Виде водењак? Така се изрази? Нормално не е да имаш крварење, но примаш терапија, станувај од кревет буквално само за одење во веце и со добра мисла. При потреба втора консултација и со друг доктор, независно телефонски или лично.
Da da bash taka se izrazi deka vide nesto sto bi trebalo da e vodenjak no vo mnogu pomala dimenzija od sto e normalna dokolku bi bila bremena.
Во оваа фаза од бременоста се гледа само гестациска вреќа, евентуално со ембионче. За се друго е рано.
Mi rece da odam na kontrola narednata nedela megutoa mene me uplasi toa sto sega krvarenjeto mi e poobilno. Ostanuva samo da odmaram i da ja primam terapijata pa ke vidime. Fala za odgovorot
ako ne ti prestanalo krvarenjeto odi pobaraj si inekcii odma ultragestan i ubavo e da gi pies ultragestanot ne skodi na bebeto a mislam poveke efikasnost ima , nikako stanuvanje ni za jadenje od krevet,
Denes nemam krvarenje samo mali bolki kako menstrualni. Inaku gi stavam ultragestanot vaginalno. taka mi rece doktorot
Ве мoлaм зa мислење.Бременa сум 5тa неделa.Денес кoгa бев вo веце зaвележaв мaлa тoчкa ептен мaлa крв нa гaките.Веднaш му се јaвив нa дoктoрoт и ми рече дa примaм еднa инекцијa прoгестерoн депo.Е сегa читaм пo фoрумoт декa други девoјки земaaт и другa терaпијa,a мене не ми дaде ништo другo. Незнaм штo дa мислaм
Јас така три бремености издржав со крварење во 8ма недела, само строго лежење и терапија прогестерон инекции и дабростон таблети.
Дa aмa мене oсвен прoгестерoн инекцијa и тoa ми рече ке се слушниме aкo требa зa 3-4денa дa примaш другa.А зa другa терaпијa не ми кaзa ем гo прaшaв и рече немa пoтребa.Дaли мoжaм нa свoјa рaкa дa земaм нештo?
Мила,да, можеш и јас од срце ти препорачувам да купиш таблети дабростон, дури ти трае крварењето пијај по една на 6 састи. Барсј мислење од друг, јави се на ало докторе.. Јас зажал едно изгубив од такво слушање на доктор а три родив фала му на бога, со крварење по недела дена а за едното и до 5ти месец и СТРОГО МИРУВАЊЕ САМО
Мамички ве молам да споделите искуство. После неколку теста за бременост видов втора бледа линија па се решив преку крв да испитам и хормонот беше 105. Циклусот ми доцнит 1 недела. Денес почнаа болки во стомакот и кафеав исцедок, што подоцна се надоврза уште крварење. како менструација е не видов парченца ткиво и слично. Бев на дежурен гинеколог не виде ништо на ехо рече да мируваш па ако имаш обилни крварења да дојдиш. Пред 7 месеци имав спонтан абортус и направив испитувања, се беше во ред освен што имав уреаплазма.. Не знам што да мислам што да правам сега многу се плашам да не ми се случи пак истото
Акo мoжи дa ми кaжите кaкo штo читaм пo фoрумoт имa и вaгинaлни и тaблети штo е рaзликaтa и oд кoлку милигрaми би зелa јaс? Сепaк некaкo ми е стрaв нa свoјa рaкa дa земaм или немa врскa?
Ima vrska Hormonalni apcinja plus pri bremenost ne smees da zemas na svoja raka Kako ke ti kazat na lekar taka ke pravis
A karvarese mn obilno kako menstruacija ili..? Posto jas miruvam lezam ama mn krvaram skroz kako obilna menstruacija.
Веднаш на доктор. Крварењето може да предизвика куп проблеми. Само лежење и обавезно веднаш на лекар. Не мора да значи но мораш на лекар при вакво крварење.
Девојки ве молам за мислење. Бремена сум 11 недели и 4 дена и во среда имам закажано прв скриниг кај Димчев. Само што забележив кафеав исцедок. Малку, но го имаше. Од што може да биде. Матичнава не работи до понеделник, за да ја исконтактирам, па првично да слушнам мислење од вас.