Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Mozno e,jas nekade 10nedelabev koga pesacev dosta dolgo na gore kaj esni rodnini odevme i posle polovina cas imav kafeavo krvarejne.
    Zatoa najdobro na kontrola i napomeni i za toa deka si bila na noze dosta vreme.

2. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    I jas prokrvarev vo 8nedela i vednas otidov na doktor mi dadoa inekcii progesteron na pet dena i plus utrogestan 3pati na den i se povlece otidi uste denes na lekar te molam...

3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Ma kakvo utere ??????:| zosto ne pojdis odma na dok ?? Nedaj boze za pola sat mozi nesto da se iskomplicira pa ne za 24 sati hhhhh..ne sakam da te plasam ama naj pametno ce ti bidi da si pojdis odma na bolnica za vakvi raboti ne se ceka ic

На Mika 90, joy1, bella.s и 3 други им се допаѓа ова.
  4. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    ima ima golema vrska od premorba sega samo odmaraj lezi na levata strana stanuvanje samo za wc i odma na ginekolog

5. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Mozno e krvarenje od zamor,napreganje,no kako mozes da odlizuvas za drug den na ginekolog...jas koga vidov krvarenje,panika me fati,odma na lekar,...cesto ima krvarenja vo rana bremenost,ama treba gin.da te vidi vednash, taka jas razmisluvam.

6. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    otidov vednas vo vtornikot na bolnicata ne cekav za utre denta

7. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    и? што бидна?

8. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
  9. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Ооо,жал ми е многу,знам како е поминав низ истото .... колку недели беше?

10. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    8 nedeli

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    @marinela111 жал ми е за таквиот исход кај тебе, ако ти е за некаква утеха ете и мене првиот пст ми се случи истото во 8ма недела, буквално на тоалетната ко се бришев ми испадна плодот, па се тешев декс сигурно нешто не било во ред, си имзло аномалии и самата природа си го направила своето. Тешко е знам, но времето лечи се, и верувај ќе си имаш дечиња. После тоа си родив две а третото е на пат, но почетокот беше тешко... Само поддршка и утеха со ете неколку зборови можеме ние од тука, на тебе е потешкото но верувај ќе биде се во ред. Ти посакувам поскоро да си видиш две цртки пак и да си е се во најдоб:!:ар ред :hug:

12. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Sekoj muabet ti e sega zaluden ,sto i da ti kazeme nema da ti ja smiri bolkata...minav niz istoto,tesko go podnesov toa, padnav vo depresija. Ne se soglasuvam deka,,vreme leci se,, spored menevremeto ja namaluva bolkata.Ke bide uspeshno sleden pat, so Gospod napred .

13. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    posle kolku vreme ostana pak bremena

14. marinela111

marinela111 Активен член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    kolku nedeli bese koga go zagubi

15. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Prv pat 8 vtor pat 6.

16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Бидејќи ме "чистеа"ми пρепоρачаа за 6 месеци но поρади што почнав на ρабота имав "забρана" па κонечно после 2 години забρеменав па после година и пол паκ и после сκоρо две паκ:) нема пρоблеми ниκаκви си имал плодот аномалија и подобρо сега негопоκасно или сκρаја да е да се ρоди нешто фалично.

17. aaleksandraa

aaleksandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    bremena sum 9 nedeli i imav krvarenje bev na lekar mi kaza deka imam od3lepuvanje na postelkata i primam do-braston i magnezium 250 i mi stavija progeseron no eve pomina 5 dena jas imam uste temno kafeavo krvarenje i me naboluva po malku i stonakot lezam celo vrme..... ima li nekoj so vakvo iskustvo da mi kaze koga i dali ima podobruvanje

18. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Istoto mi se sluci i mene primav utrogestan 3pati na den i prigesteron inekcii na 5dena i mi pomina za okolu edna nedela samo treba mnoogu da odmatas stanuvaj samo za do wc jadi ovosje mnogu i lezi si poveke ako mozes na leva strana i ke ti pomine ova sega e najrizicniot period ke pomine so lesno mila...

19. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    I jas koga imav krvarenje, dobiv preporaka za mnogu strogo miruvanje, znaci bas seriozno sfati deka ke stanuvas samo do toalet i da mozes da pravis drugi raboti,nemoj, samo lezi si..a koga po krvarenje ima temno kafeava krv, znaci se uste se cisti, stara, zaostanata krv, da istece, da se isciati ke pomine.Kaj mene okolu nedela imase taka temen iscedok...i jas primav progesteron inekcii i krinon gel stavav vaginalno....

На zalosna и podravka им се допаѓа ова.
  20. aaleksandraa

aaleksandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    lezam eve cela nedela do deneska no od utre ke mora da se grizam za sinceto oti nema koj da go cuva deneska bev mi stavija pak inekcija pa ke vidime kako ke mine... nekako se osekam kakio da nemam sila da odam i custvuvam tapi bolki na levata strana od stomakot moze li da e sto mi e odlepena postelkata oti na levata strana e odlepena ... koj znae kako ke pominam jas...