Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. Snow white

Snow white Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Александра Еклер од пп предходните ми беа уредни, а последниот ми беше во фебруари а ко ја прашав јас последно а мора пап тест оти праев сега брзо и ми рече мора имаше миссед ти еден сега мора и пап тест незнам ко че појдам дали да и речам да непрам пап тест

http://doktori.mk/element/view/522fa155be54d/Desette-najcesti-dilemi-na-bremenite-zeni @eli25 @kukla21 еве најдов нешто пишува во почеток на бременост ама ако имате праено најдобро е да почекате.. Ухх незнам сега шо да прам

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ние не може да ти влијаеме на одлуката. Јас не правев, а не ни мислам дека нешто сум испуштила што не правев.

3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.760
    И јас имав миссед ама не ми го наведе тоа причина за да направам пап. Ти си имала ок рез. во февруари а пап се прави 1 годишно ако се е ок. Ти пишав мое искуство ти како мислиш.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Ќе видам па на крај краишта ќе речам ради финансиски причини не го правам од кај знај таа дали имам или немам шо ќе ми напрај нема сигурно да ми речи ај без пари нека биди хехех а ако и речам прочитав дека е штетно ќе речи јас сум доктор јас незнам ти знајш вака поубо ќе и речам ради финансиски причини

Ама џабе и јас ќе направам мажот ми вика само џабе ти дава да испитуваш ко во ред е се и вистина се шо испитав непотребно трошење на време се во ред испадна дека е

Последна измена од модератор: 12 јули 2017
  5. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Јас направив ПАП во 7ма недела, резултатите беа уредни и немав никакви последици.

6. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    И јас без размислување ќе го направев ама дека прочитав дека нетребало во бременост и зато.. Матичнава јас ко ја прашав и пап тест ќе прам ми рече да и си реков чим така ми рече значи треба да напрам.. Јас првиот пат ко имав миссед незнаев дека сум бремена и во 3 по менстурација а прва втора после оплодување правев пап тест и брис без да знам дека сум бремена од после видов за жал испадна после во 13та гестациска мртов плод од 8-9 недела ама не се ни посомневав дека од тоа би било и уште мислам дека не е од тоа

7. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Те сфаќам мила, ама не може од земање брис да го повреди плодот.

8. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Ќе размислам имам време уште 2 недели можи и ќе направам рајат да ми биди глата ќе ја прашам пак за сигурно пред да го земи брисот дали е штетно или не е или ќе се консултирам со друг доктор за да прашам

На ЈеленаЏиш му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ама ако си правела во февруари и се било ок, зошто не би ти била мирна главата?!

10. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Од кај знам и јас самата од шо се плашам од се да не ми се случи пак исто се испитувам на ново .. Се ме загрижува се ме заплашува... Јас и реков на матичнава праев тогаш таа ми рече ако си праела сеа мора пак и ми закажа и зато си велам немам мака вака никаква освен пред да ми идеше малку бело прање.. Таа сама ко ќе ми зема брис ми вели чиста си ко солза ништо немаш а ваму прам на секое и брис и пап се ова 3пат ќе ми биди пап тест во 1 година ај прво ради бременост после ради спонтан сега ради пак бременост. Ни кандида немам ни ништо

11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.452
    Допаѓања:
    38.502
    Мојот матичен не препорачува, а и на приватно кај што одев не препорачуваат пап тест во бременост.
    @Snow white и кај жена што не е бремена, не се прави толку често. Немаш потреба од загриженост штом ти е чист тестот пред бременоста.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Ухх.. ќе видам ајде ќе размислам ќе видам што ќе направам... :/ :/

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    пап нема врска ао исцедок или сл. тоа се гледа на микробиолошки брис.

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  14. green132

green132 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    9
    Zenski, veke mi e termin za poragaj. Od vcera mi imam rozevo-kafeac iscedok. I mali bolki. Deneska koga prv pat bev vo wc. Imav cela grutka krv. I bolki pocesti, na pola cas silna bolka no od 10-15sekenudi. Bev na ginekologija, mi kazaa deka seuste ne sum bila otvorena voopsto. Ako mi se zgolemile bolkite i bile bezprestan da sum otidela pak. I ete, cel den jas veke krvaram, a bolkite mi se isti, silni, no kratki. Ova do kolku vreme moze da trae, dodeka ne dobijam 'vistinski' bolki? Spored vas.

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.437
    ти веќе имаш контракции
    и породилните болки се силни и траат неколку секунди.Па имаш кратка пауза па пак почнуваат.Јас отидов во болница кога ми беа болките на седум минути.Два часа после тоа се роди бебето.Башка и чепот ти паднал.Појди пак на болница

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  16. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    И јас правев пап ништо страшно

На Snow white му/ѝ се допаѓа ова.
  17. green132

green132 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2015
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    9
    Doktorot mi veli, moze da trae i 3-4dena ova, spored toa kolku si otvorena. No mene me zagrizuva krvarenjeto, krvaram dosta. Zarem moze da krvaran taka 3-4dena?

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.437
    не ми се верува дека ке гураш 3-4 дена со контракции започнати и со крварење.Ако сабајле си била и не си била отворена сега може веќе си.Затоа направи си пак контрола.Ако не се отвараш може и провокација да ти дадат.Во секој случај кај тебе процесот е почнат.Со лесно

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.313
    Допаѓања:
    76.409
    Мене ми падна чепот, крварев но не обилно.. по малку 3 дена.. тек после три дена од паѓање на чепот се породив, но викам ептен малку крварев и башка немав ни болки. Ако ептен крвариш да одиш пак и да кажеш обавезно дека доста крвариш... Со лесно :)

20. Snow white

Се зачлени на:
    29 февруари 2016
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    1.945
    Ќе напрам си велам пошто секако ми закажа