Devojki,dobro vecer ..jas sum nova na forumot ... Vo 5nedela sum od bremenost,bev na ginekolog I kako za preventiva mi prepisa terapija utrogestan 200mg vaginalno,edna nautro edna navecer.. Deneska imam krvarenje otkako sabajle ja staviv vaginaletata,a do vcera nisto nemav,I iskreno sum ispanicena uplasena...dali nekoja imala slicno vakvo iskustvo,dali imam potreba od nervoza I panika? Prva bremenost mi e Ine bi sakala nesto da se sluci se javiv na ginekologot mi rece da gi stavam povtorno vecerva..I da miruvam..megjutoa,normalno sekogo sto mu e bitno go kopka
зошто при крварење се консултирате телефонски?Терапијата е таа ,точно,но друго е кога ма ехо ке ве види ,ке види дали плодот е уште таму,ке види дали е хематом во прашање,дали е одлепување на постелката..вака телофонски што гледа?
^ 5та недела е , тешко дека ќе види нешто . Да одиш да бараш да те боцнат прогестерон и да мируваш. Биди позитивна.
Lezi povekje, ne se sekiraj... Nervoxi najmalku ti trebaat sega.. Bev vo ista situacija.. Od 8-11nedela Utrogestanot go primav vo max doza.. 200mg na 8casa..plus inekcii progesteron depo..niv do kaj 13ta..eve teram 31nedela se ke pomine.. Samk dobra misla
Без гајле од терапијата ке прекине крварењето. лошо е кога е кафеав исцедок во толку рана бременост. Поминав низ тоа. само позитивни мисли и се ке биде во ред
Fala vi devojki na site,za pozitivnite misli megjutoa imav spontan vecerta. :'( Doktorite mi rekoa malo e,megjutoa I me prasaa zosto mi bil daden utrogestanot a predtoa si bese se ok. Da neznaes na kogo da veruvas!
Od utrogestanot nema nikakva steta toj samo pomaga za poddrska na bremenosta sigurno e drugs pricinata BA's mi e zal vidi silna ...
Kojznae sto predizvikal kaj mene bidejki iskreno se bese super,kako I da e mi bese kazano deka seuste e mal plodot,I doktorite vcera mi rekoa isto zosto bila prepisana taa terapija na tolku rana bremenost. Jas I koga bev na konsultacija kaj ginekologot ne mi kaza nisto loso nitu nekakov problem deka ima,se najnormalno,I mi gi dade tie kako preventiva vaginalno
Така требало да биде мила.. Поминав јас низ исто.. 6 недела.. Јас дури се обвинувам себеси што не зедов утрогестан нс своја рака одма тогаш .. Матичната не ми беше тука и се качив во болница на одделот.. Таму една докторка ми вели не гледам сега ништо, дојди за една недела.сега не ставај ништо.. . А јас имав крварење благо.. Вечерта искрварив, направив бета и резултатот беше 6 недела.. Тоа е.. Се помирив.. По неколку месеци повторно останав .. И пак крварење.. И мислев пак ќе ме снајде истото.. Но утрогестан на 8 часа, мирување, прог. Депо...и најмногу со Господовата волја се задржа срценцето.. Не губи надеж, господ има план за сите и не искушува онолку колку што можеме да поднесеме.. Тоа што нема да не убие не прави посилни
Pak prokrvariv I to a gusti golemi parcinja pak otidov na lekar vika kesata e tamu ako padnal plodot me bill deformirana kesata me poludam bogami
A plodot nemozea li da go vidat? Bolki imas li? Jas isto mnogu iskrvariv, bazen od krv bese toa, so koagolumi(kako sto vikas parcinja) no dvete srcinja se vidoa na eho. Toa bese osma nedela. Samo miruvaj, stavaj urogestan na 8 casa I obavezno progesteron da te bocnat.
Src,nema poluduvanje ...smiri se stabiliziraj se I misli deka nisto ne e deka ke bide ok...jas se pomiriv so toa sto se sluci,I kako I da e ...ke si imam bebule veruvam koga ke treba da bide...inaku moj sovet da ne cekas javise na ginekologot vednas I neka te upati sto da pravis daj boze da bide se ok ♥
Мила, а гледаа ли дали има хематом? Те боцнаа ли прогестерон? Не мисли на лошо да не се случи викај си така, гушни го маже и галете мешко. Ќе биде добро ете си била на лекар се било во ред. Знам дека не е лесно нормално е да си во паника ама мора да веруваш дека ќе биде ок, смири се зошто имало плод значи крварењето е од некој хематом
Bolki nemam deneska e smireno samo na brisenje crna zastarena krv ama vcera bese horor crvena sveza lokvi posle parcinja zasirena ufff belkim pomina ...
@podravka Samo smireno I se ke pomine. Jas eve 15 nedela sum I uste sum na strogo lezenje. Do 12 nedela imav kafen iscedok, toa e od hematomot.
Не требаше вака да почне бременоста ама ете. Од вчера белиот исцедок се претвори во темно кафеав. Бев веднаш на дежурен ме боцнаа Прогесторан ,а пијам и Добрастон. Уште немаме срцева реакција.Докторот вели дека штом имам долги циклуси(33-35-37) , ќе почекаме уште една недела. Сакусот е таму, пораснат, водата во него стои не истекува. Е само тоа ми објасни! Крварење не виде. Имам чувство дека сите симптоми ми ги снема наеднаш, или психата си игра со мене. Сега сум приковена за кревет.Страв ми е да мрднам. Многу се штури со зборови докторите на клиниките.Зборови со клешта да им влечеш.