Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    173
    Апдејт:
    Се е во ред пред се со бебче. Се развива супер :)
    Сирклажот е уреден, полипот полека полнува да се суши и се очекува надворешниот дел кај и да е да падне.Крвавиот секрет е од полипот. При сушење испукуваат капорали и заради тоа.
    Се др е во ред.
    Искрено, премногу се израдував :)
    Де. Димчев е стварно супер доктор, стручен и многу позитивен.
    Ми кажа во мојот случај не треба да сум на бед рест ама вика “ама гледајќи каков паничар си ти ќе си повеќе на бед рест отколку тие што стварно требаа да бидат”

На Ladyme, Izzy_0504, Feniksgirl и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Bluemoon1111

Bluemoon1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2022
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    117
    Здраво, 6та недела сум и вчера ми потврдија бременост го видовме се супер меѓутоа при вагинално ехо откако го извади имаше малку крв ми даде утрогестан вагинално навечер, после тоа немав никаква крв ништо а ни пред тоа се до вечерта забележав бледо кафеав секрет кој е присутен и денес меѓутоа по малку.. дали некој има искуство со ваков случај?

3. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    173
    Ти посакувам убава и успешна бременост.
    Многу често се случува посебно при преглед да има крвав исцедок и после прегледот да има кафеав исцедок. Тој дел е многу осетлив сега, има зголемена циркулација и мало дразнење може да доведе некое капиларче да пукне- тоа не е ништо страшно
    Мене ми се случи во 10 недела кафеав исцедок после прегледот и после тоа не се повтори. Но др ме предупреду дека можно е да има кафеав исцедок и заради тоа не паничев
    Кафен исцедок значи стара крв.
    Плус ти дале терапија така да верувам дека немаш простор за грижа :)

На Bluemoon1111 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bluemoon1111

Bluemoon1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2022
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    117
    Ти благодарам од срце, ти посакувам исто лесна и успешна бременост :)

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    1.087
    Супер, баш ми е мило :l:
    Ако се си е во ред движи си се,само нормално претпазливо без качување скали, долго одење и слично. Јас немав избор затоа сега не можам ни да клекнам од што и коски и мускули ми закржлавеле, но и тоа ќе се среди.

6. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    173
    Фала на советите ❤️Искрено немам многу сила да се движам така да лежењето ми годи.
    Инаку, не се секирај, телото брзо се опоравува кога си активна. Сега со бебушка ќе имаш повеќе активности, тонусот на мускулите брзо се враќа со активност.

На Kala22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mrmkalo

Mrmkalo Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Здраво феминки. Ќе ве замолам за совет/мислење за следнава ситуација пред да се вратам во мк и појдам на гинеколог. Имено, сега овој циклус пред да добијам имав само светло кафен исцедок и слаби болки во јајници. Дента имавме односи со дечкото ( со свршување внатре) и по некој саар прокрварев повеќе и црвено но без парченца како нормално. Следниот ден престана целосно да тече. Направив тест и беше негативен. После тоа продолжи да има само по некоја капка на дневната светло кафено и само на бришење. Дали би можела да е рана бременост или имплантација ?

П.С. Да напоменам дека и минатиот месец пробувавме за бебче

Последна измена: 16 јануари 2025
    На Kali4 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    173
    Многу често има имплантациско крварење во бременоста. Најчесто е кафеав исцедок.
    Јас немам многу искуство со овие тестови ама знам дека многу често тестовите преку урина не се многу сензитивни и особено на почетокот даваат неточен резултат. Тоа што мојот доктор ми кажа кога правев ивф е да не тестирам преку тестови за бременост туку да проверам бета преку крв.
    Тоа ти го препорачувам и на тебе. Да си провериш бета преку крв

На Mrmkalo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mrmkalo

Mrmkalo Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Ти благодарам :l:

10. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    173
    Дали некој од вас имала слично искуство.
    Заради цервиксен полип ставен ми е серклаж. Серклажот го правеше др Димчев во Систина.
    Од тогаш до сега( веќе три недели) имам крвав исцедок. Бев на контрола кај др кажа дека се е супер дури не обрна никакви внимание на исцедокот. Веќе 3-4 дена како имам зголемен исцедок кој е црвен. Бев кај др Панчевски во Систина и тој вика се е ок полипот се сушел и заради тоа крварењето и дека вака ќе биде до 26 недела. Ми препиша утерогестан.Денеска имам зголемено кварење и конечно одлучув да ставам утерогестан( дека бременоста ми ја води Димчев и тој кажа дека нема потреба од утерогестан) нареден преглед ми е на 05.02
    Веќе и јас не знам што да правам. Двајца др викаат дека се е ок а мене крварењето ми се зголемува. Згора на се, утерогестанот ептен малку го ставив од страв да не наоравам проблем.
    Што да правам веќе? Крварењето ме полудува

11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    763
    Ако е баш крварење крварење … прашај за клексаните да не треба стоп?!

12. Veci@123

Veci@123 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    87
    Да провери со трансфузиологот .Мене Док Нинослав ми кажа додека има крварење послем Серклаж да не се боцккам и пијам Аспирин.Кај мене беше само минимално со првото мокрење.

13. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    173
    Јас сеуште се боцкам а реално димерите ми се 535. Протримбоцитско време 16 што значи крвта брзо серазрдува. Се друго во нормала. И двата др знаат дека примам клексан баш и др Панчевски ми спомна дека можно е клексанот да ја раздредува крвта па заради тоа и крварењето ама не ми ги стопираше.
    После пак ќе одам на преглед.
    Само се нерирам што два искусни др на кои стварно им верувам ми викаат се е ок бебе добро, серклаж уреден,грло затворено матка ок, полип се намалува а јас имам крварење. Мада читав дека кога полипот се суши крварењето се зголемува од него ама секое идење во тоалет ми е стрес.
    Веќе почнувам да мислам дека можеби е од клексанот пошто иако имам некои мутации параметрите ми се ок. Не знам веќе што да правам
    Се враќам од преглед среќна дека се е ок, и после два три дена истата приказна

14. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    173
    Најизменично е. Почна како секрет и сеуште е ама на моменти е како крварење.Спомнав на др Панчевски дека имам мутации и примам клексан, кажа дека можеби заради тоа полипот кој е во фаза на сушење повеќе крвари. А може и веќе треба да падне па заради тоа и крварењево
    Не можам да речам дека е баш крварење( они сметаат за крварење ако влошка се наполни со крв за саат време) ама не е ни нормален исцедок

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Veci@123

Veci@123 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    87
    Консултирај се со трансфузилогот.Јас пред серклажот отидов кај Док Нинослав и самиот кажа еден ден пред интетвенција се стопира со терапија ,а се почнува одкако ќе престане крварењето.Посети треансфузиолог кај кој доктор си.

На Baby Girl123 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  16. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    763
    Инсиститај после гинекологот да провери со трансфузиолог совет да поразговараат за ситуацијата. Во ваков случај може треба да се прекине некое време додека се смири. Овие двајца доктори мора да де во координација додека има крварење

На Baby Girl123 и Veci@123 им се допаѓа ова.
  17. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    173
    Фала ви девојки
    Сега се мислам дека јас после контролата кај др Димчев (2 недели после) почнав пак да примам клексан. Сега друг др ќе ме проверува ама ќе го информира др Димчев па ќе го замолам да се консултира со тримболог.
    Мада др Думчев од самиот старт вика дека кај менњ не се толку страшни мутациите и дека не сум за клексани. Здравје Боже сега во 4ч ќе одам со Систина кај др Ристевски па тој ќе го информира др Димчев
    Инаку онака се чувствувам добро. Викам да е некој сериозен проблем веќе 3 недели се до сега ќе се случело нешто недај Боже а и немало да се чувствувам добро.

На Veci@123, Baby warrior и jagoda777 им се допаѓа ова.
  18. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    763
    Баш пиши што ќе те советува Младен …

На Veci@123 и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  19. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    173
    Бев кај др. Младен. Се е во ред. Исцедокот од полипот најверојатно мада може дека и плацентата се одлепува и бебето се качува нагоре да има благо крварење. Серклаж држи. Нема знаци на бактерија. Полипот скоро па се исушил ми кажа да не паничам ако ми испадне при мокрење.
    Ми кажа строго мирување до 23 недела. Само до тоалет и седнување за јадење.
    За клексанот кажа дека не смета дека клексанот го зголемува исцедокот во мојов случај.
    Ме испокара што паничам и постојано одам на прегледи. Кажа дека сега мирување е најпотребно

На Izzy_0504, Veci@123, nice-girl и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    763
    Тогаш легнувај и убави мисли, нетфликс, книги и форум :D посакувам тоа крварење да запре што побрзо зошто знам колку ми беше стресови и терор минатата бременост ;(

На Baby Girl123 и Veci@123 им се допаѓа ова.