Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    3.612
    шери примаш терапија за циркулација? имаш нешто мутации?

2. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.426
    Допаѓања:
    11.466
    Имам мутации. Почнав со метилирана фолна и метил Б12 уште пред да забременам еве уште пијам. Сакам следниве денови да одам за димери и хемостаза, земав упат. Минатата бременост бев со клексани до крај, сеа не знам пак дали ќе треба.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.003
    Допаѓања:
    11.450
    Најверојатно ќе треба. Заради мутациите си примала клексани. Утре пробај да земеш упат, за побрзо да провериш.

Последна измена: 29 јуни 2025 во 21:59
    На Cherry blossom89, Ladyme и Nuny им се допаѓа ова.
  4. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    979
    Следен преглед ако повторно не се види хематом, барај да те видат со спекулум, има една незгодна ретка состојба, децидуален полип на цервикс, која може во бременост да јавува вакво крварење со црвена крв.

Исто, погоре @Eho сподели битна работа, ако си Rh негативна крвна група а сопругот позитивна, нема зијан да се прими инекција анти Д имуноглобулин, без разлика што се работи за рана бременост.

На Cherry blossom89 и Eho им се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    3.612
    Да земи побрзо среди го тој дел.. и мене од 4 недела крварење, а бев со мутации му викав на матичниот да почнам дека ми рекоа од старт треба он демек не сега од 6-7 недела.. и недела крварев и се смири и само со андол бев, и кај 6 та крај пак почнав да крварам и тоа беше мн голем хематом беше заматено цело ехо.. и му инсистиав за клексан и купив 5 приватно и почнав да ставам додека ми препишат. Од тогаш не прокраварив. Цела бременост примав клексани, после и по два на крајот дека имав екстремно високи ддмери во болница и 11000 стигнаа. Така да среди тоа да не си под стрес да е све заштитено. Мн се важни овие недели ако имаш мутации.

На Mila0000, Cherry blossom89 и Eho им се допаѓа ова.
  6. Makedonka95

Makedonka95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2022
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    152
    Јас немав постојано и беше темно кафена крв, баш во систина не ми го видоа хематомот туку во обична ординација.