Vi bagodaram na site samo uste sakam da prasam dali po spontaniot abortus vi pravea kirataza?Na mene doktorkata mi rece deka sum se iscistila no deka ima sosema malku i mi dade kapki i antibiotik da se docisti toa sto e ostanato vo vtornik ke odam n kontrola da vidam dali e se zavrseno.Imama mali bolki vo stomakot i uste po malku krvaram pozz do site imajte ubava vecer
^ Мене не ми правеа. Кога ќе заврши терапијата ќе одиш на преглед и ќе си направиш бета хцг и тогаш ќе ти каже дали треба. Претпоставувам не ама ќе видиш.
Не ми правеа и мене, исто и јас крварев со парчиња, т.е испадна сам фетусот. Уф, сликата ми е пред очи. Не сакам да се сеќавам на ова, сакам да е лош сон. Проверував бета два пати и ме гледаше докторот на ехо, пратевме ситуација. Пиев и јас антибиотик -докторот рече превентивно. Јас крварев скоро цел месец, сосем малку, како некој исцедок. После циклусот ми се среди.
Девојки едно прашање за тие што не им е прв пат и тие кои искусиле. Сега имав кафеав исцедок дали треба веднаш да се јавам на гинеколог или да си чекам до утре, тррва да одам на ЦТГ?
Јас имав кафеав исцедок многу темен во 10та недела и отидов на вагинален преглед.Се беше во ред,ама оди да те види гинеколог не чекај.
Ама јас сум 40та недела... треба да се појави тој исцедок, не сакам да личам на избезумена затоа викам дали тоа значи дека започнало потофувањето или да почекам болки
Тоа е тој мукозен чеп кој откако ќе падне се појавува како кафеавко крварење со слуз, но не значи дека уште истиот ден ќе започне породувањето, може и по 2, 3 дена. Во секој случај прашај си гинеколог.
Дечки јас повторно. Повторно имав многу малце крв, овој пат и кратки болки во стомакот. Се смири мислам дека нема повеќе. Навечер ставам утрогест по две. Исплашена сум, иако минатиот пат др ми рече дека најверојатно е хормонски и бебето беше ок. На преглед сум во петок па да се надеваме дека се ќе биде ок.
Па гледам да се пазам. Денес требаше да кревам потешко и и кажав на колешка, ми вети дека ќе кути и ми помогна, до петок да одам на преглед да се слушне срце ( минатиот пат само се гледаше ама не се слушаше) и ке кажам макар и отказ добила. Плус не пуштија порано па сега одмарам. Се надевам утре ке ми се јават да неодам, а четврток е неработен
@Chantal земи си и магнезиум за грчевите. Добро е штом се смирило крварењето. После работа нозе во вис и ништо да не си фатила! Само тоалет и толку. Ова ти цитирам зборовите од мојот др. Ајде бидете добри
Пијам магнезиум на своја рака најчесто пред спиење, инаку сега пак имав светло розев исцедок. Ако не сопре планирам сабајле да одам кај докторката, инаку од болки највеке во кичмата имам ама и тие не се некој неиздржливи. Денес малце во стомакот ама кратки, сега како одмарам нема болки.
Оди најубаво штом пак си имала. Мисли позитивно и ќе биде во ред Може ќе те боцнат. Ајде гали меше и оди утре на др.
Еве пред еден саат се вратив од гинеколог, ми рече дека сега нема крварење само малце старо од вчера изгледа. Имам циста ама ми рече тоа е добро зошто ствара природен прогестерон бебето добро се развива, ми рече дека овие недели се ризични и ми даде боледување до следниот петок кога сум на контрола. сега ке одмараме повеќе
@Chantal супер мила, одмарај. Тоа сега е најбитно. Работа ќе се најде. Не ги насочувај мислите натаму. Бидете добри
Одлично. И сега навистина одмарај, не да ти истекнуваат домашни обврски. Барем една недела максимален одмор, до наредна контрола, па здравје после тоа ќе видиш како ќе се осекаш.