Здраво само што ги зедов резултатите и неможам да дочекам да појдам на доктор па ако некој разбира да ми ги објасни резултат 137,2 реф.вредност <1mlU/ml premenopauza <7mlU/ml postmenopauza .........................
Јас сум бремена 7 недели и во неделата ми се појави крварење. Веднаш отидов на лекар и ми даде инекции за собирање на матката да сопре крварењто незнам како се викаа точно. Другата инекција требаше да ја примам за 7 дена меѓутоа денес пак прокрварив и ја ставив сега. Дали тоа е нормално? Страв ми е да нр е нешто сериозно :/
Нормално не е, но е многу важен интензитетот на крварењето, дали било чиста крв или кафенкасто, дали била стара крв или свежа, дали е можеби циста/полип... Добро е што те зирнал докторот и презел некои мерки во врска со истото, односно ти дал инекции. Во оваа фаза најважно е целосно мирување, да останеш смирена и да ги следиш неговите упатства.
OH ,neznam od kaj da pocnam kaj da zavrsam ...imav spontan abortus ....seuste krvaram ,vo vtornikot imav jaki bolki vo desniot del na stomakot otidovme na lekar i me gledaa na eho mi rekoa deka jajnikot mi duplo zgolemen policisticen jajnik,primam gentamicin inekcii,koga ja prasav DR lek za policisticen jajnik mi rece priroden lek bremenost ,prvo da go smirime jajnikot pa hormonite od bremenosta pa ke sme videle a veke 2 nedeli krvaram.Plus rezultatite od beta HCG ne mi se sovpagaat 2 pati pravev vo sfera na 1 mi bese 137.5 2 bese 94.7 ,a na drzavna koga pravev sega 224 3 gestaciska nedela .
здраво девојки дали може да сум трудна иако имав добиено ми траеше 2-3 дена но последните 2 дена многу малце апетит имам многу се што ке видам јадам а и градиве мисе подуени како пред добивајне а имам и грчеви во стомакот неможам да легнам на стомак но и овој пат имав повејке светла крв кога имав добиено па цела сум збунета дали мози е нешто добро или тоа мие се само од желбата за бебе поззз
Zdravo Devojki jas sum vo sedma nedela i imav kafeav iscedok edna nedela no vcera imav krvarenje kako da umam dobieno bev na doktor mi kazaa deka e vo red so plodot nokrvarenjeto ne prestanuva nitu naredniot den dali nekoj ima vakvo iskustvo
Внимавај овие денови, лежи по неколку часа, утрогестанот треба да помогни, ако продолжи и утре оди повторно на преглед.
Dukidaso i jas sum sedms nedela i predhodnata prokrvarev ama lezev non stop samo do wc odev i primam utrogestan tri pati i progesteron inekcija ednas nedelno mnoogu odmaraj ke pomine
од 7 до 11 недела 6 _7 пати прокрварев по малку лежев и на болница за тоа но немаше резултат секој ден ставав по 3 утрогестан и треба многу мирување докторката ми рече дека до 3 месеци можи пофторно да се пофрори но за срека со помалку поминав не било ништо страшно само треба да се одмара и да немаш негативни мисли и да не се нервираш неколку недели обидисе само за во вц да станваш и ке ти помини мене ми помина само од утрогестанот се надевам ке ти помини и тебе
I jas stavam utrogestan i plus inekcija progesteron a dusa kazi mi na primer vo bolnica sto ti pravat koja terapija tamu ja primenivaat
на болница само лежев и си ставав утрогестан и една инекција прогестерон ми ставија никој не ме прегледа на ехо само лежев таму за да видат дали пак ке прокрварм 3 дена лежев и немаше ништо се вратив дома и другиот ден имав пак малку крв(како кавфеав исцедок не чиста крв и во многу мала количина ) само лежење и ке ти помини а др со ти вели која е причината за крварењето
Ne se znae koja e pricinata ama mnogu se plasam denrska cel den kako kafeni partali isfrlam ke poludam duri vo sreda mi rekoa da odam za srceva akcija i ke vidime sto e rabotata inaku nosam bliznaci so invitro pozz