Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.460
    После крварењето во 7мата недела не беше на лекар????

Најискрено тешко ми е да сфатам изговор од типот не можеш да посетиш доктор во ваква ситуација.
    Можно е, веднаш да одиш на лекар.

На Kaetana, joy1, zalosna и 2 други им се допаѓа ова.
  2. julia87

julia87 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2016
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    286
    Moras da najdes vreme i da otides na doktor,odma!

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    A ti @aleksandrae odi na lekar duri ti e vreme posto nedaj boze da dojdi do spontaj..pa da te kosta toj lekar mnogu povejce od sega

На DigY и joy1 им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.438
    Спонтан можеш да имаш и без болки и без крварење.Кај мене кога немаше срцева акција (9 недела) немав ама баш никакви симптоми а бебчето за жал беше мртво .

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. remila mikova

remila mikova Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    30
    zdravo na site ... bremena sum 8 mesec ... bev po mala nuzda i na toaletnata koga se brisev imav krv svetla .. prv pat vo brremenosta ... mnogu se isplasiv neznam so da pravam sega a istiot den bev na lekar i mi kazaa deka e se vo red so eho obicen pregled ... imal li nekoj iskustvo .. od ovjo tip fala pozz

6. Dabi34

Dabi34 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    46
    istoto i kaj.mene,prvata bremenost ama bas nisto nikakov problem,so ova aman veke si vikam,prokrvarev 8 nedela,progeateron i utrogestan dve nedeli,inekciite gi prodolziv,taman se smiri taman vikam ok sum eve eden mesec,eve 18 nedela pak iato,ajde pak odponovo lezenje itrogestan inekcii,do koga vaka mi se smaci veke

7. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.049
    Luge preplasena sum.Nakaj 7 ned. sum.Sinoke vo wc sto da vidam krv na gaki i na toalet.Me pregledaa mi kazaa plodot e ok, mi stavija inekcija progesteron i mi prepisaa utrogestan a 200 imam i denes pri brisenje.mi kazaa da lezam. ve molamm sovet ke poludam :'(

8. Dabi34

Dabi34 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    46
    Cim ti e plodot dobar,nema hrmatom ne se sekiraj,jas vo 8 nedela isto sosim malku prokrvarev pa se smiri eve sum 19 ned od 17 si krvaram kako menzis,sto pati na preglesi trista doktori me gledaa isto mislenje,se e ok postelkata malku spustena dok se krene ke krvaram,eve sum lezam samo za vo wc i jadenje stanuvam,se me boli,lezi si i uzivaj cim e bebe ok,i ja kako tebe panicev sekoj vtor den na klinika idev,posledniov pat mi rekoa ako sakam da lezam cim se plasam,ne priativ rekov doma ke lezam

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.049
    fala sto mi pisa prva bremenost mi e i premnogu se isplasiv koga vidov i mene mi e loso celo vreme, mora da lezam strav mi e i da se dvizam sega :( sesto niz glava mi pomina :( dajboze da bide se ok ponatamu.

10. Dabi34

Dabi34 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    46
    Ne se sekiraj samo lezi i se ke bide ok,ja napocetokot ne go svativ seriozno problemot i povnav mn da krvaram,eve od koga pocnav da lezam podobro e ne e sopreno skros ama ne e kako sto bese,primaj terapija kako sto ti kazale i lezi i ne se sekiraj

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Aj i jas da si prasam pred edna nedela malce prokrvariv bev na doktor se si bese vo red
    Od snosti sekogas ko se brisam imam ko krvavi zilicki ne e nesto mnogu ama imam
    A bremena sum 5 -6 nedeli

12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.589
    Мари, нормално е во првите недели, плодот се мести матка се шири. Многу случаи на бременост започнале така.
    Следи го случајот, и гледај да не се преоптеретуваш многу бар на самиот почеток, и секако уште малку ќе одиш на лекар. Ако има нешто тие ќе ти дадат терапија. Но, ти самата треба да бидеш свесна да се пазиш од тешко и замор. Бременоста си сака одмор колку нам да ние тоа неизводливо така е во пракса.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Sega bev vo itna Sedma nedela sum I nemozese da vidi nisto bremenost ima ama imalo mozost da ne e oformeno kako so treba za sto treba da cekame za da vidime ohhhh neznam ni jas so da kazam
    A za odmor i ne tesko toa malce potesko imam 4mesecno bebe .....

14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.403
    Допаѓања:
    126.796
    Смее ли да се остане бремена после толку кратко време???
    Кај мене не се оформил плодот уште на почеток...се надевам се ќе биде во ред:hug:

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Pa normalno ne treba odma ama se desava
    Ke vidime kako ke bide zs I pokasno sum ostanata bremena pa ne se gleda uste dobro :hug:

16. MateaAlex

MateaAlex Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите ве молам за некоја информација.Пред 10 ден бев на преглед ме прегледа и ми кажа дрка можно е да сум бремена само дека е мн рано да се потврди тоа дека да се јавам после 2/3недели али денеска добив крварање а за мензис мо е рано усте треба за 10 дена што да направам

17. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    test da napravis preku krv

18. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Napravi test,dokolku pokaze bremenost odi na ginekolog .
    Ne e dobro krvarenjeto vo bremenosta pa kolku i da mislat lugeto deka nekogas e normalno.

Последна измена: 2 ноември 2016
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.460
    Ти го посети гинекологот една недела после периодот? Па да, секако дека е прерано за било што да се види.
    Доколку си имала редовна менструација тогаш критичниот однос би требало да биде во текот на истата или некој ден потоа. За што и сега е рано за нешто да се утврди, освен преку крв.
    Доколку има било каква веројатност да си бремена најдобро посети си гинеколог.

20. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Zdravo. Pravev test pred edna nedela pokaza bleda vtora linija. Denes imav krvarenje ne mn obilno kako na pocetok na menstruacija. Napraviv test pokaza vtora linija. Otidov na dezuren ginekolog me pregleda mi rece deka seauste e rano da se vidi dali ima nesto. Mi rece deka se gleda vodenjakot no e mnogu mal duri i pomal od toa so bi trebalo da e ako sum bremena. Mi dade vaginalni tableti utrogestan. Sega povrorno imav krvarenje megutoa ovaj pat bese poobilno pogusto i so rozeva boja kako za pred doaganje. Staviv vednas od tabletite i legnav. Ve molam za sovet dali e normalno krvarenjeto