра нед на скрининг подкачена беше постелката 2цм од цервиксот, а сега сум 27ма и ме немаат видено вагинално. Но крварење само тогаш имав и фала богу добро е сега се..
    Лежи, одмарај, не кревај тешко, па и перница под задник ставај на лежење (јас така правев).

На Elsi29 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Elsi29

Elsi29 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    39
    Цело време лежеше или повремено?

8. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    497
    Девојки ми треба совет, обилно крварење 6 недела.. на ехо во ред внатрешно во матката не се гледа ништо а вака дури парчиња засирена крв испаѓаат.. пролутекс зголемен на два пати двевно а клексан еден.. ви се има ли случено вака а да испадне се во ред

9. Pozitivka

Pozitivka Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Здраво 8+4 сум останата по прво успешно IVF.На почетокот на 6та недела ми се појави оскудно крварење со темно кафеава крв,веднаш се јавив и отидов кај матичната која ми направи ехо,и се беше добро плодот на место со ❤️ акција,ме боцна со прогестерон депо и да си продолжам со целата останата терапија.По неколку дена следуваше преглед од докторот што ми го правеше IVF му ја објаснав ситуацијата,исто се е добро со срцева акција.
    Терапија: Еднаш неделно прогестерон депо,пролутекс 1х1, фраксипарин 1х1,овитрел на секој трет ден по пола доза,циклогест 2х1,имприл 1х1 пробиотик и магнезиум.Се намали крварењето скоро и да нема,сега прашањето ми е и по три недели на бришење имам како некои парченца со посветла крем боја исцедок.

10. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    2.686
    Бремена сум 12 недели,пред 1 недела прокрварев и тоа прилично многу,одма отидов во болница бебе е добро и јас океј,ми рекоа дека плацентата е ниско и дека заради тоа дошло до крварење.Ми дадоа дабрестон таблети и совет да мирувам.После 2 дена престана крварењето,но еве скоро секој ден на бришење 2-3 пати на ден имам како кафеав исцедок.Ми спомнаа дека може да се случи тоа но некако кога и да видам не сум раат..
    Некоја мајка со сличен проблем,да ми даде некој совет?

11. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.710
    Допаѓања:
    11.011
    И јас во 12та имав кафен исцедок и со паники отидов на лекар, се беше супер со бебе исто од постелката ми кажаа, утрето бев на скрининг кај Димчев и тој исто ми кажа, дека е нормално во 12 та да е доле и дека посетепено ќе се крева и на многу трудници им прави исцедок кафен. Јас утрогестан ставам, ќе ти прекине за некој ден, не е страшно. И мене така ми беше скоро 5 до 6 дена ми траеше. Еве 15та недела терам.

На Bettina23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    2.686
    @Feniksgirl ти благодарам што ми пиша да се смирам малку..:inlove:лесна бременост ти посакувам

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    И јас 14та прокрварев поради ниска постелка... првиот ден крв црвена и кафена, па после уште неколку дена кафено само, па светло крем и прекина. После неколку пати малку како конци крв имав само. Утрогестан јас примав, мирував. Лежи и подкревај се и на перница со задник. Кај мене после крварење не се повтори пак, а постелката постепено почна да се качува нагоре. Сега сум веќе 30та нед :)

На Bettina23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    493
    Допаѓања:
    2.686
    @mariz Благодарам :inlove::inlove:

15. feminapp

feminapp Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Здраво на сите
    Бремена сум 6 недела и 6 ден, 21 ден ми е од добивање на менс...утрово кога станав имав силни болки и мал розов исцедок... земам циклогест и утрогестан апчина на вечер плус магнезиум... болкиве никако да ми престанат, неработен ден е преглед имам закажано во недела
    Дали на некого му се случило исто се плашам на спонтан абортус ради болкиве и капкиве крв при бришење

16. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.710
    Допаѓања:
    11.011
    Оди на дежурен, за ова се оди на дежурен. Не чекај.

На feminapp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. feminapp

feminapp Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Се е во ред со бебушо, супер доктор ми се погоди
    Ти благодарам на вниманието од

На Marsi* и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.710
    Допаѓања:
    11.011
    Мило ми е:l: одмарај сега и следи совети од доктори. Со лесно нека е.:)

На feminapp му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.504
    Девојки еден совет, денес ми е втор ден од очекуваната менструација, но цело врме имам кафеав исцедок, слаб. Се надевам дека се работи за бременост, тестот сабајле беше негативен, а од друга страна никогаш не сум имала ваква менструација. На преглед сум утре, но излегувам од памет. Кажете совет што да правам во случај да е имплантациско.

20. mermaidXx

mermaidXx Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Дали на некого му има останато Прогестерон Депо или можеби знае аптека каде може да се најде?