Odi vo urgenten, jas taka ne otidov i za zal mi zavrsii so missed odi vo uregenten neka te vidat ne na tepka i po tel da davaat dijagnoza
И јас имав пред неколку дена така, само 2 пати на бришење кафеафко како конци и престана само од себе но покриена сум со прогестерон.Следи ситуација ако се зголемува крварењето врднаш на доктор
Mnogu mi e zal… ovaa bremenost sega ili nekoja prethodna? Vo koja nedela se sluchi spontaniot? I jas imav spontan pred 2 godini ne znaev deka sum trudna krvarev mislev deka mi doagja menstruacija napraviv test pozitiven iskoci i odma otidov na urgenten ama za zal bese kasno. Jas bev togas 7ma nedela. Togash mi beshe poobilno krvarenjeto od sega, da sum otkrila na vreme mozebi ke mi dale progesteron i ke bilo se okej ama toa e… sega mi e minimalno kako obichen iscedok no so epten svetlo kafeava boja, togash mi beshe kako talog od kafe na brishenje imav i krv… a taka mi pochna i ovaa bremenost no progesteronot me spasi…
Дали некој знае каде можам да најдам проестерон депо ампули или има останато некоја да не му требаат да може да ми ги даде?
Zdravo zenicki. Citam citam i gledam mnogu slicni iskustva pa sakav i jas da se konsultiram bidejki sum mnogu isplasena.Pred 10 dena dojdov vo Germanija. Momentalno sum bremena 14+6 skoro 15 nedeli,no veke 3 4 dena imam bleda krv vodna i ne e obilno,bidejki imam termin duri po praznicite se konsultirav so doktorot sto mi bese vo Mk i mi rece da pijam dabrostan 3x1. Pocnav da pijam no imam seuste po malku. Da napomenam koga dojdov cel den cistev i mislam deka se preopteretiv no posle toa dosta odmarav i sega tie 3 4 dena non stop lezam i samo po potreba stanuvam. Ve molam dali imam prostor za panika iako nemam nikakvi bolki i ne e obilno. Izvinete za dolgiot post i ako nekoja mamicka ili idna mamicka ke saka da mi odgovori. Pozdrav
Ne ostavaj na slucajnosti otidii na pregled da te vidi i spored toa da dade mislenej i terapija ne na tepka
Fala vi na odgovorot no kako sto napisav pogore,ne sum vo Mk i imam termin duri za 10dena bidejki se na odmor poradi praznicite. Pobarav konsultacija od nekoi so imale slicno iskustvo,da mozev da odam sigurno nemase da sedam i da cekam. Ubava vecer
Odi tamu na pregled ke te primat so krvarenje kako Notfall. Do 12ta nedela ajde da recheme do nekade e normalno krvarenjeto i jas krvarev vo 3ti mesec ama sega vekje si vtor trimestar.
И јас во втората бременост прокрварев во 14та недела и веднаш отидов на болница и ме боцнаа со Прогестерон Депо инекција, Не се чека ни минута ако имаш крварење..не пак 10 дена…