Оваа бременост, уште 5та недела ми се појави темно кафен исцедок. Бидејќи претходната кога ми се јави во 9та недела, веќе немаше срцева акција, си реков готово тоа е и као се помирив. Претходниот ден бев на ехо, терапијата е таа, веќе примав отпочеток дабростон 3 по 1, клексани, прогестерон не сакаа да ме боцнат зошто немало крварење .Дури не мирував одев на работа. После 1 недела оп ембрионче, после уште една срцева акција. И така дефинитивно во медицината 1 плус 1 не е два. А сега позитивна и повторувај дека се е во ред. И ќе биде ќе видиш
Само лежи, мирувај, олади мозок, позитивни мисли, терапија примај дабростон на 6 саати, по една прогестерон инекција деновиве. Верувај, секоја втора е со вакви симптоми. Јас со сите тројца бев со крварења, и еве ги сега олкави дечлаци ќе биде се супер
Прво многу фала на вашата подршка. Ми значи многу. Бев повторно на преглед. Овој пат на 4д. Се виде хематомче. На докторот го загрижи што нема срцева реакција ама вели дека ембриончето изгледа убаво оформено. Ќе му дадеме малку подршка со терапија и време. Останува само да чекаме. Да одмарам и да примам терапија.
Ајде само опуштено. Незнам дали си ме читала, ама јас имав таков исцедок повеќе од три недели, со испад со прокрварување некаде на средина, па еве ситнам 18та недела. Само позитивна мисла и се ќе биде во ред. и тука сме за било што.
Zdravo bremena sum 9 nedeli i sakav da prasam pred nekoj den mi se pojavi temno kafeav iscedok no pred malce koga proveriv imav temno kafeav bordo iscedok..koga prv pat mi se pojavi kafeaviot iscedok bev na lekar mi rekoa deka se e ok deka i plodot mi e dobar i ima srceva reakcija,no sega se isplasiv poradi ovoj iscedok sto denes mi se pojavi...dali e nesto strasno i dali moze da se pojavi od brisevi bidejki od koa mi zemaa brisevi mi se pojavi iscedokot?
Ако продолжи крварењето, пак посети гинеколог. А моментално одмарај, лежи само, па види дали ќе ти запре.
здраво на сите,имам едно прашање,бремена сум 10недели и вчера навечер забележав при одење во тоелет т.е при бришење имав некој исцедок со ептен розе бледа боја погуст исцедок,дури и незабелезителен,инаку ставам утрогестан 100 еднаш-навечер,е сега незнам дали има место за паника ова моето или најубаво да си појдам на гинеколог,инаку немам никакви болки,поздрав од мене
Не би требало да е страшно штом е исцедок, ама во секој случај појди на гинеколог може ќе ти појача терапија. Јас во тој период примав утрогестан 3*1 од 200
И јас сум 10та недела и завчера имав крвче на бришење малку и после имав една лига со крвче. Вчера бев на гинеколог се е супер на ехо. Ми дадоа само да пијам Дабростон.. мислам дека ти си покриена со утрогестанот... но најубаво барем јави се и кажи и на матичната или кој и да ти следи бременост, консултирај се со доктор обавезно..
@duffi Ќе си дадам за право да искоментирам на темава,не за друго,од срце се израдував кога видов дека има ново кај тебе Биди силна,позитивна ти пуштам среќа
ДА,ТАКА И ИСПАДНА,БЕВ КАЈ МАТИЧНАТА,МЕ ВИДЕ НА ЕХО,БЕБЧЕТО Е ОК,РАЗДВИЖЕНО БЕШЕ МНОГУ,СРЦЕТО ПАК МУ ГО СЛУШНАВ,СЕ ОК,НЕМА НИКАКОВ ХЕМАТОМ,ЗА ДВЕ НЕДЕЛИ НА КОНТРОЛА И ЗА БРИСЕВИ,ВИ БЛАГОДАРАМ ЗА ПОДРШКАТА,ГУШКИ ДО СИТЕ
Zdravo devojki bremena sum 15ta nedela (od utre ja pocnuvam 16ta) utrovo se budam i odam na wc i i na hartijata krv ...ispaniciv odma otidov na lekar ...tamu veke nemav nikakvo krvarenje niti bolki, edinstveno malku vo levata strana na polovinata i toa bese se . Doktorkata me pregleda rece deka e vo red plodot porasnal od mojata posledna kontrola....no ne mi dade nisto i niti samata taa neznaese od kade dojde toa krvarenje. Samo kako da istece taa krv i tolku. Istoto mi se sluci i vo 9ta nedela,togas bev vo bolnica i so terapija dabroston i buskopan za grcevi. E sega, mi dade samo buskopan bidejki rece deka nema potreba od dabroston po sto samata placenta veke raboti. Mi rece deka nemoze da zakluci dali se raboti za niska bremenost i deka kako sto gledala bilo vo red postaven plodot,dovolno visoko...? Eve nemam ni kapka krv ni nesto kafeno nisto... cela sum vo zabuni zosto tpa se sluci ? Nekoja od vas so iskustvo ? Fala vi mnogu
@lovely-girl да не имало хематомче па истекла крвта и толку . Можно е и ниска да е постелката па затоа. А не те боцнаа со прогестерон? Обично кога има крварење даваат и дабростон или утрогестан ?
Draga nikakvo bockanje u takva drzsva zivesm sto mi e tolku cudno toa. Imav jas doma dabroston utrovo se napiv odma...nemam nikakvi bilki, a i doktorkata nisto posebno ne vide. Sega ke sum doma nema da rabotam pa ke vidime kako ke bide napred. Vazno plodot mrdsse mnogu i dobar e porasnal toa me smiri . Inaku kolku se opasni tie hematomi dokolku gi imalo? Fala mnogu