Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Neznam kako ama kako so razbrav, plodot e vo matkata I matkata go zatvarala kanalot koj se naogjal pod matkata nad vaginata. Tolku znam tolku razbrav.

2. Beb4e :)

Beb4e :) Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    111
    Zdr jas sum nova na forumov .., bas ste super site eve nekolku veceri ve citam i se tesam .... Denes ili utre treba da ne dobijam mens ... Inaku veke cela nedela imav premnogu podueni i osetlivi gradi i povremeno nekakvi bockanja vo stomakot a i me obelezuvasenekolku pati temno crveno ama mn malku i mn razlicno od mens. Denes gi izgubiv simptomite na gradite ama imam ne premnogu ama sepak kevarenje nekoe cudno i leplivo i nz dali e menstruacija off

3. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Napravi test ke bides na sig,imav bolni gradi i seuste imam,kaj sekoj razlicno

4. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Feminki jas teram sedma nedela ama od vcera popladne i jas pocnav da krvaram.nasabajle imam kafen iscedok a od popladne tapi bolki vo stomakot i krvarenje.ne e obilno ama umrev od grizi.sabotata go vidovme bebceto i dr rece deka ehoto e super(polozba,vgnezdenost,zolt sak) ama betata mi bese poniska.mi rece da pocekam edna nedela ama bidejki prokrvarev ke odam utre.se nadevam na najdobro.vi posakuvam od srce na site Gospod da ve cuva.

На Detelinka029 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.438
    Зошто чекаш до утре?
    Во вакви случаи одма се иде на лекар

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Mu kazav na doktorot i toj mi rece odam denes.ama eve fala mu na Boga otkako lezev od vcera celo popladne(stanuvanje samo za wc) nemam nisto.ke vidime denes kako ke pominam...

7. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    254
    Majki jas nekni vecer maklu prokrvavev i vcera isto bev na ginekolog bebceto e super 12 nedela sum mi stavi inekcija i mi prepisa utrogestan vaginalni rece da mirivam dve nedeli imam boluvanje.Mnogu se isplasiv vo prvata bremenost ne mi se sluci takvo nesto :(

8. Narcis789

Narcis789 Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    6
    Ne se sekiraj miruvaj
    a od sto e krvarenjeto ti lazaa li?
    i jas imav vo 12ta nedela isto zaradi skrateno grlo na matkata sega sum 16ta nedela i veke sum vo podobra sostojba so lezenje i utrogestan

9. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    254
    Mi kaza deka e od premorenost trebalo poveke da odmaram a drugoto se bilo vo red.Se nadevam nema da mi se povtori.

На Narcis789 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Jovana21

Jovana21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Zdravo.Jas sum 27 nedela bremena i prokrvariv.dali znaete od so moze da bide.ve molam za odgovor isplasena sum :(

11. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    srcka takva rabota samo doktor preku eho moze da ti kaze. zosto ne odis? trkni ke te bocnat depo ke se smiri i ke ti kazat zasto. pa pisi kako si.

12. Jovana21

Jovana21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Bev na doktor i mi kaza deka bebeto bilo mn nisko-postelkata bila nisko vsadena.mi rece da odmaram.
    Dali ima nekoj so vakvo iskustvo da mi kaze sovet.

13. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    мора да легаш само до вц и назад никако со топла вода банјане мора да издржиш некако, следи што ке каже докторот зошто знаеш дека не е добро тоа се плацентни превои мора да мируваш и издржиш за бебето.

14. Jovana21

Jovana21 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    7
    Bev i kaj drug doktor da pobaram mislenje i on mi kaza deka ne bilo nisko bebeto.i sega na kogo da veruvam neznam :(

15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ti treba da odmaras ama bukvalno da lezis celo vr. ako krvarenjeto se sopira so progesteron znaci ne e od bebco. moze e nesto drugo. bez razlika nisko visoko treba da polezis.

16. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    tebe bebeto ne e nisko tuku placentata i legaj na jastuci pod polovinata, mozebi ke se kaci pogore mnogu loso e ako e na cerfiksot procitaj po internet ima dosta za placenti prevoi i so pomin neka ti e , nema nervozi samo slusaj doktor ti si vo nedela kade se pravi tret skrinik pa pojdi na 4d najdobro ke se vidi mozebi e hematon, ke ti kaze tocno vo koja sostojba e placentata i stepen na zrelost.

17. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    454
    Zdravo zenski mi treba vase mislenje....Denes mi bese terminot za menstr.i imavme odnosi so mm megutoa mnogu bev vlazna si pomisliv deka mi dojde i koga se izbrisav imase epten edvaj zabelezlivo kako rozevko krvarenje kako tocki, bese rasteglivo kako koga sum vo ovulacija ( belka od jajce ) i sega koga mokram i koga se brisam nemam nisto. Mozno li e da stanuva zbor za rana bremenost. ? Vi blagodaram

18. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Во првата бременост незнаев ниту ризик од спонтан, ниту болки, гадења повраќање,,,,ништо. Сега со второво се е поинаку.

Дури (претпоставувам од нервоза), пред некоја вечер имав лигаво кафеав исцедок. Ама толку беше

19. AleksandraE.

AleksandraE. Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите,нова сум на форумов и имам прашање.Прилично сум исплашена,значи бремена сум некаде 9 та недела.Во 7 мата недела прокрварив,беше свежа крв со ситни парченца темно кафеави,како при менструација.Траеше еден ден и престана ,не беше значи обилно и немав болки воопшто.Денес кога бев во во wc на хартијата приметив густи парценца кафеава крв.многу сум исплашена бидејки не можам да посетам доктор моментално.Немам болки немам мачнина ,ништо значи освен крварењето ,од симптоми за можен спонтан.Предходно виблагодарам.Поздрав

20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Пожелно е да посетиш доктор! Мирување, терапија со прогестерон, тоа ти треба сега!

На Voinstvena и blessed2 им се допаѓа ова.