Крварење за време на бременоста

Discussion in 'Бременост' started by elenileni, Mar 29, 2010.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

samo krvarejne i jaki bolki vo stomakot i polovinata ..vtoroto krvarejne mi bese 24 sati posle odnosot dali deka mm svrsi vo mene pa od spermata neznam..imam slusnato deka ne cinelo ama ete bidna i to ..vtorijot pat mi bese i malce poloso posto pocnav i kontrakcii da dobivam i taka ..ama ete malata pa duri i ja nandnosiv 10 dena edvaj posle so provokacija izleze
    (jas mnogu placev i vo toj moment osejcav uste pogolema zestina i bolka vo stomakot i polovinata zato ne ja pravi ti istata greska opustise i misli pozitivno podobro e toa i za tebe i za bebceto)

2. bella.s

bella.s Популарен член

Ti blagodaram zalosna,belkim se ke se sredi naskoro

zalosna likes this.
  3. zalosna

zalosna Форумски идол

bella.s poz kako si kako e bebenceto?

4. bella.s

bella.s Популарен член

Dobri sme zalosna,krvarenje i bolki nemam,ja sledat situacijata,no mislam deka ke ne zadrzat uste nekoj den,,za ponataka ke vidime sto ke se slucuva,pozz

zalosna likes this.
  5. anina

anina Популарен член

Не сум имала карварење за време на бременоста ама за тоа со постелките мислам дека докторите малку претеруваат. На мојата втора бременост, сите ми велеа дека плацентата зрее побрзо отколку што треба и дека е спремно за раѓање(facepalm) И тоа во 5 месец. Ми препорачуваа исклучиво лежење и јадење здрава храна. Ниту лежев, ниту здрава храна јадев ( додуша ништо не јадев). Продолжив да одам на работа и се најнормално. И син ми имаше 5 годинки и го кревав в раце. Во 6 месец ми кажаа дека постелката е наместена за излегување. Паники! Го износив детето до 39,5 недела и си го родив и тоа без болки. Нормална тежина и развиеност. Некогаш знаат да те испаничат.

joy1 likes this.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

А што терапија примаш?

7. bella.s

bella.s Популарен член

Primam spasmex i edni kapsuli tranex,denes ke me pustat doma pa doktotot mi prepisa i nekoi vaginalni progeffik..

zalosna likes this.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

И јас крварев затоа те прашав.Јас примав прогестерон инекции,криноне гел и на крај утрогестан вагиналети.

9. bella.s

bella.s Популарен член

Krvarenjrto bese mnogu malku no sepak bese krv,sega sum dobro no rizikot postoi,mi rekoa moram poveke da se odmaram

10. dromka

dromka Истакнат член

Да го споделам и јас своето искуство со крварењата во бременоста; првото во 8ма недела, терапија утрогестан и мирување и 12та недела едвај ја чекав и му се радував на секој одминат ден во неа... Во 12+2 оообилно крварење и ме хоспитализираа на ГАК, дијагноза":хематоми, терапија: конзервативна, строго мирување само до тоалет, утрогестаните 2на ден и еден прогестерон депо неделно. Викаа дека треба да истече крвта или да се ресорбираат хематомите. Тогаш дознав и за коагулуми кои ме вадеа од памет, со големина од по 6,7цм и рекоа дека треба да испаѓаат.

11. svetlana977

svetlana977 Истакнат член

До 12 се беше во ред,на почеток на 13 недела имав мало крварење ,веднаш на доктор отидов и со бебушот се беше во ред немаше одлепување на плацента,примив прогестерон депо + терапија 2×1 200 мг утрогестан,магнезиум и строго мирување.По 3 дена пак крварење но сега на прегледот се гледаше мало одлепување на плацентата од матката во долниот дел.Докторот ме смируваше дека е тоа честа појава,дека се случува поради тоа што матката расте и се шири со одреден индекс на еластичност ,исто и плацентата но не секогаш двата индекси на еластичност на матка и плацента се исти и поради тоа е можно да дошло до тоа мало одлепување.Многу ми е страв ,дали некоја од вас имала ваков проблем.Инаку ова ми е трета бременост и имам 37 години,баш и пред недела дена правев Nifty тест и ги чекаме веќе резултатите и сега ова во 13 недела кога мислев ја минавме критичната 12 та недела без никаков проблем.

12. juli rak

juli rak Истакнат член

Девојки еве ме и мене овде, истиот проблем прокрварих во 5 недела само што дознав дека сум бремена и бев крајно разочарана, отидовме со маш ми на гинеколг вечерта во 9 часот и ми рекоа се работи за рана бременост мора многу да мируваш еве сега сум 7 недела и фала му на господ се е во ред само имам мали болки во јајниците, и во матката дали е тоа нормално?

13. danichap

danichap Moderator Staff Member

Најнормално. Одмарај колку можеш повеќе, без физичко напрегање, магнезиум...

dromka likes this.
  14. *цветче*

*цветче* Популарен член

Такви болки се нормални во текот на целата бременост. Некогаш посилни, некогаш послаби. Но за нив без исклучок мора да пиеш магнезиум, многу ги опушта мускулите, спречува нивни контракции и по некое време нема да можеш да живееш без магнезиум :)

15. juli rak

juli rak Истакнат член

Ви благодарам девојки ме смиривте, е сега јас сум моментално во Швајцарија и овде докторот не ми препиша магнезиум но за 10 дена си идам дома и одма на гинеколог. Поздрав и господ да не чува...

16. jarec07

jarec07 Истакнат член

Здраво сакам да прашам ако некој има искуство.Последна менструација има на 02.04.2015. требаше да добијам на 27.04 не добив направив тест позитивен,на 06.05 отидов на мојот матичен и ми вика јас тука ништо не гледам повторно направив тест позитивен,следниот ден наутро прокрварив кафено отидов ми дадоа 2 инекции прогестерон,утрогестан вагинално,витамин Е и фолната киселина.Но карварењето продолжи не големо крварење туку само кога ќе се избришам.На 11.05. наутро првата мокрача ми беше цела црвена и ме фати паника отидов на приватен ми вика на левата страна нема ништо,на десната има ама со сигурност тврдам дека не е бременост (на сликата од ехото пишува дека е 2,2 мм) си дојдов зедов пак тестови пак позитивен,но крварењето е продолжено.Незнам како да реагирам што да преземам.

17. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Барем кај нас во Македонија незнам за во Швајцарија витамини не се препишуваат на рецепт, си одиш во аптека и си ги земаш, може и таму да е така, прашај си во аптека со магнезиум можеш само да си помогнеш, неможе ништо да ти наштети....Со лесно и позз

18. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Јас лично немам такво искуство, но би ти препорачала подитно на преглед и во ГАК и на приватно, пошто лажни позитивни тестови ретко се јавуваат, може има бременост но мора да примаш терапија за подршка на бременост, или подоцна си останала бремена па плодот уште е мал да се види на ехо, сепак не седи веднаш реагирај,и дај боже се да ти се среди па да се пофалиш со убави вести :*

19. jarec07

jarec07 Истакнат член

Ти Благодарам maceto123 значи уште примам утрогестан за подршка на бременост,вчера бев во Сфера и чекам резултати од крвта што го испитуваат хормот кој се лачи во бременоста (незнам како се вика) инаку помислив да одам и денеска на преглед,но вчера бев и не сакам да ме гледаат многу бидејќи е вагинално ....

Maceto123 likes this.
  20. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Сега почекај си резултатите од крв кои и се најточни и најверодостојни, одмарај си, мисли си позитивно па после резултатите ќе си одиш на преглед :*