@anita123 убаво ти пишала @Пчела да одиш во болница, зашто ако е чиста црвена крв само утрогестан нема да помогне, треба да те боцнат.
Во бременост нема менструација. Менструација е кога јајце клетката нема да се оплоди и матката ја исфрла содржината од ѕидовите кои се спремаат секој месец за можно оплодување. Крварење во бременост се случува од некоја причина и мора веднаш да се открие зошто. Друго е стара кафеава крв, друго е свежа која не смее да е во голема количина.
Заврши со спонтан.Бев денес пак сега нема ништо сигурно само ќе се доисчисти, до среда скоро ќе мо трае менструацијата...а ако не се исчисти само потоа што ќе треба да се направи ?
Многу ми е жал, знам како ти е ама не губи надеж, ако се исчистиш сама добро, ако не ќе треба киретажа да ти прават.
Uf Mila jas dva pati go pominav ova I sega pak sum bremena so IVF I sum 7 ned I 4 dena I Pak nemam mir mnogu mi e strav
Со стравот ништо не постигнуваш. Нормално е сите сме се плашеле ама не се опседнувај, особено сега кога е најбитен период за развивањето на плодот. Опушти се малку, одмарај, пушти комедии, пушти музика, читај некоја книга, читај за бебето како се развива што му се создава во таа недела, биди малку позитивна и се ќе е во ред. @anita123 многу ми е жал.
Кај мене само еднаш се појави и толку и тоа само на гаќите имав на бришење не. Како е кај тебе, утре одиш на преглед?
Jas eve kako dobiv iscedok vo petokot popladne seuste imam. Dali mi e od sto ova mi e period koga trrba da mi dojde menzis neznam... stavav utrogestan odma posle iscedokot eve uste stavam po dve na den ko seuste tece. Ne e obilno ama tece.. inaku da utre sum na pregled pa eve se molam daslusnam utre srcence
Кај мене кафеавиот исцедок го имаше 3 недели. Терапија утрогестан и прогестерон депо. Ајде со лесно утре и да пишеш убави вести.
Se nadevam deka utre kw bide se kako sto treba so Gospod napred ke mi ja podari taa sreka da slusnam srcence. Za progesteron valjda ke mi prepise utre stom vidi deka uste imam ako ne spomne ke i recam jas samo mi e da ne mi zameri da ne rece ja se praam po strucna od nea. Se nadevam deka ke mi dade za da bide se vo red.
јас бев 5та недела немаше срцева реакција само кеса... и стварно не знам за два дена кога појдов на ехо иако имав менструација ми рекоа дека нема ништо .. од кога ќе ми заврши ќе треба да ме видат повторно на ехо и испитувања :'(
Здраво. Пред 2 дена направив тест, позитивен беше. Ги имам сите симптоми на бременост. Денеска кога бев во вц на хартијата се појави мала тенка црвена линија. Испаничив до бескрај. Закажав на гинеколог наредниот понеделник. Ми кажаа телефонски да не се плашам, дека не е ништо страшно. Но јас повторно сум во паника