@podravka Беше ли на дежурен? И ако е малце крварењето несе игнорира. Мене ми падна така парталче црвено и после бидна се.
Здраво и од мене и јас сабајлево на хартијата бледа крв, а на наредното одење и парче засирена крв од памет се извадив срека имав закажано редовна контрола. Ме виде на ехо срека бебуш беше во ред дури си пораснало срцето го слишнав, одма боловање ми отвори и терапија Утрогестан од 200 два пати на ден и лежење обавезно.
Девојчиња ја од вчера имам розево на тоалет,еве и денес пак. 10ти ден ми е од трансфер бетата ми е 232,на 8ми ден имав позитивен тест. Пијам дабрастон,денес боцнав и депо се надевам ќе се повлече,читам доста се сличува ова. Инаку умав трансфер на 5ти ден 2 бластоцисти,па си викам да не се чисти едното па од таму розевото да е.
Мирувај максимално што можеш. Барем вака ми советуваа мене. 7 дена крварев без прекин. Не многу количински, но сепак крварев. Продолжи со утрогестан/кринон и + депо. и мирување. само до тоалет оди. Може грешам, ама мене вака ми советуваа.
Јас денеска прокрварев и тоа свежа крв. Пред 1ч се боцнав прогестерон депо, но сеуште ми течи и имав како парчина темна крв. Како менструација да имам, не знам како да објаснам...избезумена сум. Се закотвив во кревет, но не е тоа тоа. Не знам дали да продолжам да ја примам терапијата. Аспирин, фраксипарин... Да одам на матичен вака со крв, ќе ме прегледа? Не знам кај да се обратам од страв
мене со такво крварење ме оставија 3 дена да лежам во болница.Ме боцкаа прогестерон,плус примав криноне гел .Лежев до 20 та недела со утрогестан 3 пати на ден.На крај се добро се заврши
Исто бев и јас...не го занемарувај крварењето...можда и не е лошо како што знаеме да испаничиме... За жал кај мене заврши со спонтан
Се јавив кај матичната. Сестрите ми одговорија. Им ја објаснувам ситуацијава, ми одговараат со ,, ништо не можеме да ти помогниме". Бидејќи 5+6 сум, ништо немало да се види...
Се гледа во шеста недела...кај некој во шеста недела има и срцева акција така да јасно се гледа се...обавезно оди