После крварењето во 7мата недела не беше на лекар???? Најискрено тешко ми е да сфатам изговор од типот не можеш да посетиш доктор во ваква ситуација. Можно е, веднаш да одиш на лекар.
A ti @aleksandrae odi na lekar duri ti e vreme posto nedaj boze da dojdi do spontaj..pa da te kosta toj lekar mnogu povejce od sega
Спонтан можеш да имаш и без болки и без крварење.Кај мене кога немаше срцева акција (9 недела) немав ама баш никакви симптоми а бебчето за жал беше мртво .
zdravo na site ... bremena sum 8 mesec ... bev po mala nuzda i na toaletnata koga se brisev imav krv svetla .. prv pat vo brremenosta ... mnogu se isplasiv neznam so da pravam sega a istiot den bev na lekar i mi kazaa deka e se vo red so eho obicen pregled ... imal li nekoj iskustvo .. od ovjo tip fala pozz
istoto i kaj.mene,prvata bremenost ama bas nisto nikakov problem,so ova aman veke si vikam,prokrvarev 8 nedela,progeateron i utrogestan dve nedeli,inekciite gi prodolziv,taman se smiri taman vikam ok sum eve eden mesec,eve 18 nedela pak iato,ajde pak odponovo lezenje itrogestan inekcii,do koga vaka mi se smaci veke
Luge preplasena sum.Nakaj 7 ned. sum.Sinoke vo wc sto da vidam krv na gaki i na toalet.Me pregledaa mi kazaa plodot e ok, mi stavija inekcija progesteron i mi prepisaa utrogestan a 200 imam i denes pri brisenje.mi kazaa da lezam. ve molamm sovet ke poludam :'(
Cim ti e plodot dobar,nema hrmatom ne se sekiraj,jas vo 8 nedela isto sosim malku prokrvarev pa se smiri eve sum 19 ned od 17 si krvaram kako menzis,sto pati na preglesi trista doktori me gledaa isto mislenje,se e ok postelkata malku spustena dok se krene ke krvaram,eve sum lezam samo za vo wc i jadenje stanuvam,se me boli,lezi si i uzivaj cim e bebe ok,i ja kako tebe panicev sekoj vtor den na klinika idev,posledniov pat mi rekoa ako sakam da lezam cim se plasam,ne priativ rekov doma ke lezam
fala sto mi pisa prva bremenost mi e i premnogu se isplasiv koga vidov i mene mi e loso celo vreme, mora da lezam strav mi e i da se dvizam sega sesto niz glava mi pomina dajboze da bide se ok ponatamu.
Ne se sekiraj samo lezi i se ke bide ok,ja napocetokot ne go svativ seriozno problemot i povnav mn da krvaram,eve od koga pocnav da lezam podobro e ne e sopreno skros ama ne e kako sto bese,primaj terapija kako sto ti kazale i lezi i ne se sekiraj
Aj i jas da si prasam pred edna nedela malce prokrvariv bev na doktor se si bese vo red Od snosti sekogas ko se brisam imam ko krvavi zilicki ne e nesto mnogu ama imam A bremena sum 5 -6 nedeli
Мари, нормално е во првите недели, плодот се мести матка се шири. Многу случаи на бременост започнале така. Следи го случајот, и гледај да не се преоптеретуваш многу бар на самиот почеток, и секако уште малку ќе одиш на лекар. Ако има нешто тие ќе ти дадат терапија. Но, ти самата треба да бидеш свесна да се пазиш од тешко и замор. Бременоста си сака одмор колку нам да ние тоа неизводливо така е во пракса.
Sega bev vo itna Sedma nedela sum I nemozese da vidi nisto bremenost ima ama imalo mozost da ne e oformeno kako so treba za sto treba da cekame za da vidime ohhhh neznam ni jas so da kazam A za odmor i ne tesko toa malce potesko imam 4mesecno bebe .....
Смее ли да се остане бремена после толку кратко време??? Кај мене не се оформил плодот уште на почеток...се надевам се ќе биде во ред
Pa normalno ne treba odma ama se desava Ke vidime kako ke bide zs I pokasno sum ostanata bremena pa ne se gleda uste dobro
Здраво на сите ве молам за некоја информација.Пред 10 ден бев на преглед ме прегледа и ми кажа дрка можно е да сум бремена само дека е мн рано да се потврди тоа дека да се јавам после 2/3недели али денеска добив крварање а за мензис мо е рано усте треба за 10 дена што да направам
Napravi test,dokolku pokaze bremenost odi na ginekolog . Ne e dobro krvarenjeto vo bremenosta pa kolku i da mislat lugeto deka nekogas e normalno.
Ти го посети гинекологот една недела после периодот? Па да, секако дека е прерано за било што да се види. Доколку си имала редовна менструација тогаш критичниот однос би требало да биде во текот на истата или некој ден потоа. За што и сега е рано за нешто да се утврди, освен преку крв. Доколку има било каква веројатност да си бремена најдобро посети си гинеколог.
Zdravo. Pravev test pred edna nedela pokaza bleda vtora linija. Denes imav krvarenje ne mn obilno kako na pocetok na menstruacija. Napraviv test pokaza vtora linija. Otidov na dezuren ginekolog me pregleda mi rece deka seauste e rano da se vidi dali ima nesto. Mi rece deka se gleda vodenjakot no e mnogu mal duri i pomal od toa so bi trebalo da e ako sum bremena. Mi dade vaginalni tableti utrogestan. Sega povrorno imav krvarenje megutoa ovaj pat bese poobilno pogusto i so rozeva boja kako za pred doaganje. Staviv vednas od tabletite i legnav. Ve molam za sovet dali e normalno krvarenjeto