Обавезно да одиш на гинеколог. Мора да се констатира од каде доаѓа таа сукрвица. Тоа е единствено нешто што може да ме испаничи во бременост. Инаку не верувам да е поврзано со греалката.
Девојки, Ве послушав и отидов. Вака се во ред, срциња чукаат, не сум отворена... и ми текна дека чистев дома 3 дена по ред, прередував и ми рече да си седам мирна.. па сега се надевам се ќе биде во ред. Фала ви мн
Девојки се исплашив сега ставав кринон и на него како крв ама не многу сосема малку како застарена се избришав ама ништо немаше сега се плашам не знам дали е нормално тоа или што.. ќе му пишам на докторот се плашам сега многу Докторот ми кажа дека ако нее обилно тогаш во ред е Кај мене нее обилно само на кринонот ептен како застарена крв и тоа малце имаше што значи нормално Ве молам ваше мислење јас сепак се плашам многу
Не неми кажа да ме прегледа ништо освен дека било нормално ако нее обилно.. јас сега правев пак бета ќе почекам резултати да видам дали расте??
A progesteron depo primas li. aspirin pies li ako pies moze I od nego da e prasaj go Dr dali da prodolzis
Да примам.. веќе се консултирав со него нормално било пошто само на кринонот имаше една капка застарена крв... денес ништо си продолжувам по старо и бета си расте.. Ти како си?? Кога ќе правиш тест!!
Здраво девојки ајде ве молам ваше мислење, во рана бременост сум 4 недела бев на доктор ми даде фолна,магнезиум и аспирин заради покачени димери, е сега на долниот веш имав капки бледа бежкаста боја и како водичка од страна имам од време на време по една две капки или да кажам мали кругчиња, но сега кога бев имав на тоалетот лигаво како бело прање бојата неможев многу да ја проценам заради бојата на тоалетот но и малку имаше и на шољата такво светло беж по боја и малку густо ве молам за помош?
Vednas da se slusnes so doktor ili uste podobro da odis da te vidat,moze I ne e nesto strasno ama site znaeme deka krvarenje vo bremenost ne e normalno. Sigurno I terapija ke dobies.
Blagodaram, no ne e krv zatoa I neznam dali e nesto strasno ili ne a deneska e nedela doktorot ne mi se javuva
Не верувам дека е нешто страшно, сигурно си прехладена или па имаш некоја инфекција. Секако и со гинекологот ќе се консултираш, но чим не е крварење ( што јас 9 месеци имав и менструација-крварев) мислам нема потреба за паника
Девојки вчера пак имав како крв и кафено се исплашив многу му кажав на докторот а тој како и секогаш нормално е ако не се интенвизира-ок е јас му верувам на докторот он си знае подобро ама и болки си имам понекогаш .. ама ова нее прв пат веќе 3 пати мисе случува вака по малку да потече има време уште 3 дена до контрола цела ноќ не сум спиела од мерак пусто да не се случи нешто ама ете денес нема ништо ни на тоалетна .. што мислите вие нормално е дали на некоја од вас се има случено вака..
Освен да појдеш на дежурен немаш друг избор. Прогестерон веќе примаш. Лежи повеќе и не се оптеретувај многу.
Мила,ти пишав дека и ја имав неколку пати, ти кажав и што ми објасниа. Ама за чиста мира можеш на дежурен да одиш убаво ти вика @kukla21 ,ја одев 2 пати на дежурен зашто неможев да издржам.
Лежам што можам повеќе.. смирена сум ама од нигде никаде се појави не денес немам ништо ако пак се појави ќе отидам. Ти благодарам многу Ќе почекам ако се појави пак ќе отидам ти благодарам
Sekoja vecer im visev na dezuren za istiot problem,koga malku koga poveke do 12 nedela celo vreme imav nekakvo krvarenje. Znam deka si so ivf I sigurno si pokriena so progesterone samo kolku sto mozes poveke lezi 4 meseci samo za jadenje I WC stanuvav doktorot celo vrème mi vikase kolku sto pomaga terapijata lezenjeto 100 pati poveke ke ti pomogne. I najbitno ne si pravi stres gali mese I uzivaj.
Си лежам душо колку што можам да покриена сум со прогестеронска терапија уште 3 дена ќе издржам до контрола.. ако се појави пак ќе им се нацртам таму..