1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. Makedonija14

Makedonija14 Нов член

Се зачлени на:
    12 август 2026
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Feminki zdravo, momentalno 11nedela, dobreston mi prepisaa vo 9 nedela samo mi rekoa plodot e nisko, ne se sekiraj kje se kaci gore, posle toa bev na kontrola pak i mi rece se e vo red gore e, dobrestonot uste da gi pijam...ama jas gi prekinav poso mi rekoa deka se hormonski i deka gi davaat za krvarenje sto do sega jas toa go nemam. Moze li da mi dadete mislenje. od apcinja vo bremenost gi pijam samo Novacal prenatal, а да до сега имам направено само крвна слика и за таа ми рекоа во ред е и толку. Следно на ред ми се брисевите. Имам чуство како изгубена да сум...

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.690
    Допаѓања:
    16.052
    Во Мк водиш бременост?

3. Makedonija14

Makedonija14 Нов член

Се зачлени на:
    12 август 2026
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    da

4. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.690
    Допаѓања:
    16.052
    Па не прекинувај на своја рака прогестеронска поддршка толку рано. Сега треба скрининг да правиш, тој е задолжителен и многу битен. Дали закажа некаде приватно или матичната ти закажа на клиника? Исто торч треба сега да правиш околу 12 та недела и брисевите.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Makedonija14

Makedonija14 Нов член

Се зачлени на:
    12 август 2026
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    брисеви сега ќе правам во петок, скрининг наредна недела ми е, мене ме замислуваше добрестонот што ми го препиша без никакво јасно објаснување, океј испив цела кутија и по 2 недели контрола само продолжи со добрестонот ништо друго. А тука се и секако сите мислења што ги слушам од другите и затоа сум збунета дали правам како што треба...

6. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.690
    Допаѓања:
    16.052
    Па си имала ниска поставеност, прогестеронска поддршка е, нормално е што ти го препишала. Го продолжила од превентива или може на ехо уште не е качено погоре. Па заради тоа.

На PrincessVeroo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Makedonija14

Makedonija14 Нов член

Се зачлени на:
    12 август 2026
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    последно кога бев ми рече дека плодот е горе и дека сега е се супер, секако ке ја сменам, уште ова да прашам, ординација Ложанковски, Марија Коцева? имате ли препораки?

8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.690
    Допаѓања:
    16.052
    Ама немаш штета од дабростонот. Обично даваат прв триместар за поддршка на матката.

На stsmua05 и Makedonija14 им се допаѓа ова.
  9. Makedonija14

Makedonija14 Нов член

Се зачлени на:
    12 август 2026
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    во ред фала ти

10. Frida-

Frida- Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2025
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    692
    Нема никаква логика да се плашиш од хормонска терапија а патем си бремена - состојба во која хормоните се и вака и така мноооогу пореметени. Дополнително, ти дале контролирана терапија за поддршка на бременоста со цел да те заштитат. Докторот кој те води најдобро знае зошто го препишал и колку долго треба да се зема.
    Совет: не прави ништо на своја рака, посебно не во рана бременост (иако секоја фаза е ризична и битна). Одбери доктор кому ќе му веруваш комплетно и уживај во бременоста.

На Makedonija14 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Giinna

Giinna Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2020
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    4.361
    Јас не бев задоволна, ја сменив пред 3 години а баш кога планирав бременост се префрлив кај неа по препораки и во 10-11 недела ја сменив. Кога ја барав не ми одговараше на пораки а ми даде контакт тел да сум ја барала, она ке вратила штом може. Имав тахикардија повремено во рана бременост, меѓутоа еден ден после работа едвај дишев, не знаев кај да одам на клиника или кај матичен, што да земам да се смирам, ја чекав 3 саати и се смирував некако а она никогаш не ми врати. После 2 недели на контрола ме прашува како сум и и кажав и вика да знам дека ми пиша, нормално е тоа... за прва бременост ништо не ми е нормално, познато, а особено тоа што сама ми кажа повели број, праќај смс за се што треба, јас враќам во прва прилика. Требаше брис и скрининг прв да правам, немало да биде тука коа ќе сум 12та недела па сакаше во 11та да ми направи на проватно кај нив, и викам нели бар 12, до 13та и кога виде дека не може да ме смота вика ај во 11та ќе ти земам брисеви а кај колегата тука ке ти закажам скрининг. Не ме ни прашам сакам ли на клиника или на приватно во др болница или кај нив. Си закажа сама и ќе пукнеше што не може она да го направи скринингот. Отидов на шалтер, си го платив преглед и другиот ден сменив матичен. Плус и сестрата е толку одвратна, не дај боже нешто да прашаш.

12. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    167
    Ova posebno vo bremenost koga po site predizcici i skas i treba da ostanes smiren, i te kako iritira i velva nedoverba. Na site problemi so terapii, tahikardii, kravrenje sto ti ne i da treba ad se zamaras so vakvi.

На Giinna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mama_na_Darija

Mama_na_Darija Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2026
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    86
    Не прекинувај на своја рака ништо.
    Дабрестон е прогестеронска терапија.

14. wonder woman5

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    167
    Zdravo.Dali nekoj imal spotting od progesteronot?Do denes sum 9 nedela i otpocetok imam svetlo i temno kafeavo krvarenje samo na brisenje, a nekolu pati imav i svetlo crveno i rozevo. Na ultrazvuk nekolku pati e praven pregled i velat se e vo red nema hematom bebeto napreduva. Kaj mene ciklusot na krvarenja produlzuva ne e obilno no ne prekinuva. E sega jas zabelezuvam veke nekolku pati cel den nemam nisto navecer go stavam progesteronot i potoa zabelezuvam krvarenje. Dali nekoj bil vo vakva situacija sto mu preporacale i dali go smenil progesteronot od vaginalen vo oralen ili inekcii?

15. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.690
    Допаѓања:
    16.052
    Кога крвариш мислам дека треба орално да го примаш. Каде одиш на преглед? Во Мк си?

На wonder woman5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. wonder woman5

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    167
    Ne vo Germanija sum ama planiram da si odam za Makedonija, tuka se laici na temava. Nitu proluteks prepisuvaat toa samo utrogestan. Kaj mene krvarenjeto ne e zapreveno a velat se e vo red, mislam ke poludam veke bidejki mora od nekade da doaga. A imav i dva spontani vtoriot vo 17 ned, isto taka velea do posleden den deka e se vo red... i mi e premnogu strav.

17. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.690
    Допаѓања:
    16.052
    Клексани примаш? Дали имаш испитано се?

На wonder woman5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. wonder woman5

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    167
    Da da primam po dva kleksana dnevno i aspirin na 2 den,za terapijva isto i so Jani se konsultirav, ama sega go prekinav aspirinot poradi krvarenjeto.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.