незнам и јас како е јас мн пати сум скинала свекрвами вели дека ако речиш сега ке украдам или ке скинам никој не ме гледа тогаш се правело белек золвами имала белег свекрвами круша украдила рекла сега ке скинам нема никој а ако киниш без намера да крадиш немало да ти се направи незнам ијас се наевам бебушот нема да биди цел со цреши и сливи
jas i dvata pati koga si nabrav,prvin prasav dali mozam jas sama da skinam,i nikoj ne mi kaza deka od drvo ne smee bremena zena da kine sama
Зошто во вакви теми пишувате за глупости? Сум кинела 101 пат од дрва,од тезги на пазар уз минување сум земала јагодка,цреша па белег немаат. Без лутење ама чудно ми е во што се верувате.
Zdravo devojki sami da vi kazam deka i jas imam krvarenje uste od pocetok na bremenosta no edna vecer toa bese bas crvena krv bev vo drzavna i mi stavija inekcija progesteton no vo konsultacija so mojot ginikolog ne tece nikako da ne dozvoluvam zatoa sto inicirale spontan i nikade vo svet ne sw kiristele poveke ve milam informirajte se dobro a kaj nas gi stavaat za da se zacvrstis plodot
Како си сега @dukidaso ? Прв пат слушам за ова искрено, ама по логика прогестеронот и природно ја поддржува бременоста, како би предизвикал спонтан.
кажи ми кој ти е гинеколог да случајно не одам кај него инаку, се надевам дека ти си добро и дека ќе бидеш до крај. И сериозно, смени си го докторот.
Toa ne e tocno jas prokrvarev i pocnav da gi stavam na pet dena i eve fala mu na gospod sega prrstana...
I jas isto gi primav vo prvata bremenost , a i vo vtorava sega vo vid na tableti utrogest i sve so cel da ne dojde do spontan.Jas mislam progesteronot vo sekakov vid e dobredojden vo bremenosta
Prestana krvarenjeto,bolki na momenti se javuvaat,ama ne tolku silni...Vo ponedelnik na kontrola,pa da se nadevame deka ke biide vo red @) Ti blagodaram , m.i.g
Мило ми е што се средило крварењето, ќе видиш на контрола за болките и уживај во бременоста сега одмарај и чекај си го бебушо уште 2 месеци мислам дека имаш....
Bas cudno, jas ja isterav do kraj bremenosta so progesteron inekcii do devetti mesec ,na pocetok sekoj cetvrti den, od petti do kraj ednas nedelno-tie se za zacuvuvanje na plodot.
здраво,јас сум нова на форумов.Бремена сум 8 недели но еве веке два дена имам слабо крварење.Пишете ми ако некој бил во слична ситуациа дали е нормално или има некој проблем
Прво одма оди кај матичниот или уште подобро на болница може ќе треба да лежиш. Јас сите 4 бремености 8ма недела крварев. Првото го изгубив, и уште ми е криво што порано не отидов на болница, ама здравје бидна сега, а останатите пати на 8ма недела крварев и лежев на болница, треба да ти дадат инекција прогестерон и да пиеш терапија дабростон и да мируваш. Секое крварење е ризик во бременост но не секогаш е фатално ама под итно оди на болница. Ајде и да ни пишеш
Cesto se slucuva vo rana bremenost da se ima temnokafrava krv,ama najubavo e da si pojdis na ginekolog ne na site im e ista pricina za toa.
ќе закажам за утре обавезно инаку не непишав дека во саботата ни беше свадбата па помислувам да не има и тоа нешто врска бидејќи цела ден и нок бев на нозе