Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    820
    Ако ти рекле користи го утрогестанот не се плаши. Се што ќе кажат одма почнуваш посебно тие што ти го водат случајот. Утогестанот намалува грчеви опушта грло опушта мускулатура намалува крварење, магензиум исто. Мене ми викаше матичниот кога ќе кажам да квачиш јајца ќе квачиш.. Така да мирувај и седи касни си пивни си гледај тв.

На Baby Girl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    173
    Ух едвај чекам да стопре мада др. Панчевски кажа тоа да го очекувам во 26 недела. Ама кој знае може ако престанам да сѐ грижам ќе стопре:)
    Барем знам дека се друго е ок :)
    Веќе сите доктори во Систина ме научија дека сум голем паничар :D

3. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    173
    Почнав од вчера ама дека др Димчев не ми го препиша а баш го прашав заради тоа се мислев. Тој ми ја води бременоста. А и знам дека вагиналетите се малку ризични за апликација од инфекции ама др Панчевски ми кажа еден ден вагинално др ден да го пијам. Дали некој имал искуство вака најизменично да го користи?
    Инаку не се плашам знам дека е од помош а и до 12 недела користев циклогест така да навикната сум
    Да нема движење. Вајда ќе запишам некој онлајн курс побрзо да ми минува времето :)

4. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    820
    Сестрами користеше сабајле вечер вагинално попладне пиеше.. Орално дава повеќе нус појави како главоболка, вртоглавица, болка во желудникот. Види како можеш така земај го. Јас еве уште ставам вагинално ми рекоа до 30 та недела.

5. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    586
    Jas go stavam so rakavica bas radi taa pricina eden doktor mi kaza kolku da se izmieni racete imas nokti, a i mozes ds se povredis so noktite, vaka najpametno rakavica. Kupuvam od DM cela kutija dezinficiram so 96% alkohol poso pisuva ne se sterilni, stavam i frlam.(Bez pudra i latex)

На fragaria и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  6. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    173
    Читав баш тука на форумов за нус појавите. И знам дека вагинално подобро се абдорбира. Ќе пробам вечер ќе испијам па ако сум ок ќе применувам најизменично, ако има нешто ќе продолжам само вагинално.

7. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    173
    Да не е проблем пошто на ракавицата има алкохол ( кој е исушен) пошто па алкохолот ја нарушува флората?
    И јас помислив на оваа опција ама ова дезинфекцијата со алкохолов ме плаши.
    Јас извадив нокти, ги скратив скроз откако почнав со циклогестот, прво дезинфицирам раце со средство за дезинфекција па чекам да се исуши па после ги мијам рацете со топла вода и антибактериски сапун повеќе пати. Цел саат ми трае процедурава :D До сега сите брисеви ми беа чисти ама сега дека имам сукрвица знам дека е поподлежно за инфекции и ме плаши

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    305
    Јас ги ставам вагинално не поради крварење туку оти ниско го носам плодот и ми рече да продолжам да ги користам на последниот преглед. Пред да ги ставам ги мијам темелно раците па ставам и си легнувам

9. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    586
    Aaa jas sum panicar ama do volku za ova ne se ispozamarav:D cekam da se isusi skros alkoholot toj ispariva suva e rakavicata i stavam. Stavam poveke od mesec a i pred toa sum stavala vaka, nemam nekakov problem. Mislam deka cim ke ispari nema gajle ama sega i ke gi plaknam posle dezinfekcija :D tolku ...mi vleze bubackata :rofl:

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  10. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    586
    IMG_20250120_232751.jpg

11. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    173
    Леле извини не сакав да ти предизвикам вакво чувство.
    До пред бременоста бев најчил личност која постои ама откако сум бремена преобмислувам се паничам за се :D
    Еден др ми вика: ти кога ќе дојдеш на преглед имам чувство ко да сум на испит :D
    Инаку ми препишаа и пробиотик биофемин, поодамна ги пијам, мислам дека помага да се ујачаат доброте бактерии за да спречат било каква инфекција. Баш и читав едно уса истражување дека менаџирале бременост со полип и слаб имунитет кај бремена жена да истераат успепно без интервенции и само со пробиотик.

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    173
    Во која недела открија дека ниско го носиш бебето?
    Јас баш преска го прашав докторот за ова ама ми рече уште е рано да се каже. Дека сега почнува постелката да се качува во овој период.Јас сум 18 недела.

13. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    305
    6-7 недела сега сум 12 недела од тогаш утрогестан ставам навечер пред спиење мирував повеќе и кажа на последната контрола пред 10 дена кажа дека е качено горе ама да си продолжам да ставам

14. Baby Girl123

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    173
    Утерогестанот ( истото апче) може и вагинално да се ставаат и може да се пијат?
    Гледам на пскетчето пишува for oral and vaginal use? И во упатството.
    Не се како вагиналети нели?

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    305
    може и така и така

16. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.764
    Допаѓања:
    4.254
    Здраво на сите и ве молам за мислење.
    Вчера само на бришење имав кафена крв, но многу малку и по некој кафен "конец". Болки во долен дел на стомакот, како менструални. Мислев во секој момент ќе добијам.
    Ми го прекина докторот аспиринот, но не отидов на преглед. Сега нема ништо на бришење.

Со магнезиум болките ми се смирија. Денес пак го имам чувството како да ќе добијам секој момент. Имам и "кркорење" во стомак, и горе, но и доле, кај матката.

Сериозно е ова? Нормално е? Многу испаничив.... Инаку, 5+3 бременост.

17. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    820
    Иди на лекар нека те види, ако има некое хематомче може тоа да ти прави крварење. Ќе треба прогестерон да примаш и ако имаш мутации и терапија за тоа. Не седи дома очигледно има некои грчеви чим имаш болки треба да се смират за да може да не му наштети на плодот. Но спа плус земав Јас плус циклогест и магнезиум , спазмолитик е опушта такви болки ја релаксира матката.

18. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.764
    Допаѓања:
    4.254
    Фала ти на брзиот одговор.
    Покриена сум со прогестерон и вагинално и со боцкање.
    Ми рече да одам ако не престане крвта, но сега нема.
    Да, најдобро е сепак да одам.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    820
    Јас направив тест два три дена пред добивање и баш на денот на добивање болки како печење како за добивање ама ај сестрами вика нормално е.. И тогаш ми доаѓаше терминот да ме види докторот да ми потврди бременост. Кога му кажав за болката ме седна на бокс и вика девојче ти крвариш. Викам немам ништо бе докторе на гаќите. Вика еве и вади памукот крв пак исто после со вториот. Вика ај направи бета хцг и одма терапија и мирување и на ехо се покажа голем хематом. Да не отидев тој ден може и ќе прокрварев до вечерта многу појако. Чим си заштитена тоа е добро ама барем уште нештп да се смират грчевите и уз пат нека те видат пак. Идев на 3 - 4 дена искрено ме викаше додека не беше све океј.

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.878
    Допаѓања:
    4.756
    најдобро оди да те видат, може да имаш хематом, јас од тоа крварев во рана бременост.

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.