Крварење за време на бременоста

Discussion in 'Бременост' started by elenileni, Mar 29, 2010.

1. jarec07

jarec07 Истакнат член

Здраво само што ги зедов резултатите и неможам да дочекам да појдам на доктор па ако некој разбира да ми ги објасни резултат 137,2 реф.вредност <1mlU/ml premenopauza <7mlU/ml postmenopauza .........................:?::?::?::?:

2. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Јас сум бремена 7 недели и во неделата ми се појави крварење. Веднаш отидов на лекар и ми даде инекции за собирање на матката да сопре крварењто незнам како се викаа точно. Другата инекција требаше да ја примам за 7 дена меѓутоа денес пак прокрварив и ја ставив сега. Дали тоа е нормално? Страв ми е да нр е нешто сериозно :/

3. danichap

danichap Moderator Staff Member

Нормално не е, но е многу важен интензитетот на крварењето, дали било чиста крв или кафенкасто, дали била стара крв или свежа, дали е можеби циста/полип...

Добро е што те зирнал докторот и презел некои мерки во врска со истото, односно ти дал инекции. Во оваа фаза најважно е целосно мирување, да останеш смирена и да ги следиш неговите упатства.

iloveyou29, galapce, zalosna and 2 others like this.
  4. leona83

leona83 Популарен член

Што се случи, ок е ли е бременоста?

5. jarec07

jarec07 Истакнат член

OH ,neznam od kaj da pocnam kaj da zavrsam ...imav spontan abortus ....seuste krvaram ,vo vtornikot imav jaki bolki vo desniot del na stomakot otidovme na lekar i me gledaa na eho mi rekoa deka jajnikot mi duplo zgolemen policisticen jajnik,primam gentamicin inekcii,koga ja prasav DR lek za policisticen jajnik mi rece priroden lek bremenost ,prvo da go smirime jajnikot pa hormonite od bremenosta pa ke sme videle a veke 2 nedeli krvaram.Plus rezultatite od beta HCG ne mi se sovpagaat 2 pati pravev vo sfera na 1 mi bese 137.5 2 bese 94.7 ,a na drzavna koga pravev sega 224 3 gestaciska nedela . :envy::devil:

6. cvetelina

cvetelina Истакнат член

здраво девојки дали може да сум трудна иако имав добиено ми траеше 2-3
    дена но последните 2 дена многу малце апетит имам многу се што ке видам јадам а и градиве мисе подуени како пред добивајне а имам и грчеви во стомакот неможам да легнам на стомак но и овој пат имав повејке светла крв кога имав добиено па цела сум збунета дали мози е нешто добро или тоа мие се само од желбата за бебе поззз

7. zalosna

zalosna Форумски идол

Abe kako mnogu malce apetit imas i se sto ce vidis jadis?nis ne razbrav:( a imas napraveno test?

8. cvetelina

cvetelina Истакнат член

не менструацијата ми траесе многу малце а апетит имам ххаххаха

9. kallias

kallias Популарен член

Pa ne mora da znaci ama ako sakas napraj si eden test pa da vidis sto ke pokaze

10. dukidaso

dukidaso Нов член

Zdravo
    Devojki jas sum vo sedma nedela i imav kafeav iscedok edna nedela no vcera imav krvarenje kako da umam dobieno bev na doktor mi kazaa deka e vo red so plodot nokrvarenjeto ne prestanuva nitu naredniot den dali nekoj ima vakvo iskustvo

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@dukidaso ти дадоа некаква терапија, утрогестан или нешто друго?

12. dukidaso

dukidaso Нов член

Mi dadoa samo utrogestan i magnezim nisto drugo

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Внимавај овие денови, лежи по неколку часа, утрогестанот треба да помогни, ако продолжи и утре оди повторно на преглед.

dromka likes this.
  14. podravka

podravka Популарен член

Dukidaso i jas sum sedms nedela i predhodnata prokrvarev ama lezev non stop samo do wc odev i primam utrogestan tri pati i progesteron inekcija ednas nedelno mnoogu odmaraj ke pomine

dromka likes this.
  15. podravka

podravka Популарен член

Eve jas sabajle pak prokrvarev mi pomina dva tri dena i pak e znaci ke poludam

16. verena

verena Активен член

од 7 до 11 недела 6 _7 пати прокрварев по малку лежев и на болница за тоа но немаше резултат секој ден ставав по 3 утрогестан и треба многу мирување докторката ми рече дека до 3 месеци можи пофторно да се пофрори но за срека со помалку поминав не било ништо страшно само треба да се одмара и да немаш негативни мисли и да не се нервираш неколку недели обидисе само за во вц да станваш и ке ти помини мене ми помина само од утрогестанот се надевам ке ти помини и тебе

17. podravka

podravka Популарен член

I jas stavam utrogestan i plus inekcija progesteron a dusa kazi mi na primer vo bolnica sto ti pravat koja terapija tamu ja primenivaat

18. joy1

joy1 Форумски идол

Јас кога лежев ме боцкаа со прогестерон инекција и ставав криноне гел.Само тоа

19. verena

verena Активен член

на болница само лежев и си ставав утрогестан и една инекција прогестерон ми ставија никој не ме прегледа на ехо само лежев таму за да видат дали пак ке прокрварм 3 дена лежев и немаше ништо се вратив дома и другиот ден имав пак малку крв(како кавфеав исцедок не чиста крв и во многу мала количина ) само лежење и ке ти помини а др со ти вели која е причината за крварењето

cvekence 03 and dromka like this.
  20. podravka

podravka Популарен член

Ne se znae koja e pricinata ama mnogu se plasam denrska cel den kako kafeni partali isfrlam ke poludam duri vo sreda mi rekoa da odam za srceva akcija i ke vidime sto e rabotata inaku nosam bliznaci so invitro pozz