Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.460
    Виде водењак?
    Така се изрази?

Нормално не е да имаш крварење, но примаш терапија, станувај од кревет буквално само за одење во веце и со добра мисла.
    При потреба втора консултација и со друг доктор, независно телефонски или лично.

2. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Da da bash taka se izrazi deka vide nesto sto bi trebalo da e vodenjak no vo mnogu pomala dimenzija od sto e normalna dokolku bi bila bremena.

3. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.357
    Допаѓања:
    286.460
    Во оваа фаза од бременоста се гледа само гестациска вреќа, евентуално со ембионче. За се друго е рано.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Mi rece da odam na kontrola narednata nedela megutoa mene me uplasi toa sto sega krvarenjeto mi e poobilno. Ostanuva samo da odmaram i da ja primam terapijata pa ke vidime. Fala za odgovorot

На BoNaNa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    ako ne ti prestanalo krvarenjeto odi pobaraj si inekcii odma ultragestan i ubavo e da gi pies ultragestanot ne skodi na bebeto a mislam poveke efikasnost ima , nikako stanuvanje ni za jadenje od krevet,

6. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Denes nemam krvarenje samo mali bolki kako menstrualni. Inaku gi stavam ultragestanot vaginalno. taka mi rece doktorot

7. skorpija20

skorpija20 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Ве мoлaм зa мислење.Бременa сум 5тa неделa.Денес кoгa бев вo веце зaвележaв мaлa тoчкa ептен мaлa крв нa гaките.Веднaш му се јaвив нa дoктoрoт и ми рече дa примaм еднa инекцијa прoгестерoн депo.Е сегa читaм пo фoрумoт декa други девoјки земaaт и другa терaпијa,a мене не ми дaде ништo другo. Незнaм штo дa мислaм :(

8. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Jas primav i utrogestan i strogo miruvaj lezi stanuvaj samo za do wc...

9. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Јас така три бремености издржав со крварење во 8ма недела, само строго лежење и терапија прогестерон инекции и дабростон таблети.

10. skorpija20

skorpija20 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Дa aмa мене oсвен прoгестерoн инекцијa и тoa ми рече ке се слушниме aкo требa зa 3-4денa дa примaш другa.А зa другa терaпијa не ми кaзa ем гo прaшaв и рече немa пoтребa.Дaли мoжaм нa свoјa рaкa дa земaм нештo?

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Мила,да, можеш и јас од срце ти препорачувам да купиш таблети дабростон, дури ти трае крварењето пијај по една на 6 састи. Барсј мислење од друг, јави се на ало докторе..
    Јас зажал едно изгубив од такво слушање на доктор :( а три родив фала му на бога, со крварење по недела дена а за едното и до 5ти месец и СТРОГО МИРУВАЊЕ САМО

На Rina1992 и podravka им се допаѓа ова.
  12. Rina1992

Rina1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    84
    Мамички ве молам да споделите искуство. После неколку теста за бременост видов втора бледа линија па се решив преку крв да испитам и хормонот беше 105. Циклусот ми доцнит 1 недела. Денес почнаа болки во стомакот и кафеав исцедок, што подоцна се надоврза уште крварење. како менструација е не видов парченца ткиво и слично. Бев на дежурен гинеколог не виде ништо на ехо рече да мируваш па ако имаш обилни крварења да дојдиш. Пред 7 месеци имав спонтан абортус и направив испитувања, се беше во ред освен што имав уреаплазма.. Не знам што да мислам што да правам сега ;( многу се плашам да не ми се случи пак истото

13. skorpija20

skorpija20 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10

14. skorpija20

skorpija20 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    10
    Акo мoжи дa ми кaжите кaкo штo читaм пo фoрумoт имa и вaгинaлни и тaблети штo е рaзликaтa и oд кoлку милигрaми би зелa јaс? Сепaк некaкo ми е стрaв нa свoјa рaкa дa земaм или немa врскa?

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.438
    Ima vrska
    Hormonalni apcinja plus pri bremenost ne smees da zemas na svoja raka
    Kako ke ti kazat na lekar taka ke pravis

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.998
    Допаѓања:
    123.766
    Ri
    sto napravi? Dali si vo red sega?

17. vaga89

vaga89 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    A karvarese mn obilno kako menstruacija ili..? Posto jas miruvam lezam ama mn krvaram skroz kako obilna menstruacija.

18. vaga89

vaga89 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Probaj so femibion 1. I tie sodrzat metafolat koj mnogu podobro se resorbira od obicnata folna kis. :)

19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.589
    Веднаш на доктор. Крварењето може да предизвика куп проблеми. Само лежење и обавезно веднаш на лекар.
    Не мора да значи но мораш на лекар при вакво крварење.

20. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.178
    Допаѓања:
    17.753
    Девојки ве молам за мислење. Бремена сум 11 недели и 4 дена и во среда имам закажано прв скриниг кај Димчев. Само што забележив кафеав исцедок. Малку, но го имаше. Од што може да биде. Матичнава не работи до понеделник, за да ја исконтактирам, па првично да слушнам мислење од вас.