Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    7.498
    Како не смее душо, пола од членките тоа ставаат. Прогестеронска подршка е тоа, да го спречи крварењето. Немаш гајле, пиј тоа што ти е дадено. Сите пијат или стават утрогестан, дабростон, прогестерон депо или пролутекс. Тоа спречува крварење.

2. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Fala srcko toa sto citav e deka lenzeto estradiol ne smee da se prima vo bremenost stoi a jas uste go primam pa toa mi bese cudno, inaku so krvarenje sum vekhe 7 dena od pozitivniot test nz spored iskustvo uste kolku bi bilo fala vi mnogu pozdrav

3. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    7.498
    Зависи од што е крварењето, немсм искуство многу. Во 11 та и 12 та имав кафен исцедок примав утрогестан за тоа, така недела дена траеше исцедокот дур прекине.

4. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Zdravo zenski
    Bremena sum 5 nedeli i 4 dena
    No imam krvarenje od crvenkasto do kafeavo skoro 10 dena
    Imam blagi grcevi vo stomakot
    Custvuvam na momenti steganje vo matka taka
    Sakam da prasam dali imal nekoj slicno iskustvo
    Od terapija primamm dabroston i proluteks progesteron
    Ve molam za sovet

5. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    7.498
    Уште не беше на лекар?

6. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Src ti pisav privatna poraka

7. Marjorie

Marjorie Активен член

Се зачлени на:
    17 мај 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво, бремена сум 15 недели, меѓутоа сеуште имам мака со крварење. За првпат прокварев во 5та недела, па обилно во 9та. Сега пак прокрварев во 13та и престана за 2-3 дена за да се активира после 3-4 дена повторно и еве сеуште трае. Од терапија пијам Утрогестан 2х200мг и мирувам цело време, само за во тоалет станувам. Се консултирав со гинеколози, матичниот вели дека се работи за хематом и дека се цеди, а други велат дека е од што се лепи постелката. Во секој случај советот е само мирување и на преглед да се појавам кога ми е редовно закажан. Дали имала некоја слично искуство да сподели? Ви благодарам

8. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    471
    Девојки денес 13 ден од ембриотрансфер или според последна менструација 4 недели и 6 дена бременост. На 7 ден имав позитивен тест и секој ден се тестирам линијата правилно се затемнува, утре треба да правам бета. Сабајле кога отидов во тоалет на бришење имав дискретни траги како конци од кафеава крв. Дали на некој му се има случено тоа? Се извадив од памет. Покриена сум со прогестеронска подршка ставам 3 вагиналети и се боцкам пролутекс

9. Kosara321

Kosara321 Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2024
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки ❤️
    Бремена сум 6 недели и 2 дена денес прав пат кога бев во тоалет имав на тоалетната хартија само на бришење мн светло кафеаво дали е нормално или да интервенирам
    Вчера бев на преглед бебето има срцева реакција:)

Последна измена: 23 октомври 2024
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.372
    Допаѓања:
    7.498
    Нормално е, ама слушни се со матичната да почнеш прогестеронска поддршка. Може ќе ти даде утрогестан или дабростон.

11. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    127
    Здраво девојки, бременоста ми почна со крварење па сум од првиот ден со прогестерон. Ми престана крварењето се е супер и на ехо во 8ма недела видовме срцева реакција, сега сум 12 та недела завчера имав светло кафеав розевкаст исцедок вчера ми престана немав и денес имам пак дури и малку потемно од завчера. Се јавив кај докторката ми рекоа можно е да е од прогестеронот… да мирувам да не кревам тешко и да покачам дозите на магнезиум да земам 3 на ден. А ако имаат плус идеја ќе ми се јават пак ако не да си чекам до следна среда за ехо. Болка силна немам понекогаш имам како грч или боцкање/тегнење трае кратко па пак се појавува. Малку се исплашив гледам да сум смирена па ваше искуство или совет би ми било од голема помош.

12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.913
    Допаѓања:
    33.438
    Не се плаши мила, сѐ ќе биде во ред.
    Ако ти е за утеха, еднаш кафен исцедок ми се појави во 11та недела па после пак во 13та, и тоа многу повеќе беше дури темно кафено.
    Кај 3 доктори отидов и неможеа да ми кажат од што е. Едноставно ништо немаше на ехо, па препишавме дека е од тоа што тие недели постелката е доле блиску до грлото.
    Утрогестан дали ставаш? Само не ми е јасно прогестерон мислиш на депо или на вагиналетките?
    Гледај да мируваш, тешко никако кревање и не се грижи, ќе биде добро.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    127
    Со терапија сум прогестерон два пати на ден орално само не ставам вагинално и сестрата рече може да се контраиндикации од хормонот ама да не ги прекинувам. Фаменита се вика прогестеронот не живеам во Мк. На боловање сум лежам само, тоа ми го кажа и докторката да одмарам без замор и тешко кревање. Се надевам ќе биде се супер…

Последна измена: 23 октомври 2024
  14. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    151
    Odi na pregled

15. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    127
    Ми рекоа ќе ми се јават пак ако треба да дојдам порано а ако не следната среда имам ехо кај мојата докторка а во понеделник за синдромите тестот и ехо кај друга докторка. Другарка ми рече да одам на ургентен ама си викам да не паничам за џабе, докторката рече ако не е свежа крв и немам болки можеби не е индикација за нешто страшно. Бидејќи немам болки како добиено туку само на момент ќе ме пресече па престанува за 2-3 секунди. Можеби ќе ми дадат патолошка…

16. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Од прогестеронот нема шанси да се појави исцедок, прогестеронот го спречува крварењето.
    Ставаш ли нешто пролутекс, депо?
    Инаку да многу е често, и се јавува кај секоја втора особено во почетните недели, не плаши се. Пиј магнезиум, ставај вагиналети и одмарај колку што можеш повеќе додека не се смири.

17. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    127
    Ми рекоа дека контраиндикации на лекот се пошто се задебелува матката… не знам… не ставам вагиналети прогестеронот што го земам се вика Фаменита. Дома сум одмарам и пијам магнезиум, метилирана фолна и железо. Едвај чекам ехото во понеделник и се надевам утре кога ќе станам ќе немам веќе ваков исцедок… најчесто насабајле го имам во текот на денот се намалува…

18. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Аспирин да не пиеш? И тој прави крварење? Можеби најдобро да отидеш на лекар да не чекаш, некако многу има до понеделник. Може ќе те боцнат со прогестерон и ќе се смири. Инаку прв пат слушам прогестерон да прави крварење. Секогаш го даваат и тоа во големи дози кога ќе се појави исцедок или крварење за да го смири.

19. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    127
    Не пијам аспирин. Прогестеронот што го пијам е 200мг значи земам 400мг дневно. И мене ми падна чудно така што ми кажаа… Ако ми продолжи и утре вака ќе одам. И докторката ми рече ако се влошат симптомите пак да се јавам. Кога лежам ми се смирува.

На Elliana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Нема да ти се влошат не се секирај, само да помине побргу оти многу е стресно за гледање.