Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. ververica79

ververica79 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    15
    Zdravo na site,

Bremena sum vo 5 nedela i 2-3 dena i pred 2 dena pocna da mi se javuva crvenkast iscedok samo koga se brisam koga ima i belo pranje inace ako e suvo nema nisto. Ziveam vo Kanada i bev na itna zavcera i vcera, mi proverija beta koja e 5700 pa utre ke vadam pak krv da se vidi dali e vo porast, na eho me gledaa go videa deka e oformeno nesto vo matkata ama ne slusnaa srce i vikaat deka vo 5 nedela e rano da se slusne. Tuka ne davaat dabroston/progesteron nego ostavaat prirodno duri vikaat ne ni mora da lezis ama jas si zedov slobodni denovi od rabota.... Mnogu sum isplasena, vo prvata bremenost nemav nikakvi krvarenja...

2. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Devojki, posle kolku vreme vi pomina krvarenjeto??
    Jas ne krvaram konstantno, samo od porucek primekjam mi se desava, dali ako sednam na stol da jadam ili vo krevet vo sedecka polozba ako se svitkam malku. I samo togas ke potece I posle kafeavo samo se brisam po malku.

3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Јас во сите три бремености крварев во 8ма недела и лежев на болница, примав прогестерон и пиев дабростон, крварењето поминуваше за неколку дена, а во втората бременост крварев скоро до 5ти месец, прокрвари, за некој ден помини па пак прокрвари и така постојано. Цела бременост бев на боледување, лежев и само за тоалет станував, претежно на болница бев и под терапија цело време. Еве го сега синко 2ипол години има. Мора мирување и смирено само. Со лесно!!!

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Mene mi e strav da odam da se iskapam, da se sredam malku, skoro edna nedela ne sum kapena, neznam dali da odam. Strashna sum vo kosata :)
    Inaku samo do wc I za rucek na masa, ama sega ke gledam I rucekot vo krevet.

A terapija si primam, progesteron I utrogestan.

5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    А од кога крвариш? Беше ли во болница или само кај матичен?

6. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Kaj maticen samo, a mojot maticen e najdobar vo mojtata okolina, ako odam vo bolnicata tamu se site fati od eden tresni od drug. Ne sum od sk.
    Inaku vo nedelata vecerta mi se pojavi, ama eve denes pu pu nema nisto, vo lezeca polozba sum cel den.
    I doktorkata kaj sto pravev ivf mi kaza deka ne e strasno, samo aspirinot I kleksanot da gi prekinam.

На ♡BuBaLe♡ и danichap им се допаѓа ова.
  7. maleckomoe

maleckomoe Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    50
    мислам дека не е за тука прашањето, бидејки не преставува крварење...туку нешто како исцедок.
    бремена сум 6 недела...и минатата недела малото ми беше многу болно и по болници трчање, неспиење, 5 дена..... кога одам во тоалет на бришење на тоалетната ми се појави како темнокафени конци....(значи не секрет или исцедик) како стара крв... одма почнав со утрогестан.

кажете ми имала ли некоја од вас вакво искуство....и што понатаму?

8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.331
    Беше на доктор? Доктор ти ги препша утрогестанот?
    Инаку нормално е, и се случува често такви крвави конци или крвав слуз да се појави, особено во почеток на бременост. И јас имав. Ама ако прегледа доктор и ако потврди дека се е во ред со плодот, или дека нема хематоми, тогаш најчесто се препишува на пукнати капилари или стара крв кои се безопасни.

На maleckomoe му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Мораш да најдеш некој да ја чува малата а и да се грижи за тебе во наредните три дена ако остане само на тие парчжиња а ти од кревет до вц и назад само, знам како кај мене имаше кафенко точка па потоа темнокафеаво црвенкасто па пак кафеаво во рок 5дена се се смири ама строго легав 14дена, и јас имам мала шитогаш и таа настина се ми се собра, затоа ти треба помош. И консултирај се со доктор обавезно.

10. maleckomoe

maleckomoe Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    50
    првата бременост ми беше многу проблематична и кога бев на лекар минатата недела докторката ми потврди дека сега за сега се е во ред со оваа бременост.... ама за секоја евентуалност ми препиша утрогестан.... и ми рече доколку се појави некаков секрет веднаш да почнам со утрогестан.... и се беше во ред се додека не ми се разболе малово.... и дали од стрес или од напор... почна да ми се појавува и тоа само навечер....
    во петок сум на контрола...се надевам дека ке биде се во ред.

иначе морам да одам на работа...додуше работата ми е во седечка положба....нозете си ги имам кренато на пакет... па се надевам дека ќе биде добро....кога доаѓам дома обавезно лежам....

ај Господ да не чува сите :) ...

11. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    И кај мене прво се јави попладне па се навечер имав во спање, ако имаш пак не чекај оди да те боцнат со прогрестерин и плус ке си земеш недела дена боледување, а јас што читав седењто .при вакви работи по негативно делува, па сега како Господ никој не е никој, нека не чува сите.

12. Enni545

Enni545 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    259
    И јас имав слабо крварење завчера, 10 недела сум. Не беше проследено со болки и беше многу темно кафено накај црно. Не паничев, се облеков и заминав на преглед. Бебчето беше супер, отчукувања и движење со рацете, постелката на место грло на матка затворено и долго. Немаше никаков проблем, докторот воопшто не се загрижи. Ставам утрогестан сега, пијам магнезиум и витамин Ц помина уште истиот ден. Стара кафеава крв не е закана.

На kristince51 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Narcis789

Narcis789 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    Zdravo,jas sum nova na forumov go imam istiot problem pa momentalno se iznacituvam okolu toa.
    Jas samo lezam eve 6ti den,13ta nedela sum imam kafeav iscedok,skraten cerviks i ureaplazma.
    Sega i za do wc koga ke stanam mnogu mi se vrti nemozam ic da se dvizam.
    Kako vi bese(vi e) na vas okolu toa i kako se vrativte vo normala?

14. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    jas imam vo momentov krvarenje ,nezz dali da cekam utro da dojde ili sto da pravam?inace sum 7 nedela bremena i primam utrogestan 200 vaginalno,nekoj sovet

15. Narcis789

Narcis789 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    b
    bese li na lekar?
    a zosto primas utrogestan?

16. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Vo 10 nedela prokrvarev, sega vo 11 pak, primam utrogestan od 200n I progesteron, samo nezzz kako e do koga treba da se zatvori matkata, kaj mene seuste ne e zatvorena. Se plasam deka od cetvrtokot do sega ne prestanuva nemam obilni no po nalku. Edinstveno me raduva sto hematomot e namalen. Molam za mislenje.
    Pozdrav

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.438
    Не разбрав..како тоа отворена ти е матката?

18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146

Da ne misles za skrateno grlo na matkata? Ke probate prvo so terapija i lezenje,znaci stavanje samo za do wc,dokolku ne se podobri ke te pratat na serklaz.Se lesno.

19. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    bev na lekar pred 5 dena se bese vo red,a utrogestan mi peepisaa zosto imav kafeav iscedok koj mi prestana za 1 den.eve i kevarenjevo mi prestana t.e imav samo na hartija. doktorot mi rece na kontrola za 3 nedeli,e sega nezz dali da odam utre ili ne?

На Mon223 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Narcis789

Narcis789 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    pa odi ako ti e misla podobro odi