odi na dezuren nemoj da cekas,jas lezev vo bolnica cela nedela bidejki rizikuvav za spontan. Nemoj da ceka,i da ne e opasno sepak ke te vidat da si znaes.
Bev na dezuren. Imase srcenca trepkaa. Dve se sigurni, a se gledase uste edno, no ne bese siguren da ne e slucajno hematom. Mi rece da miruvam. Depo vekje imav primeno. Me proveri i so raka, ne znam zosto e toj pregled. Mislam deka grloto na matkata go proveruvase i rece deka e tvrdo. Malku se potsmiriv.
Vaka zenski na 28 bev na doktor i mi kaza deka suum bremena i oti bilo uste edna tocka samo a vcera kiga se izbrisav na toaletot imav bledo rozeva krv pomalku bese a denes pak isto ama malku poveke i me boli polovinata i dolu stomakot se plasam da ne e nesto seriozno soveet
Бев на доктор и ми даде едни апчиња за да се спречи крварење и ми кажа во понеделник да отидам за срцето да се види ако имаше нешто сигурно ке ми кажеше...
И на мене истите ми ги дадоа. Плус кринон гел и прогестерон ме боцнаа. Сега одмарај и само позитивна мисла, се ќе биде добро
Isti zemav do 20 nedela iako ne go soprea krvarenjeto do 11 nedela se bockav I progesterone trebalo I tebe da te bocnat.
За да делува прогестеронска терапија мора да се мирува ама баш да мируваш само до вц по потреба. И јас ги пиев до 14 или 15 недела по 3 на ден ама и ме боцкаше со прогестерон депо и.мислам од него ми престана крварењето.. и претходниот неуспешен пат прима дабростон ама на нога ,на работа и ми кажа докторкава мора да се мирува. Може се чувствуваш дека можеш се ама за твое добро намести си го креветчето и уживај. Те гушкам
И јас ги пијам овие,пиев по 2 дневно сега ми покачија 3дневно плус депо на 5 дена. Ја сум со ивф,понеделникот еднаш ми покажа розево на тоалет,бев ремедика на дежурен се беше ок видовме 2 сакуса,сабајле пак црвен исцедок на тоалет пак отидов на преглед се појавиле ембриончиња во сакусите 5+2сум денес. За исцедокот ми рекоа дека е од вгнездувањето на ембрионите пукале капиларчиња на матката,и се додека не е обилно крварење да не се нервирам дека било нормално. Споделив искуство да ти олеснам малку.
Здраво мамички би сакала да слушнам ваше мислење доколку некоја се нашла во мојата ситуација бремена сум 12недели и 4 дена меѓутоа вчера прокрварев отидов одма на гинеколог ми рече дека е хематом али дека бебето е во ред и ни го покажа мрдаше и имаше срцева реакција...и за секој случај не испрати во Чаир за они да одлучеле дали да лежам таму или дома во Чаир одлучија да лежам дома и да земам утрогестан она што ме интересира е доколку некоја крварела после колку време е запрено скрос крварењето бидејќи кај мене од вчера до денес е смирено меѓутоа сеуште имам помало крварење...ВИ БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД
Мене крварењето ми заврши за два дена, но потоа може три недели имав кафен исцедок. Мислам дека кај секоја жена е различно.
Здраво јас сум нова правев тест и ми излезе позитивен потоа бев на гинеколог и ми потврди дека сум бремена само на ехо ме прегледа а потоа кога бев дома и кога бев во wc имаше нешто мало како парченце во шолјата а пред еден ден почна да ми се појавува малку кафено.Иначе ми каснеше од 20.11.2017 а докторката ми поѕврди 3 недеки бременост и многу се плашам да не има нешто сериозно прва бременост ми е