Zdravo devojki. Nova sum tuka, bremena sum so invitro bi trebalo 5ta ili 6ta nedela da mi e. Vo petok sega mi e prv pregled. No deneska imav malu temno kafeav iscedok a pokriena sum so ciklogest. Zagrizena sum
vekje 9 nedela sum sega, se bese vo red, togas mnogu brzo se povlece krvarenjeto, do pred nekolku dena koga se javi povtorno, sega pijam tbl Dabroston, zasega se e vo red, se povlece povtorno.
Здраво на сите, се надевам дека некоја од вас ќе може да ми помогне...Јас сум 9+2 и имав хематом околу 2,5цм, кој пред една недела исчезна. 2 недели имав црна крв што беше од празнење на хематомот. Но од пред два дена имам силни болки во јајниците (докторот кажува дека се контракции на матката) и имам црвено крварење веќе 2 дена. Пијам Дабростон и овие 3 дена ќе се боцкам со пролутекс. Бебето е добро но болките и крварењето не прекинува. Лежам цело време не станувам воопшто......Не знаат од што крварам бидејќи хематомот го нема веќе ниту пак има некој нов, ништо нема на ехо...Дали можеби некоја од вас имала слична ситуација а на крајот се да биде добро?
I mene ne znaeja da mi kazat doktorite od sto e krvarenjeto koe se javuvase povremeno, hematom nemam kazaa, mi dadoa Dabroston da pijam pa pri zemanje brisevi vide doktorkata deka imam polip i kaza deka krvaram od nego i deka nema nikakva vrska so bremenosta. Nemam jako krvarenje po nekoka kapka i nemam nikakvi bolki. Zavisi i krvarenjeto kakvo e.
Здраво , се надевам ке сподели некој искуство како мојата или слична ситуација. Уредна бремност 9та недела , т.е веќе 10та. Бев на преглед се супер и срцева реакција и се. Се враќам дома крв. Црвена . Ми препишаа одма утрогестан вагиналети . Да напоменам дека имам мал миом на надворешен ѕид. Др се сомнева дека можеби од него да е нешто. Бидејки друго се беше во ред. Сега малце ме фати и паника, дури ми кажа ако продолжи крварењето ке треба патолошка..
Devojki 7ma nedela sum bremena i imam kafaev iscedok poveke od 10 dena...deneska bev na pregled doktorot mi vika se e ok i deka stara krv e toa. Ama preku cel den ja imam znaci. I imam bolki vo kicmata od deneska. Nekoj so vakvo iskustvo?
Пишував во друга тема, пред два три дена имав јако крварење. Со терапија крварењето се смири , утре сум на контрола повторно. Имам постојано кафеав исцедок. Дали е нормално?