Крварење за време на бременоста

Discussion in 'Бременост' started by elenileni, Mar 29, 2010.

1. danichap

danichap Moderator Staff Member

Претпоставувам дека терапијата ја примаш дома. До среда од кревет станување буквално само за до веце, дури и јадење во кревет.

podravka likes this.
  2. kallias

kallias Популарен член

Da ne imas nekoj miom vo matka pa sega se cisti so bremenosta i zatoa izfrlas kafeavi partali? Odi pak do dr.da te vidi on poarno ke znae zosto e toa taka, vaka samo se nerviras i cekas, a cekanjeto ubiva, znam, sega bas ti e potreben mir i odmaranje, a ti se poveke se nerviras, te sfakjam potpolno. Ajde so srekicka i daj boze se da se sredi najbrzo sto moze :*

3. podravka

podravka Популарен член

Ja primam terapijata da ke cekame do sreda se nadevam na najdobroto inaku nemam miom dosega takvo nesto nema videno doktorot

4. verena

verena Активен член

не си морала да чекаш требаше одма да појдиш на преглед не треба да губиш време драгоцено е уште денес оди на доктор јас имав само кафеафкасто нешто во мала количина немој да чекаш уште еднаш ке ти речам оди одма на доктор ти држам срека и убави вести да пишиш

joy1 and mdenkov like this.
  5. podravka

podravka Популарен член

Eve sega si dojdov imaat srceva akcija i dvata embrioni a krvarenjeto ne ptestanuva ke prodolzsm so utrogestanot i progesteron inekcija na pet dena i mi napravi dezifekcija i eve sega odmaram pa ke vidime...

annel, irenna and mdenkov like this.
  6. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

со среќа душо знам како ти е сега ај белким се добиле срцева реакција се да биде во ред

verena likes this.
  7. verena

verena Активен член

со срека чекаме убави вести

dromka likes this.
  8. podravka

podravka Популарен член

E znaci ke se poludam od ova krvarenjevo dva pati prokrvarev ke trae 2-3dena i ke pomine taman vcera se iscisti eve sega pak ne mi e jasno zosto e taka

9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Vidi neznam sto se si prevzela vo vrska so krvarenjeto, sigurno si posla i na gikekolog i ti dale i nekakva terapija, progesteron vo bilo kakva forma najverojatno. No krvarenje vo bremenosta osobeno ako se pojavi nekolku pati toa mora da e od nekoja infekcija, brisevi, urinokultura, ako ne si proverila odma da si proveris, napravi si i nov pap, proveri si gi i trombocitite, ako se mnogu niski moze da dojde do krvarenje, vidi si ja i krvnata slika ako imas nekoja teska anemija moze da e i od toa, kako i da e jadi poveke vitaminu i nikako teska hrana, przenici, kofein nikako, bezrazlika kolku si bremena pojdi i neka ti izmerat i cerviks. Setanje, bezpotrebno dvizenje zaboravi, miruvaj kolku sto mozes poveke, setkaj samo za razonoda, i sekako bez stresovi.
    Pa senadevam nesto pogodiv, nez grizi spokojno i sekako pricinata vo najbrz mozen rok otkrij ja, samo od sebe ne e nikako :)

annel, dromka and verena like this.
  10. podravka

podravka Популарен член

Dusicke moja bev 2pati na doktor i dvata pati koga prokrvariv doktorot mi dade progesteronska inekcija na 5dena a plud stavam utrogestan 3 pati megutoa ne mi rece doktorot da proveram krvna slika ama vo ponedelnik otidov obavezno ke te podlusam a pap pravev pred dva meseci bidejki morav neli za invitroto a pred da pocne procedurat neli se pravi i krvna slika pa mi bese nisko zelezoto da ne e pa od toa neznam ke odam vo ponedelnik fala ti dusa od srce

11. kallias

kallias Популарен член

Da, moze da se javuva toa krvarenje od mnogu pricini kako sto kaza i pogire edna feminka, ne e loso da si gi ispitas site tie raboti pa da se vidi od sto e, mora nesto da ima stom doagja do krvarenje, samo bez nervozi i se ke se sredi :*

podravka likes this.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Јас цел живот сум со ниско железо.Не верувам да е од тоа.
    Да не имаш хематом,инфекција,одлепување на постелка?
    Побарај си и второ мислење.
    Одмарај мн значи лежи и само лежи.Односи никако,замор,стрес,поместување нешто тешко -НЕ.

verena and podravka like this.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Teska anemija ne e samo nisko zelezo, se gledaat I drugi parametri, od hemoglobin, pa neznam ni do sto znaci treba celokupna krvna slika so site parametri. I ova ne go kazav od baftaana bidejki edna moja bliska 3 pati krvarese I I kazaa milion pricini I I zalepija kakvi ne ti dijagnozi za da na kraj ispadne ova, znam deka piese eden kup lekovi I I trebuvaa I krv. Taka da vidi si ispitaj ne e na odmet, I vtoro ako treba I treto mislenje obavezno, edno nikako :)

podravka likes this.
  14. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Momentalno sum vo 27-ma nedela od bremenosta.
    Prethodnata nedela bev na pregled ,mi re4e doktorkata deka se e sosema vo red , i bebe i plodova voda ,placentata mi bila gorno postavena ,mi prepora4a fizi4ka aktivnost ( aktivna sum si celo vreme ,do pred mesec dena odev na rabota ,a si prodolziv so stru4nite aktivnosti privatno i posle napushtanjeto od rabota) ,i mi prepora4a i vezbi.

Sega shto se slu4uva - pred dva dena mi se javija uzasni bolki vo stomakot i krvarenje ,ne obilno ,ama izmeshano so sluz .Vednash otidov na lekar ,mi re4e deka plodot bil spushteni deka cerviksot e skraten. T.e. pretpostavka - padnal mukozniot 4ep. Mi re4e strogo da miruvam i mi dade Utrogestan 200 mg ( 2x1) .V4era bev na kontrola i pak isto ,imam strashni bolki ,mesto ne me faka ,imam nekoe gadno pret4uvstvo iako se trudam da mislam pozitivno. Ne mozam da dolezam kako 4ovek ,nervoza me faka ,a moram da miruvam ,koga lezam se me boli.

Mi pridade i Cefalexin ,da ne bilo slu4ajno urinarna infekcija.

Da naglasam deka ova mi se slu4i posle dolgotrajno sedenje vo nefizioloshka polozba ( posetuvav obuka ) i veke vtoriot den ete shto se slu4i.

15. m.i.g

m.i.g Популарен член

Како си сега душо? Се среди ли?

MarchelineAmaru likes this.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Да си побараш инекции за зреење на бели дробови на бебето се примаат 2 на 12 часа и треба да поминат миниум 72 часа да созрее бебето во случај да се породиш порано да е созреано ,лежи мирувај не мрдај само до вц

dromka and MarchelineAmaru like this.
  17. juli rak

juli rak Истакнат член

Podravka mnogu odmaraj I da ne preteruvas so tusiranje, I spij na leva strana jas imam bolki mali vo predelot na jajnicite I matkata ne znam Dali e toa normalno od utre sum 10+ nedela, bidejki prokrvariv vo 5 nedela postojano sum vo strav, I mnogu povrakam se plasam nekogas I po 2 pati dnevno dali ne e premnogu pozdrav cuvaj te se

podravka likes this.
  18. podravka

podravka Популарен член

Juli rak ti blagodaram na sovetite milicka odmaram lezam uzivam bukvalno samo do wc i za jadenje stanuvam apetit nekoj den imam nekoj pa voopsto povrakanje do sega niednas imam i jas cesto bockanje vo jajnicite se nadevam deka e normalno toa ama ova krvarenjeto me maci taman ke go snema den dva pak pocne eve deneska od sabajle nema se nadevam deka ke zavrsi zasekogas pozz cuvaj se...

mdenkov likes this.
  19. juli rak

juli rak Истакнат член

Ti drzam sreka podravka mila isto I na marcheline, odmaraj inaku povrakanjeto kaj mene posle 7 nedela se pojavi I Sega e sekojdnevie po 2-3 pati na den. Pred nekoj den koga bev da ja vidam mojata frizerka taa do 4 mesec non stop krvarela I so inekcii e postojano, cuvaj te se dragi pozdrav

podravka likes this.
  20. verena

verena Активен член

имам едно прашање надвор од темата :) дали имате слушнато за тоа дека ако скиниш нешто за јадење на пример живеам во село и кај и да поминам има сливи,црешни,вишни и си кинам ако трудните кинеле така ке му се направело белег на бебето така ми имаат речено ваше мислење за тоа :)