Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. Cvet.23456

Cvet.23456 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2025
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    29
    Јас бев 9та недела кога ми се случи тоа ама и после ми се случуваше од време на време да искрварам ако се движам повеќе низ дома. Инаку гледам цело време да лежам. Само тоа ми помага. Клексани не примам ми ги прекинаа одма штом прокрварев. Се примаат клексани додека крвариш само во ситуација ако имаш некои од поопасните генетски мутации. Испитај си генетски мутации за тромбофилија, тие може да се причина за крварење и со резултатите оди кај трансфузиолог да ти каже. Ама сега мислам најбитно неколку дена ич не станувај од кревет и нозете на перница. Јас кога крварев ми рекоа да не станам ни за до лабараторија. Инаку за прогестеронот во право се да, и јас сега сум 12+5 и ми рекоа да го прекинам за 5 дена боцкањето..А таблетите не, тие ќе ги пијам.

2. Cvet.23456

Cvet.23456 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2025
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    29
    И јас во првата бременост буквално ништо а сега хематом и крварење.

3. Frida-

Frida- Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    534
    Здраво kristi23, се надевам дека си веќе добро. Имав исти темни крварења (еднаш и свежа крв) во првите недели од бременоста - 6та, 7ма, 8ма недела. Причината беше хематом и се среди со циклогест два пати дневно, магнезиум а се боцкав и со клексан од прв ден (се боцкам сеуште, 23та недела сум). Биди упорна и ако има сеуште исцедок или болка не игнорирај, оди одма на контрола макар и да ти речат дека не е ништо

4. Portokalce_1998

Portokalce_1998 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2018
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Zdravo, 17+5 sum denes, posle nap za golema nuzda na hartija za brisenje od dole imase kako bezbojna sluz so crvena linija kako kapilar niz nea. Maticnata ne mi vrati uste, dali ste se soocile so vakvo nesto dali e za na urgenten. Zagrizena sum so ogled na toa sto ne sum imala do sega vakvo iskustvo
    Utrogestanot go prekinav uste od 12 nedela a nemam nikakvi bolki/grcevi i slicno

5. Anavi17

Anavi17 Активен член

Се зачлени на:
    20 мај 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    Здраво,
    Бремена сум 6 недела но покрварив.
    Кога бев на преглед бебето беше мало и немаше срцева реакција но денеска кога покрварив итно бев на доктор и ми потврдија срцева реакција но и дека плодот е мн мал.
    Ми боцна со Proluteks и препиша Utrogestan 2 x 1.
    Дали имала некоја во слична ситуација бидејќи ми е прва бременост и многу се исплашив

6. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    167
    Дали е нормално или треба веднаш да одам во болница? 38 недела сум

Прикачени фајлови:

7. Matteaa01

Matteaa01 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2023
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    38
    Zdravo devojki, koi se poefikasni cyclogest ili crinon? falaa

8. Виножито_8

Виножито_8 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2024
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    14
    Девојки, плс мислење.
    7+5 сум, и во последните три дена имав 2 епизоди на крварење поради хематом близу цервиксот. Исто сум и на Клексан поради благи генетски мутации за тромбофилија (иако трансфузиолозите ми рекоа дека во мојот случај тоа е повеќе превентивно).
    Пред саат време се вратив од 3то ехо во 3 дена, има срцева акција, и гинеколозите ми викаат да продолжам со Клексан, иако мене ми е ептен шубе дур е активно крварењево. Не знам што да правам :(

9. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    1.001
    Направи си консултација со трансфузиолог.Кај мене кога правеа серклаж поради крварење од интервенцијата не се боцкав ден ,два со клексан додека не се смири.Најдобро трансфузиолог да видиш.

На Виножито_8 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.784
    Допаѓања:
    5.802
    Јас имав хематоми до 9та недела, јас сум со потешки мутации и не прекинав. Само аспирин оставив. Не се поврзани клексаните со крварењето, Јани ми рече баш ги средуваат тие хематоми што се случуваат. Мирувај само лежи и до тоалет, прогестерон ако ти препишале ставај и клексани боцкај. Ќе помине.

На Виножито_8 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.719
    Допаѓања:
    19.778
    А утрогестан ти дадоа ? Нешто такво? Јас имав хематом и бев под утрогестан до 12та недела

12. Виножито_8

Виножито_8 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2024
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    14
    Да, ми дадоа вчера и Протулекс (прогестеронски инекции) како допуна на Утрогестанот. Земав и Алфа-липочна, пијам Магнезиум, кревет-тоалет само движење, па ќе видам. У вторник и со Трансфузиолог ќе се видам.
    Фала ви девојки <3

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bejb12

Bejb12 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    14
    Zdravo devojki dali nekoj se ima sooceno so slicna situacija ..pravev ivf na 23.02 transfer i cekame rezulrat sitno brojam ponedelnik pravam beta ..no. .veke edna nedela imam kako kafen iscedok so parcenca nelogas crni kako konci kako sluz ..bev na kontrola cisto da vidi dali ima nesto hematon polip nemase nisto i iscedokot ne doaga od matkata vika se e vo red no sepak jas ne spijam mirno ..imam nekogas minimalni menstrualni bolki