Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. m.majka

m.majka Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Феминки ,ве молам за мислење...
    Јас сум во третата недела на бременоста, имам бледо розе/кафено крварење(не е обилно) и имам болки во долниот дел(болки како за менструација),болките не се константни.
    Бев кај мојот гинеколог и ми даде Утрогестан 200мг. да ставам 1насабајле и 1 навечер.
    Веќе 2 ден ги ставам и нема никаква промена , ниту престанува крварењето ниту болките се намалија.
    Доколку има некоја со сличен проблем -ве молам кажете ми ги вашите искуства.

2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Јас со сите бремености имав такво крварење и со трите успешни (првотп го изгубив) си лежев по една недела на болница, строго мирување, апчиња дабростон на 6 саати до 12 недела пиев и прогестерон инекции по потреба. Ако можеш најдобро е на болница да те следат. Се надевам без проблем ќе ти помине, од намален прогестерон гледам секоја втора го има. Со лесно и да ни се придружиш во труднички муабети со ппзитивни вести!

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. m.majka

m.majka Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Ти благодарам BuBaLe , се надевам се ке биде во ред.Премногу сум испаничена,освен фолна киселина и Утрогестан ништо друго не ми рекоа да земам.незнам дали да побарам и второ мислење или сеусте е рано?

4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Ми се чини прва бременост ти е, а јас како искусен паталец на оваа тема најтопло ти препорачувам да си одиш одма на болница и да и лежиш дури не ти помине скроз!!! Првиот пат го слушав матичниот и си седев дома, жалам уште но бидна! Не сакам да те плашам, ама секое крварење е ризик, јас три пати лежев на болница сфрого мирував, дома реално не можеш, плус таму те следат. Послушај ме и оди, и само смирено и позитивно, ќе биде во ред! :hug: и да не известуваш во труднички муабети!

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. m.majka

m.majka Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1

Прва бременост ми е , докторот не ми кажа ниту ме упати во болница.
    Ова крварење веќе ми трае 10 дена, незнам кај да се обратам паника ме фаќа, а свадбата ни е за помалку од 20 дена.

6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Оди одма побарај си упат од матичниот гинеколог за во болница,не оставај така.

7. m.majka

m.majka Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Гинекологот ниту ми објасни од што настанува ова крварење ниту ми обласни нешто друго.Рече само да одам дома да ставам од вагиналетите и толку.Дали мислите дека е подобро да идам во државна или во Систина?

8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Не ти требани упут ни ништо. 10 дена и дома седиш!?!?!? ЗА КАРАЊЕ СИ!!!!! ИТНО НА БОЛНИЦА ОДИ!!!!!!!

9. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Odi i rasprasaj se podobro otidi negoli posle da se kaes zas ne si otisla

10. blessed2

blessed2 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2015
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    265
    Jas si imav kafeav iscedok prvo tromesecje, po malku neli. Utrogestan od 200 primam seuste vaginalno 3*1 I progesterone inekcii na 4 dena. Sigurno doktorot ti rekol I miruvanje. Ako imas mozmost pojdi si I kaj drug, da ti ja pojaca terapijata, ama vo glavno toa e. I mene mi vikaa, toa e, odmaraj I primaj si ja terapijata.
    Se nadevam ke se sredi pobrzo

11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Јас искрено повеќе сум за државниве болници.Обавезно уште денес ако можеш отиди зашто матичниот ти дал Утрогестан и од тоа не ти престанало,тоа значи дека мора да се превземе нешто.И докторот како доктор мора да ти објасни се а не само да ти даде вагиналетки и да те прати дома.И јас кога бев бремена прокрварев во 7-ми месец ама докторот ми даде Утрогестан и ми рече 15 дена строго да мирувам зашто може да дојде до отварање.Послушав и терав до последен термин.
    Затоа,нека те однесе одма некој кај матичниот,упат и правец во болница,па таму ќе ти кажат што понатаму.

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. m.majka

m.majka Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Бидејки сум во третата недела се плашев да не е рано да одам, бидејки и матичниот ми рече рано е да се каже.
    викаат не е препорачано да ме гледаат со внатрешно ехо до 3 месец , а мене до сега веќе 2 пати ме гледаа со внатрешно.
    Но како и да е ке отидам во државна на гинекологија , па ке видам они што ке ми кажат

13. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Iskreno me
    iskreno nez sto cekas

14. m.majka

m.majka Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    А Утрогестан-от ги користам вчера и денес , и незнам од кога треба да почнат да делуваат , бидејки матичниот ништо не ме информираше.
    Само да ставам по 1 сабајле и 1 навечер ,а кога ке престане крварењето само по 1 навечер.
    а до кога би требало да престане?што е нормално а што не? значи ништо не ме информираше
    Сепак ви благодарам многу на советите, уште денес ке се упатам во државна

15. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    Ако ти дозволуваат средствата зошто да не одиш во Систина. Само мораш да одиш некаде и тоа уште денес. Второ мислење обавезно. И многу мирување и без нервоза, што е најважно.

16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Abe 10 dena pominale a ti pisuvas uste denes..
    odi odma ne gubi vreme batali internetov .. srekno pa pisi kako si

Последна измена: 25 август 2015
    На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    До 12-та недела е дозволено да се гледа со вагинално ехо,мене така ме гледаа и немаше никаков ризик.После 12-та недела веќе не гледаат вагинално.Штом крвариш 10 дена и не ти престанува со Утрогестанот одма итно на лекар,мој најдобронамерен совет.

18. m.majka

m.majka Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    вчера бев на кај матичниот гин. и одма ми даде Утрогестан, вчера и денес ставав но нема никакви промени , затоа побарав мислење , за да знам од кога би требало да го очекувам дејство на вагиналетите.
    По вашите мислења и искуства веднаш побарав да ми обезбедат добар д-р/д-ка на клиника и до вечер да одам барем на второ мислење

19. m.majka

m.majka Нов член

Се зачлени на:
    25 август 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Феминки , се консултирав со докторка од гинекологија(роднина), ми рекоа дека тоа е некоја инфекција да ставам вагиналети како сто ми кажал матичниот и да се опуштам.

20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    20.539
    Можно е... и јас крварев, па немаше ништо на ехо што би укажало на ризик за бременоста. Ми рекоа стара крв е, да примам утрогестан за секој случај, па ете фала Богу, добра сум, од тогаш веќе месец и нешто нема крв.