Најдобро да си направиш проверка на гинеколог. Инаку за грчеви во матката го препорачуваат Toco Relax Forte. Опис: Tocorelax forte таблети, 30 таблети. Tocorelax forte® е иновативно решение кое делува како поддршка во лекувањето на болки, воспаленија и грчеви кои се појавуваат како последица на зголемена активност на матката. Tocorelax forte е иновативно решение кое содржи уникатна комбинација од Phyisorealease® алфа-липоична киселина, магнезиум и витамин Б6 и се препорачува кај жени кои доживуваат грчеви, болки и воспаленија во репродуктивниот систем кои се предизвикани од зголемена матка. активност.
Девојки, ми треба ваше мислење и совет, особено од оние кои имале одлепување на плацента. Јас се породив во 35та недела, причината била одлепувањето и имав обилно крварење. Фала Богу се се заврши добро, но тоа ми беше огромен стрес бидејќи цела бременост течеше супер, со сите прегледи и резултати уредни. Нормално, си планирам и втора бременост, но премногу се плашам дали ќе стигнам барем до 8ми месец. Сешто се изнагледав на клиника и знам колку е тешко да се роди предвреме дете, не дај Боже и да се изгуби. Дали некоја од вас имала успешна втора бременост по одлепување на плацента и како сте ги намалиле ризиците? Мене само ми потенцираа дека требало да примам повеќе магнезиум на ден за да се шири матката.
Devojki, ne znam shto da kazam .... 12+1, od nigde nikade pocna OBILNO KRVARENJE, otidov na dezuren, me zadrzaa, dobiv jaki bolki, bebeto sega za sega e ok. Nikoj ne znae da mi kaze shto ne e vo red i dali ke bide vo red. Treba da cekam do utre da vidime shto ke kaze nekoj. Krvarenjeto se namali, no ne prestana. Imal li nekoj nekoja uteha
Не се секирај ќе престане,лежи само повеќе. Најверојатно е хематом и јас прокрварев во 11 недела,сега еве го бебе до мене
Лежи цело време, на лева страна. Не се движи дури и во кревет минимални двожења барем наредните 2-3 дена. Можно е да е хематом. Дали исфрли некои парченца при крвсрењето? Не секое крвсрење е страшно. Штом е бебето ок тогаш сигурно ќе си е се ок. Дали те хоспитализираа? Болката може да е од уринарна инфекција, песок на бубрег. Чести се крварењата во прв триместар. Се надевам дека сте добро со бебето
Da hospitalizirana sum, hematomot e isfrlen, no postelkata e mnogu nisko i go pokrivala grloto zatoa bilo krvarenjeto. Ako ne se krenela imalo Golem rizik od spontan. Bebeto e super. Toa e se shto znam.
Мајка, и мене ми беше таа недела ниско. Имав кафен исцедок кој траеше недела. Ми дадоа утрогестан, и се смири. Се крена после постелката. Нормално е да е ниско тој период.
Плацентата е секогаш ниско во тој период. Добро е што хематомот не повлекол ништо. За ниска плсцента многу одмарање и ќе видиш ќе биде се ок. И во иднина кога се ќе се среди немој да дигаш тешко избегнувај возење колку можеш. Една колешка баш сподели со мене дека заради работата многу патувала и се возела и во кола и во авион во бременост, дека си имала уредна бременост и било дозволено и во 7 и дијагностицирале ниска постела, лежела и на крај се си било ок, се породила некоја недела порано ама со здраво бебче.