Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Немам болки но има крв.. темна е не е баш светла. Си велам да издржам до сабајле, примив инфузија за повраќањето ми се смири но сега пак имам нагони. Си велам се е во ред, докторката рече добар знак е повраќање значи си се одвива во ред... фала многу за одговорот.

2. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.524
    A da si ides i denes na pregled cisto da ti e mirna dusata

3. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Ме задржаа, коагулуми во матката.. засега бебето е во ред примам прогестерон инекции и дабростон.. се надевам на добро

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    325
    Со помин!! Се да помине во најдобар ред... Одмарај и позитивност само... Ќе се среди ... Пишувај ни како си

5. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Многу ти благодарам❤

6. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.524
    Лежи и слушај ги докторите сепак е добро што си отишла и се ке биде добро верувај и на докторите :l:

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  7. milicka19

milicka19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    119
    И јас имав исто ама кафеаво крварење на почетокот од петта недела. Веднаш заминав на преглед и направив и бета хцг. Бетата си беше во ред 2.000 и нешто и во матката се гледаше и сакус без жолтото кесе нормално за таа недела. Крварењето ми траеше 3-4 дена онака како да ми завршил циклусот и претежно го имав на бришење а на гаќи поретко како една капка или две и ми го поистоветија како имплантациско крварење а беше и во темно кафева боја а имав и еден ден и светло розева. Од терапија мене ми дадоа вагиналетки циклогест, дабростон, пролутех инекции, кринон гел, плус метилираните фолна и б12, фемибион 1 а примам и клексани поради генетски мутации. Денес сум 11та недела и 2-3 дена и со бебето е се во ред.

Денес се почесто е тоа крварење за кое и докторите немаат некое посебно објаснување. Треба строго да мируваш додека не се вгнезди плодот убаво и да ја примаш препишаната терапија. Во тие недели е ризикот поголем од спонтан.Јас претходно имав два спонтани во петта недела кои почнаа со крварење за кое немав ни соодветна терапија и немав дополнителни испитувања направено за генетските мутации а после тоа правев и хистероскопија на матка и плус имав и едно неуспешно инвитро и после 6 месеци од несупешното инвитро останав природно еве и тоа со хсг испитување дека имам непроодни канали и морам на инвитро.

Се надевам денес ќе имаме убави вести од тебе.

8. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Денес имам крварење само при бришење и не е обилно, ми направија ехо не беа многу јасни срцевите тонови ќе ми прават повторно попладне. 6+3 сум можеби е свртено некако па не се слушаат сеуште јасно чекам да видам сега како ќе биде.

На milicka19 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Ми утврдија uterus duplex, не знам како не видоа 3ца доктори дека се работи за тоа. Крварењетоми е од другиот дел, а плодот се развива нормално на другата страна

На Joanna28 и Ladyme им се допаѓа ова.
  10. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.524
    Извини што ке прашам но ме инересира дали тоа значи дека си до две матки или со една матка поделена на две, затоа што имам познаничка со две матки и доагам циклус двапати месечно еднаш од едната еднаш од другата а има и две дечиња и цело време си имаше како циклус од едната матка кој и траеше по 2-3 дена секој месец додека беше бремена

11. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Со две матки прв пат слушнав денес ко ми кажаа, не добивав два пати ама имав обилно. А сега крварењето е како циклус а во другата плодот ..

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebce ❤️❤️❤️

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.524
    Можеби ти е доагало во исто време и од двете и за тоа е било обилно сепак е добро што сте откриле за да ни правеш стрес ако и нареден пат пак се појави

На ivans му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ivans

ivans Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Среќа се откри мора пак лежење и прогестерон примам дури да се среди..

14. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    869
    Среќа што откриле, како досега не го увиделе тоа.
    Но сепак на крај добро е што откриле :)
    Имај убава и лесна бременост! :l:

На ivans му/ѝ се допаѓа ова.