излеа спонтан пошо од 65 референтна вредност петокот како што кажаа во авицена сеа последен резултат 18.1
за 2 дена сум кај матичната а за 5 дена во државна мора редовно да идам ја коа прокрварев пошо е рана ми рекоа може е абортус
Можно е од вагиналниот преглед да имам крвав секрет? Досега не ми се случило ама сега на бришење имав крв (не свежа) со секрет
Mozes. Bas na posledniot pregled so sin mi koga go imav, koga mi praese provokacija me predupredi deka moze da imam sokrvica
Здраво феминки јас веќе неколку дена крварам и повеќе не знам што се случува. Во петокот добив како розев секрет и веднаш заминав кај матичната ме провери на ехо и ми рече дека плодот е во ред дека има срцева реакција и жолчна ќеса и дека сум 7ма недела и 5 дена потоа во саботат исцедокот беше кон кафеав а во неделата како крвав повторно заминав но овај пат кај друга докторка и таа ми потврди дека плодот е во ред и ќа крварењето да земам утрогестан 200 три пати на ден, но и тоа не помогна во вторникот крварњето се зголеми па отидов во државна болница плодност таму докторот ми рече дека наводно имам дворога матка па затоа едниот дел од матката крвари а во другиот дел плодот е во ред. Но и тука не се најде решението во четвртокот вечерта пролрварив многу повеќе како големи партали и крв испаничена се слушнав со докторката и ми рече веднаш да одам повторно ме гледапе на ехо и ми рече дека плодот е во ред и на место и не можи да претпостави од што би можело да е крварењето видела мал хематом но дека не би требало од тоа да е причината ќа крварење. Исто така прокрварив и следната вечер а во меѓувреме преку ден имав крв на секое бришење. Еве веќе два дена лежам и мирувам крварењето сеуште го имам и мали грчеви во јајниците. Не знам повеќе каде да барам решение па затоа ве молам за совет.
Здраво мајкички и женички во рана бременост... Бескрајно сум исплашена вчера ми се појави кафеав исцедок а веке сум 9та недела а од денес почна и розеникаво...Не е јасна крв.. Не сум во Мк овде бев на доктор ми закажа скан за на 28ми...Ако верувате не мр ни погледна туку као демек штом немаш болки се е во ред...Ве молам за искуства таман се израдував после 6год сега ова се појави
Види појди на дежурен, јас не сум во мк па сите ми викаа џабе ќе одиш ама ме прегледаа се смирив и добив прогестеронска терапија еве веќе во 9 месец сум. Најверојатно не е страшно но биди претпазлива и мирувај.
da odis na dezuren i mora da te primi bidejki imas krvarajne,ke ti dadat terapija i progesterone. I jas krvarev so terapija i progesterone e ve sum 23 nedela.
Celi dva meseci krvarev pa eve 8-mi mesec sme. Moras na lekar da ti dadat nesto progesteron. Tuka da si ke te bocnat odma depo I dabraston ili utrogestan ke ti dadat da pies. Ama kako I da e I tamu doktorite si znaat...SAMO ODI
Mesinja jas malku sum ispanicena,sega na brisenje mi ispadna kako malo parcence zasirena krv utre sum na lekar UFC aman veke. 16nedela sum.
Темна крв? Ако е темна велат се работи за стара крв, се чисти нешто од претходно. Оди на дежурен да не ти е мисла и да се опуштиш, или следи ситуација вечерва како ќе биде и утре ќе видите на прегледот.
Појди на дежурен за да не мислиш цела ноќ, а и сепак кога се работи за какво било крварење, јас не би чекала да сум на твое место