Крварење за време на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од elenileni, 29 март 2010.

1. Jagotka1234

Jagotka1234 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Здраво, 20 недела сум бремена и денес забележав капка кафена крв. Преглед имам закажано на 26 па незнам дали да идам порано

2. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.000
    Допаѓања:
    117.340
    Јас би одела веднаш.

3. Jagotka1234

Jagotka1234 Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    Денес бев на преглед поради кафениот исцедок докторката ми кажа дека тоа било од проширени капилари кои при напон пукале..дали има некој поминато низ тоа и дали е опасно? Поздрав

4. didush

didush Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    294
    Женски јас сум 34+5 и вчера прокрварев. Пошто не бев во Ск бев Битола се решив да одам во Плодност и таму докторот ништо не можеше да види на ехо ни од горе ни вагинално. Се беше како што треба, дури и грлото на матката беше 36мм. Превентивно ми даде Flosteron инекции. И вечерва кога бев во WC пак крв на гаќите и кога се избришав големо парче лигава кафена крв. Е сегаме фаќа страв што да правам?

5. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    тоа лигава кафена крв сигурно е чепот, можеби ќе се породиш порано, а може и да влезеш во 9 ти па да се породиш имаш уште 1 недела и 2 дена до 9 ти месец.
    Појди пак на гинеколог да те видат и кажи им за тоа лигавото. Кога чепот паѓа не значи дека одма ќе те фатат породилните болки, јас еве 2 недели сум без чеп. И ако не си ги направила брисевите, да ги направиш што е можно најбрзо.

Последна измена од модератор: 3 август 2017
  6. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.126
    Допаѓања:
    40.490
    ^Мешиња. Јас имав таков исцедот повеќе од три недели некаде од седма до единаеста недела. Дури имав и излив на крв (обилно крварење) некаде во 8 недела. Со надзор и појачана терапија, и многу одмор се се среди. После 15 недела веќе и почнав да одам на работа и еве денес сме 35 полни недели.
    Терапијата во тој период ми беше 3*200 утрогестан + прогестерон депо на 4 дена и многу одмор(строго лежење само деновите кога имав обемно крварење).

Последна измена од модератор: 3 август 2017
    На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bellucci*

Bellucci* Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    171
    Женски ве молам помагајте.
    Сега бев вц и на бришење имаше малку крв. Значи свежа крв, не темно кафеава како досега. Инаку денес прекинав да ги пијам дабростонот бидејќи од утре почнувам 12+ недела и докторот ми рече немало потреба ако немам проблем. А немав. Па сега гледам крв.
    Болки немам никакви. Да се спремам и ќе одам на гинеколог. Ама дотогаш реков да слушнам ваши мислења. Од што може да се појави крв во оваа недела??? Ве молам испаничена сум многу.

8. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Без паника. Не мора да значи одма лошо. Нека те види доктор. Побарај да ти стават инекција прогестерон и да ти даде утрогестан. И строго мирувај. ;)

На Bellucci* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Одма на дежурен.

10. Bellucci*

Bellucci* Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    171
    Мирувам. Цел ден лежам. Освен на работа сабајлево. Цело време на нозе, па ко дојдов јадев и легнав. А се заборавив да нагласам дека имав жолтеникав исцедок на гаќите прееска, ама не обрнав внимание.
    Леле страв ми е да не го изгубам. ;(

11. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Не паничи и не си прави дополнителен стрес. Нека те види доктор. ;) и кажи како си поминала. Имај добра мисла. :hug:

На Bellucci* и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.767
    Добра мисла пред се но нека те види доктор.

13. Bellucci*

Bellucci* Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    171
    Девојки бев. Сѐ беше во ред. Докторот вика не знам од кај може да биде. Претпоставува дека е пукнат капилар зошто беше баш една точка, без болки, без обилни крварења. Дабростон ми рече да се напијам и да одморам.
    Го видовме бебушот. Седнато беше со рачињата в уста. :inlove:
    Срценцето си беше добро.
    Сега немам ништо, ама само што седнав да јадам повратив.
    Воопшто немам апетит.

На Meckicja, girl-miri, forumce и 12 други им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.136
    Допаѓања:
    124.488
    @Bellucci* супер, одмарај сега, земи боледување некој ден. Прашај за утрогестан подобра опција се.

На Momichka, Bellucci* и duffi им се допаѓа ова.
  15. Abril

Abril Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    771
    Девoјки дoбрo утрo..
    Бременa сум 6тa неделa a вчерa прoкрвaрев пo втoр пaт.Oнaкa нa бришење нa тoaлетнa бледo црвенкo кaкo слузaвo.А првиoт пaт сaмo видoв гoлемa тoчкa крв нa гaќите.Прoгестерoн инекции дoбив и дaбрoстoн тaблетки.Ми се случувa пoнекoгaш преку ден и дa ме фaтaт кaкo менструaлни бoлки oнaкa јaки кoи трaaт 3-4 секунди.
    Знaм декa не сум првa сo крвaрење aмa се плaшaм дa не гo зaгубaм.

16. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    6.562
    Абрил, јас имав крварење до кај 12-13 недела. (се надевам дека ќе остане во минато време и нема пак да ме стресира)
    Кога станува збор за малку посветла боја, би ти препорачала да мируваш. Колку е возможно повеќе да мируваш. + сексуални односи Не (барем ваков совет добив јас)
    Штом си покриена со терапија од прогестерон + дабростон тоа е добро, ама + мирувањето е важно да не случајно дојде до подместување или одлепување на постелката (барем кај мене во последното поголемо крварење имаше вакви индикации)

На Lexy10 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MarioliMia

MarioliMia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    249
    Offf da ne se sekiras. Ako e beba tamu tvoe e samo da lezis. I jas imav 2 mnooogu strasni epizodi so krvarenje I partali vadenje. Mislev e gotovo...ama ne e :). Istata terapija ja primav. LEZI I NE MRDAJ

На Abril му/ѝ се допаѓа ова.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Najprvin imav kafeav iscedok pa zavrsiv vo bolnica cela nedela so terapija da se zapri i zacuva bebus,imav otkacena placenta.
    me pratija doma so toa da stanuvam samo za vo bajno i eve me od vcera koga se vrativme od gradinka imav pak kafeavo :( bremenosta mi e na rizik.
    kako ke bidam celo vreme vo krevet koga imam cerka i drugi raboti cekat na mene :(

Se molam na gospod da mi dozvoli da go imame ova bebe!.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    6.562
    Се надевам дека овој пат ќе се смири крварењето и нема повеќе да се повтори @girl-miri :hug:
    Кај мене 12та недела имаше одлепување. Ама да, мирување и само мирување е неопходно.
    Не знам како би можела да ти помогнам со совет, потребни ти се луѓе кои ќе те заменат во одговорности кон другото дете :( И никаква тешка активност, макар и метење или џогирање.
    Некогаш околностите не се поклопуваат според потребите, но се надевам дека нема да имаш веке стресни ситуации и ќе можеш спокојно да си продолжиш со живот:hug:

На fana и girl-miri им се допаѓа ова.
  20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Bi sakala da mi pisis kako tece ponataka bremenosta?
    Placentata so odmor i terapija si dojde na mesto? Bebeto se e vo red?
    :(
    Jas odnoram kolku mozam iako so milion probblemi sme :( nekogas imam malce kako kafeavo no doktorkata mi rece deka bila stara krv i normalno bilo :( ic ne sum mirna :(