jas da sum bi gi batalila odnosite.Isto imav krvarenje vo 10 nedela obilno i uste edno vo 15 nedela,mene mi bea zabraneti odnosite.Posle ne prasav dali mozam ili nemozam ama ne mi bese ni tolku bitno toa najbitno e bebeto.Sega sum 33 nedela ke se izdrazi uste malce pa posle ke nadoknaduvam
Sekako deka bebeto e najbitno,no vo sekoj slucaj bi sakala da znam,ovde lekuvanjeto e sosema razlicno vo bolnicata ne mi dijagnosticiraa nisto,maticniot prvo me uplasi posle kako nisto da ne bilo epten super veli i najcudno od se bese koga spomnav dali moze poleka da se dvizam toj mi rece sekako ne si trebala da lezis ic a jas iskreno custvuvaav Golem pritisok koga se dvizev i taka mi kazaa od bolnicata deka ne smeam da se dvizam epten sum razocarana ovde na 2 mesta bev i razlicni raboti mi iznakazaa zatoa se obrativ ovde barem malku da mi pomognete dokolku nekoj ima slucaj kako mojot
pa ete jas ti kazav slicno iskustvo kako moeto znaci na dva pati imav krvarenja vo bremenosta isto lezev vo bolnica,pijam seuste magnezium plus primav lekovi za podrska na bremenost.znam deka vo stranstvo lekuvanjeto i pristapot e poinakov i sama ziveev 6 god nadvor od mk.Ako lekarot rekol deka se ok togas e ok,,odlukata ponatamu si e na vas partnerite.Jas iskreno ti kazuvam ne se osekjav voopsto dobro pri pomislata na seks a nekolku nedeli pred toa krvarev taka da resiv da nemam odnosi.No toa bese moja odluka ti za sebe najdobro znaes kako se osekjas Inaku i ovde koga prasav koja e pricinata za kravrenje mi rekoa majka priroda taka sakala..znaci nemase konkreten odgovor,no po moe stom doslo do krevarenje mora nesto na momentot da ne bilo kako sto treba imaj lesna bremenost
девојки ..сега сум 5 недела и 4 дена, вчера бев на гинеколог и ми рече се е ок.. ама вечерта кога бев во тоалет кога се избришав на хартијата имаше нешто како светло кафено.. како пред добивање.. многу се исплашив.. му се јавив на докторот ми рече да земам УТРОГЕСТАН вагинални таблето 2 пати на ден, ама кога појдфов во зегин ми рекоа мора со печат од докторот.. денес исто имам кафеав исцедок ама само при бришење.. на гаките го нема, и болка во левиот јајник.. сега морам да чекам до понеделник за на лекар.. па сакав да ве прашам овде, страшно ли е ова? страшно ли е што ќе чекам до понеделник? мнг се исплашивме..
Каков печат?ниту еднаш не ми барале печат за утрогстан а го користев до петти месец.Појди во др аптека
малку каснам епа по ново, бидејќи биле хормони морало да бидат запишани на ливче и со печат и потпис од лекарот.. јас среќа имав една рецепта каде докторот ми ја запиша фолната киселина и имаше печат, па ми направи услуга девојката од аптека и ги допиша на тоа.. ама рече за следен пат нема вака
Јас се породив пред два месеци...ако сега се променило нешто .Баш ке прашам кај нас низ аптеки и ке ти кажам.
krvarenje vo tek na bremenost Zdravo Imam 32 godini i konecno posle tolku borba so sterelitet uspeav da ostanam bremena po priroden pat a se spremav za invitro.Bremmena sum vo 8 nedela i na posledniot pregled kaj mojot maticen ginekolog utvrdena mi e ednojajcna bliznacka bremenost.No imam problem sto pred 1 nedela pocnav da krvaram i da imam bolki vo stomakot i toa strasni bolki i mi dadija progesteron inekcii i utrogestan 200mg 3x1 .I sega pred edna den bev na kontrola i mi kazaa deka edniot plod pocnal da se suse i deka dr e dobar no samo seuste nema srceva akcija.Pa bi sakala da znam dali e nezavisno koga ke se pojavi srcevata akcija ili do sega mora da bide pojavena.Mojot ginekolog mi kaza deka ako uste 2 dena ne se pojavi srceva akcija ke treba da go abortiram .Ve molam za vase mislenje i vase nekoe iskustvo.Krvarenjeto mi e prekinato i mi se javuva samo nautro koga ke stanam od krevet a inaku leza nedela i pol.Vi blagodaram.
krvarenje vo tek na bremenost За срцева акција се чека до 9 полни недели. Јас би посетила и др.гинеколог, чисто за2 мислење. Се редактирав сама- ти си знаеш дали си имала ред,менструација и дали знаеш точно кога си забременила зошто неделите се според датумот на менстр. а што ако си забременила покасно. Значи 9.5 недели чекај за срцева акција.
krvarenje vo tek na bremenost Ti blagodaram premnogu za odgovorot ke pobaram i vtoro mislenje i ke cekam do 9,5nedeli ti blagodaram od se srce
Здраво девојки, сега се вратив од гинеколог, сабајлево кога дојдов на работа отидов во вц и на секојдневната влошка имав две капки нешто како крв ама малку потемно-кавеаво некако... Многу се исплашив докторот не беше на смена бев кај другиот со него што работи, ме прегледа и виде дека на сондата нема крв, плодот бил во ред,така да можно е од односи да се предизвика крв малку. Последните неколку дена настината сум па можно е реце воспалените на мочни патишта или при напонот од кашлањето што се создава во стомакот. Никакви лекарства не ми препиша малку чудно не знам што да речам Неколку часа поминаја од прегледот немам ништо сега за сега, ама многу сум уплашена.
темно кафеав исцедок имав и јас во почетокот на бременоста,интензивно го имав 2 недели,потоа престана,одеднаш пак се јави ден два отидов на гинеколог ме прегледа кажа се е ок дека е тоа стара крв ме гледаше исто со сонда,се ослободив не поминаа 4 дена јас искрварив и тоа многу бев хоспитализирана без некоја посебна терапија но сепак крваренјето сопре.Приказната ми е голема но зборот ми е доколку си гледана на современо ехо и доколку на сондата немаш крв тогаш немаш место за паника само се чувај избегнувај односи јас бев гледана на старо најстаро ехо и затоа не се виде никаква крв
Sovremeno e ehoto kaj dr.Tase se pregledav vo Privatnata Bolnica Plodnost. Ne znam sega cuvstvuvam umor. Eve cel den nemam nisto na sekojdnevnata. Se nadevam deka se ke bide vo najdobar red
Sekako deka ke bidi ponekogas i stresot si go pravi svoeto zatoa uzivaj vo bremenosta eve jas posle site problemi teram 9 mesec samo pozitivnost
плодот ако не добие срцева реакција може и со крварење да се исчистиш. каков е тој доктор што ти рекол за два дена ако не биде ништо абртус. он треба да ти даде најмногу подршка,. јас кога го имав овој проблем докторот ми рече ќе направиме се што треба и ќе чекаме. јас прва изгубив надеж и престанав со терапијата и ми истече поголемо парче засирена крв и докторот ми рече тоае тоа ќе се исчистиш сама без потреба од интервенција. така се додека има надеж не се откажувај.
Zdravo devojki,bremena sum vo 17 nedela,utrovo imav silni bolki vo stomakot i polovinata,traeja okolu 10 min.i pominaa,bev dobro do pladnina koga posle odnosot mi potece krv,ne bese mnogu no vednas se javiv na ginekolog,me pregledaa i me zadrzaa vo bolnica,doktotot objasni deka ne e nidto strasno no dur da prestane krvarenjeto sum vo bolnica,bebeto e vo red no del od postelkata bila nidko i svrtena tocno na mestoto za izleguvanje na bebeto,mnogu sum uplasena,dali nekoj ima so slicno iskustvo i kako pominal?
bella.s prvo da ti se izvina za mojata reakcija od pred nekoe vreme drugo da ti kazam istijot problem go imav i jas vo 14 ta i 24ta nedela na 2 pati imav isto taka jaki bolki i krvarejne pa morav po 7 dena vo bolnica da lezam tamu primav terapija i morav non stop da lezam ..lezi stanuvajne samo do wc i moras psihicki skroz da se opustis i da mislis samo na ubavi raboti nikako ne smejs negativno da mislis..opustise se ce bidi vo red
Nekogas site reagirame burno,znaci i kaj tebe imase del od placentata spusten nadolu ,taka neli?ili samo krvarenje i bolka?