Во Мк си? Би требало да примиш терапија прогестерон депо инекција и таблети дабростон. Сите три пати во рана бременост крварев, таква терапија имав и еве ги трите ги родив Оди
Не сум во мк тоа е проблемот, а слушам дека тука биле тешки за тие работи. Иначе 5+6 сум денес и најмногу ми е страв дека утре сум на работа повторно.
Зошто така е во стрснство за ова А во аптека да набавиш? На ургентно? Да не одиш на работа?? Не е страшно мила но добро е мирување и терапија за поддршка
Да одиш Објасни им што е како е сигурно ке те видат на ехо Не чекај ни минута,зошто да ризикуваш И јас бев со кафеав исцедок пред некое време,несакаа никаква терапија да ми дадат,ма термин не ми направија а не пак повеќе
Дечки само да се пријавам. Бевме на дежурен ме прегледаа, причина за крварењето не виде, бебето е добро се е ок и ми даде утрогест да ставам вагинално по две навечер, до закажаниот преглед. Исто ми кажа дека не е од кревањето туку најверојатно од хормони па можам да си работам нормално барем се смирив малце
Добро што отиде Ти потврди и бременост Се надевам,ти посакувам најлесно да си ја износиш бременоста Едит:без разлика што ти има кажано мора да се пазиш
Zdravo nova sum na forumov imama problem i ve molam za vasi iskustva.Bremena sum veke 7ma nedela od vtornik navaka imama kafeav iscedok prosleden so bolki vo stomak bev kaj maticnata mi rece deka so plodot se e vo red i deka ima srceva reakcija mi dade da pijam dobreston ama mene bolkite ne mi se namalija i kafejaviot iscedok uste go imam custvuvam golema bolka vo stomakot ovaa mi e vtora bremenost vo prvata nemav nikakvi problemi pozz do site
Ако си во можност оди утре нека те виде пак.Прогестерон за боцкање примаш? Магнезиум? Мирувај колку можеш повеќе.
Zdtavo jas so moite bolki i krvarenje nokeska otidov na urgenten me pregledaa rekoa se e vo red ne bilo strasno krvarenjeto.Na mene bolkite malku mi se smirija no ne mi i prestanaa stanuvam sega i idam u vece krvaram kako na dobieno i mi ispadna edno parce sto neznam kakvo treba da bide za spontan abortis cekam da bide 8h i da idam kaj maticnata mnogu se plasam ovaa mi e vtora bremenost so prvoto nemav nikakvi problemi
A da ides na urgentno cim tolku krvaris i ti izleglo parce da ne cekas 8 casot izvini vaka sto upadnav
Za zal moite bolki i krvarenjeto se zavrsi so spontan abortus.Na klinika se e dobro nisto ne ti e krvarenjeto nisto ne e za jas za 3 saati da imam spontan abortus toa ti e naseto zdravstvo
Гушни го другото детенце, ќе ти даде сила, исплачисе. Малку одмор и со нови сили ќе биде пак. Ќе си имаш и второ детенце. Не губи надеж.
Ете да те ,,утешам,, јас примав и терапија и лежев. Па пак ништо. Кога видов парчиња знаев оти е готово. Готово било уште кога почна крварењето. Оти наеднаш сите симптоми исчезнаа. Одмори малку. И ќе си дојде се на свое место. Знам оти е тешко и болно и сите ти се криви. Мислиш дека никој не те разбира. Ќе помине и ова. Само е потребно време. Иако секогаш ќе се прашуваш зошто баш на тебе.
Жал ми е, но и јас со првиот спонтан имав парчиња. Штом е со парчиња, за жал е лошо тоа. А за клиника немам коментар. И една друга членка пишуваше дека на ГАК и викале ништо не е, а завршило лошо.
Оди навреме. Д Многу ми е жал. Некогаш и покрај терапијата ако така требало да биде, ќе биде. Барем еве од свое искуство кажавме. Нека помине некое време, следниот пат се ќе биде во ред
Немој да се нервираш и обвинуваш и да тражеш виновници. Понекогаш и со терапии и со мирување се случува тоа, џабе е се, природна селекција си е тоа, можеби не било нешто во ред со бебето. Исплачи се, после ќе ти биде полесно.
жал ми е мила! Биди силна колку што можеш, верувај, не е нешто што доктори или терапија можеле да го спречат, за жал, факт е дека е тоа посилно од се и немаме моќ ние.